Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Shrink a restart kompa!! (https://forum.cdrinfo.pl/f13/shrink-restart-kompa-38604/)

D.K. 22.08.2004 12:26

Shrink a restart kompa!!

Shrink w bardzo różnych momentach "konwersji" restartuje mi kompa opartego na XP pro(2.4-512-bez opciążeń-stabilny),pewnie z czymś się "gryzie" ale przywracanie sys. nie pomaga.Może ktoś ma jakiś pomysł oprócz format C:
Shrink wcześniej chodził ok,ale nie używałem od nastu dni a sporo ins.i odist.
Z góry dzieki za podpowiedzi.D.K.

legion 22.08.2004 12:42

Cytat:

Napisany przez D.K.
Shrink w bardzo różnych momentach "konwersji" restartuje mi kompa opartego na XP pro(2.4-512-bez opciążeń-stabilny),pewnie z czymś się "gryzie" ale przywracanie sys. nie pomaga.Może ktoś ma jakiś pomysł oprócz format C:
Shrink wcześniej chodził ok,ale nie używałem od nastu dni a sporo ins.i odist.
Z góry dzieki za podpowiedzi.D.K.

jak wersia Shrinka moze trzeba przinstlowac sprawdz sobie standartowo aspi i via(jezeli masz taki chip na plycie glow.) plus
chlodzenie procka moze jakis wiatraczek ci sie spalil ^_^
i co to znaczy bez opciazen stabilny czyli jak go opciazysz to wymieka:)

D.K. 22.08.2004 12:53

Shrika odistalowałem i zainstalowałem starszą wersję-to samo.Aspi sprawdzałem, chłodzenie pracka -dobre.Jak obciąże system bardziej niż Shrinkiem to jest ok-stabilnie .Brak mi pomysłu? może coś jeszcze....

Turboni 22.08.2004 12:59

a jaka masz temperature bo jak konwertujesz film to procem ma 100% wydajnosci i moze za wysata tem ma i resetuje sie przez to komp

pawelblu 22.08.2004 13:24

A instalowales/odinstalowywales w tym okresie jakies kodeki lub inne rzeczy zwiazane z obrobka obrazu.

D.K. 22.08.2004 13:47

Temperatura jest ok,kodeki instalowałem i to różne-czy to może być to?DVD decrypter,DVD Fab działa ok. :\ :\

legion 22.08.2004 14:23

Cytat:

Napisany przez D.K.
Temperatura jest ok,kodeki instalowałem i to różne-czy to może być to?DVD decrypter,DVD Fab działa ok. :\ :\

to dziwne

pawelblu 22.08.2004 14:27

Cytat:

Napisany przez D.K.

Sytuacja jest nietypowa wiec rozwiazania tez moga byc nietypowe. Kodeki wchodza w konflikt z roznymi programami ... Kiedys nawet byl problem z kodekami i uzywaniem war3.

legion 22.08.2004 14:38

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Sytuacja jest nietypowa wiec rozwiazania tez moga byc nietypowe. Kodeki wchodza w konflikt z roznymi programami ... Kiedys nawet byl problem z kodekami i uzywaniem war3.

ale raczej moim zdaniem to jest sprzetowa sprawa bo nawet jak jest jakis konflikt kodekow to nie robi sie nagle restart kompa (a shrink fakt obciaza procek i to niezle) sam napisal ze "XP pro(2.4-512-bez opciążeń-stabilny)"
----------------------------------------------------------------
moze D.K wlacz smarta w biosie na twardym :)

D.K. 22.08.2004 15:45

Dzięki wszystkim po odinstalowaniu Kerio... i CCE SP wsystko wróciło do normy.
Dzięki wszystkim

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:05.