![]() |
LITEON SOHW-832S - "glos" na poczatku :)
stalem sie szczesliwym posiadaczem tej oto nagrywarki i mam pytanie do osob, ktore posiadaja ta nagrywarke:
czy podczas uruchamiania komputera Wasz liteon wydaje pewien odglos podczas zapalania sie diody, czy powinna tez byc tylko cisza podczas zapalania diody? :) z gory dziekuje za odpowiedz. |
u mnie tam naped nic nie mowi a nawet nie piszczy
|
nie mam tu na mysli zadnego efektu dzwiekowego tudziez piszczenia [ jak z biosem ] - to jest cos innego, trzeba sie wsluchac...nie wiem jak to nazwac :)
|
cos jakby mechanizm sie budzil ;)
|
Pewnie kreci silniczkiem zeby sprawdzic czy jest plytka w napedzie i z tad ten glos .
|
Cytat:
|
hm...mam naped z czerwca 2004. dziwna sprawa - mialem wrazenie ze dioda zawsze zapala sie na starcie kompa
|
Radaar, juz kiedys bylo o tym na forum, nazwano to wtedy kolokwialnie "pierdnieciem". 451 tez tak mialy, 812 tez, chociaz chyba nie wszystkie. w kazdym razie skonkludowano, ze jest to objaw normalny i nie ma sie czym przejmowac.
|
U mnie w 832s z lipca tego roku robi po wlaczeniu i restarcie takie "bzik", to samo robi combo liteona 48161H... combo ma juz rok i dziala normalnie...
Dziwna sprawa... myslalem, ze liteony tak maja :| |
A umnie gdy włączam kompa to mój 832S nie robi żadnego "bzik" tylko zapala się zielona dioda :taktak:
|
U mnie w 832s jest ok cisza, moze masz cos nie tak, powinna zapalic sie na chwile tylko zielona dioda :)
|
Cytat:
Cytat:
:ysz: |
Ja mam CD-ROM SCSI UltraPleX x32 PX-32T, nagrywarke CD-RW Plextora PX-W4824A i Nagrywarke DVD-RW DL SOHW832s Lite-Ona, do tego twardy WDC WD800JB i samsung SV2042H i w zadnym z napedow nie mam odglosu, jak mialem LG CD-ROM 52x to był ale w bieżącym ustawieniu nie mam, moze to zalezy od płyty głównej i biosu, czy komp chce sprawdzac gotowosc napedu i czy jest w nim płyta czy nie, ja bym to tak nazwał, acz kolwiek sam naped tez moze taki byc.
|
dziekuje wszystkim za odpowiedzi.
mam jeszcze jedno pytanie i skorzystam z watku - mam nero 6.3.1.20 [ najnowsze ] i plytki RW x12 TDK i Philips'a, nagrywarka w nero nie pozwala na szybsze nagrywanie niz x10 [ moj bios to VS0A ] z gory dziekuje za odpowiedz. |
Max. nagrywanie płytek RW wynosi 4x więc skąd masz płytki 12x ???
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:51. |