![]() |
[LG-8160] bios v 2.01- kok po kroku ???
Otóż chiałem sobie zmienić bios z ver 1.01 na 2.01 (ponieważ już 2 raz z rzędu nagrywam film na CD niby jest OK tzn nagranie i test a po nagraniu nie moge go otworzyć z płytki ...mieli, milei w napędzie i nic ...) wszystko robie wg opisu w pliku doc ale po odpaleniu z dyskietki najpier wywala mi coś takiego
A: \MSCDEX.EXE / D:MSCD000 bad command or file name no ale nic wpisuje dalej a:/je1.exe i pojawia mi się następujaca treść : usuage1: HLDSRW [FILE_NAME.HEX] usuage2: HLDSRW [FILE_NAME.HEX] [PORT_NUMBER] /m [FILE_NAME.HEX]: ***.HEX [PORT_NUMBER]: 1 - prim. master 2 - prim. slave 3 - sec. master 4 - sec. slave /m is boot mode option I co mam teraz dalej wpisać próbowałęm dać nazwe pliku hex i nic potem nazwe pliku hex i numer 3 bo akurat tak widzi mi nagrywarke w biosie ale ciągle wywala mi że złe polecenie ?? |
Pamiętaj ,że ten bios jest tylko dla wersjii retail !!!
Wypakuj pliki WinRarem z biosa który ściągnąłeś...gce8160bfirm201.exe Np.do C:/bios Odpal komputer z dyskietki startowej Windowsowej z obługą napędów optycznych (czy jakoś tak :) ) Przechodzisz w Dosie do katalogu C:/bios. i piszesz komende : JE1.EXE JE1LG912.HEX Ps.Najlepiej odłączyć inne napędy optyczne i zostawić samą nagrywarkę. albo komenda : JE1.EXE JE1LG912.HEX * gdzie * wpisujesz liczbę pod jaki kanał jest podłączona nagrywarka: 1.Primary Master 2.Primary Slave 3.Secondary Master 4.Secondary Slave np.JE1.EXE JE1LG912.HEX 3 |
Cytat:
A ewentualnie duże jest prawdopodobieństwo że moge zepsuć nagrywarke ....sądząc po tematach na forum to chyba nie bardzo bo ludzie piszą że wszystko chodzi im normalnie, i twierdzą nawet że bios v 2.01 jest potrzebny gdy się korzysta z win XP ???? |
skoro nie jesteś pewny to wgraj może 1.02
|
Cytat:
...kurcze i nadal coś nie idzie już nawet formatowaęm dyskietke w XP z opcją utwórz dysk startowy systemu MS-DOS dograłem do niego tym razem bios v 1.2 i plik je1.exe i probuje odpalic ten bios z dyskietki i też jak już pojawi mi się to okno z opcjami to po wpisaniu nazwy pliku *hex i numeru portu pisz mi że jest błąd złe polecenie ... a co to jest za ten parametr /m ???? z tym nic sie nierobi tylko wpisuje w polecenie nazwe pliku hex i numer portu ?? |
Czy nikt na prawde nie wie co mam wpisac jako ten paramert /m ???????
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:10. |