![]() |
Windows XP Starter Edition
:) nic dodac nic ujac :)
http://www.myapplemenu.com/2004/08/16/ http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/3554084.stm http://seattlepi.nwsource.com/local/...nd%20Microsoft ma to byc okrojona wersja windows dla mniej zamoznych obywateli azji z "limitem rozdzielczosci chyba do 800x600" i wieloma innymi ms chce w ten sposob walczyc z "plaga" piractwa i opensource pozdro |
A ja tam zostaje przy swoim Win XP PRO + SP1 :)
Cytat:
|
Ci to mają pomysły.
Pozdro |
"Nowa wersja Windows XPSE trafi do sprzedaży w Azji w październiku. Będzie wyposażona w niższej jakości oprawę graficzną i mniejsze możliwości łączenia komputerów w sieć."
Aha i wszyscy Azjaci przestana uzywac pirackich kopii i rzuca sie do sklepow po ten zajb*sty system. Brawo MS! |
jeszcze przed premiera powstana narzedzia ktore z XP SE zrobia pelnego XP ;)
|
E by zrobili tak jak Nero. Wszystko zależne od seriala...
|
"Użytkownicy XPSE nie będą mogli uruchomić więcej niż trzech programów w tym samym czasie."
Heh, nie no z tym to przesada, to nawet nie będzie można normalnie z komputera skorzystać, nie mówiąc już o korzystaniu z netu. Szkoda że nie wprowadzili ograniczenia czasowego na korzystanie z systemu, tak do 1 godziny dziennie ;) Tylko pogratulować MS'owi :spoko: ^_^ No chyba żeby coś by było z tymi serialami ;p |
M$
Krążą plotki, że niby jeśli ten system sprawdzi się w azji to w Polsce tez go niby wprowadzą. Hehe śmiechu warte nikt nie kupi systemu z takimi ograniczeniami jeśli moze kupić pirata za góra 10 zł na giełdzie. W tym Microsofcie to chyba nie wiedzą co robią albo tak bardzo chcą zarobić :>
|
Na pewno wszyscy kupia to padziewie co umozliwai uruchominie trzech aplikacji :taktak:
To duży krok w walce z piractwem przynajmniej nikt tego nie bedzie piracić, no bo po co komu system który umożliwia uruchomienie trzech apliacji |
lol to tak jakby Opel w najtanszych wersjach Corsy dawal tylko 2 kola, 1 fotel i 1/2 silnika :D albo ford dawal Focusy 1drzwiowe z limitem otwierania drzwi i limitem uruchomien silnika :D :D :haha:
Albo Bill ma do d.. analitykow albo mysli ze taki system "z ograniczeniami" bedzie zadziej zaliczal "krytyczne wyjatki" (no users no problem) ^_^ |
1 kwietnia?
prpoponuje ograniczyc liczbe partycji do jednej w tym sysie i wprowadzic format c: do autoexeca || |
Apropos windowsa-ten mnie nie interesuje, ale słyszeliscie o Win XP Multimedia Edition,czy istnieje po polsku i co tam wiecej jest w nim?
|
800x600, 3 programy jestem po postu pod wrażeniem. Już nie moge sie doczekac polskiej edyscji. Zaraz pojde do sklepu chyba po dwie sztuki to bede mogl uruchomic 6 programow i rozdzialke 1600x1200.
M$ jak zwylke tylko widzi $$$$$$$$$$$$ |
Niech z tym będzie domestost....lub domestos gratis...n/c
WinXPSE powiadacie? A WinXPSE to miało być niby Second Edition? lopus... chodzi Ci o Windows XP Media Center Edition. Mam to, puźniej (czytaj jutro pojutrze...za tydzień) sprawdze co jest (czy sie zmienił ekran logowania itp.) Bo wiem jak narzie że to jest Windows XP z WMP9,WMM2, DirectX9 itp... i dodano osbługe pilotem czy coś takiego. Jak to kiedyś pisali o tym że w jakims windowskie będzie freestyle i mirra czy coś takiego. To pisali w PCWK... |
No włąsnie, ostatni przeglądałem stare gazety i znalazłem jedno zdanie w której była nazwe Windows XP Media Edition. Baku jak znajdziesz coś o tym windowsie to zarzuc jakimś info.
Swoją drogą, porzyczyłem koledze płyte WinXP a ten ją zgubił, więc bede musiał sobie załatwić jakiegoś Win'a więc może Media Edition? Tylko czy on nadaje się do zwykłych PC'ów i czy działają na nim normalnie programy? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:07. |