Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   "Szajs" w T610 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/szajs-t610-38626/)

Mich@ł 22.08.2004 19:57

"Szajs" w T610

Mam telefon Sony Ericsson T610 z Plusa. Od operatora w prezencie mam dzwonki, wygaszacze i motywy, których za nic nie da się usunąć. Gdy próbuję je usunąć wywala mi komunikat: Nie można usunąć elementu wstępnie zdefiniowanego . Może ktoś na forum wie jak się tego "szajsu" pozbyć? :telefon:

woitas 22.08.2004 20:18

hmmm... gdzieś czytalem, jak to wywalić.
tylko nie mogę sobie przypomnieć, gdzie.
dam ci znać na priva, jak znajdę.

Mich@ł 22.08.2004 20:24

Cytat:

Napisany przez woitas
hmmm... gdzieś czytalem, jak to wywalić.
tylko nie mogę sobie przypomnieć, gdzie.
dam ci znać na priva, jak znajdę.

O.K.
Trochę mnie wkurza jak z pamięci 2MB zostaje mi 1200KB :O

coby6 22.08.2004 20:38

Podam trick z se t300:
Wybierasz z menu komóry opcje reset ustawień fabrycznych (lub jakoś tak to sie nazywa), wpisujesz kod bezpieczeństwa, potwierdzasz i czekasz ok.13 sekund po tym czasie odczepiasz tylnią klape i skończone zbędne duperele poszły out.
Mam nadzieje ze w t610 też da to rade .

Mich@ł 22.08.2004 20:41

Cytat:

Napisany przez coby6
Podam trick z se t300:
Wybierasz z menu komóry opcje reset ustawień fabrycznych (lub jakoś tak to sie nazywa), wpisujesz kod bezpieczeństwa, potwierdzasz i czekasz ok.13 sekund po tym czasie odczepiasz tylnią klape i skończone zbędne duperele poszły out.
Mam nadzieje ze w t610 też da to rade .

A nic mi się z telefonem nie stanie? Trochę się o niego boję, bo jeszcze nie planuję kupna nowego. :nie:

coby6 23.08.2004 00:54

Na se t300 nic z ubocznych skódków nie stwierdziłem.

Ufil123 23.08.2004 01:05

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
A nic mi się z telefonem nie stanie? Trochę się o niego boję, bo jeszcze nie planuję kupna nowego. :nie:

nic się nie powinno stać ponieważ w ten sposób przywracasz mu wszyskie ustawienia fabryczne (resetowane są ustawienia,książka tel. ,obrazki i dzwonki wgrywane przez uzytkownika)

REi 23.08.2004 02:39

Cytat:

nic się nie powinno stać ponieważ w ten sposób przywracasz mu wszyskie ustawienia fabryczne (resetowane są ustawienia,książka tel. ,obrazki i dzwonki wgrywane przez uzytkownika)
Jednak moze sie cos stac - podczas resetu telefonu (tzw. HardReset) telefon kzysta z wbydowanej pamieci FlashROM (tam znajduje sie wszystko - oprogramowanie itp.) i jezeli nie zakonczy jej poprawnie (a przerywamy mu odczyt) moze to doprowadzic do uszkodzenia tej pamieci. Sam mam telefon Sonyericssona ale w Erze i nie sprawdzam tej sztuczki bo okolo 10% nieudanych przypadkow (zakonczonych uszkodzeniem telefonu) mnie skutecznie zniecheca.

RoKFoR 23.08.2004 08:41

idz do serwisu/komisu gdzie usuwaja sima/wgrywaja soft i tam CI wgraja soft SE, a nie operatora i wtedy nie bedziesz mial tych "dodatkow"... Tylko ze stracisz gwarancjie.

AleX69 23.08.2004 08:56

jesli kupiles telefon w plusie/erze i chcesz sie pozbyc ustawien (obrazki, dzwonki, telefony do bok'a) pozostaje ci reczne kasowanie ...

mozesz uzyc Ustawienia -> Ustawienia poczat. -> Resetuj ustaw. lub Resetuj wszystko ale to przywroci ustawienia takie jakie miales przy zakupie - nic sie nie popsuje :mruga:
mam t610 z ery i juz to kilka razy robilem - wlasne testy - ale wszystkie gry i obrazki (wraz z firmowym tlem) wracaja
te '$miecie' wrzuca w ustawienia firmowe telefonu operator ...

ManDragon 23.08.2004 09:08

A TU
masz inny trick (bez wyciągania baterii)

mallow 23.08.2004 10:19

polecam forum techtronic.pl

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:21.