![]() |
wezcie wejdzie na ktorys z serverow ... http://www.testmyspeed.com/speedtests/international.htm
i sprwadzie 'swoj speed' na polske to widze, ze jest www.numion.com (MaxSpeed) ... |
Cytat:
Mam tak że przez dzień powinienem mieć transfer 64kbit (czyli 8 kB/s) a wieczór 128 kbit(czyli 16 kB/s). Ale z tymi transferami to mam różnie. Kiedyś wstałem o 6 rano i wszedłem http://test.zasieg.pl/ i miałem wg. tej stronki transfer 19,34 kB/b. W DuMeterze transfery też mam troche dziwne (bo np. włączonego mam tylko muła i w nim pisze że ma transfer np.8 kB/s a w Dumeterze mam 10 kB/s). ogólnie to transferu nie mam sztywnie ustalonego więc myśle że ten HighID przydał by się. @gallus - taki transfer to najczęściej osiągam jak ma wszystki pliki spauzowane i tylko jeden plik ściągam. O ile pamiętam to największy tansfer jaki miałem na eMule to 10,2 kB/s - miałem go tylko raz. |
Cytat:
|
Cytat:
wiec speedu nie bedzie |
Cytat:
a ty skanujesz serwer z sieci i z ... za sieci czyli dziwne by bylo gdyby skaner pokazal cos innego masz HighID w edonkey/emule? |
Najczęściej używam Mula do ściągania, mam go często włączonego, no ale te transfery :( rzadko się zdarza żebym miał transfer pliku pow.7 kb/s (mówie o tranferze jednego pliku, nie o ogólnym transferze wszystkich). Jakieś małe pliki to jeszcze jakoś idą i da się ściągnać, ale gdybym chciał jakiś film, albo całą CD ściągnać to bym ściągał pewnie z dwa tygodnie (bo mało źródeł, a jak są to pomału idzie).
Kazaa no to jeszcze jakoś chodzi, no i chyba to jest spowodowane tym że tam nie ma czegoś takiego jak podział na high i low ID, ale jakoś tak jestem do niej nieprzekonany. Jak chce jakąś mp3'ójke to SoulSeek, tam transfery są chyba najlepsze, ale na SS można tylko muze ściągać. |
Przeskanowałem zewnetrzne IP i to wynik:
Kod:
Interesting ports on (80.51.245.XXX):Kod:
Interesting ports on (192.168.0.254): |
hmmm ... to moze masz o co walczyc :> (ale tyko dla HighID)
|
Mam wewnętrzne IP :(
|
Cytat:
|
gallus@ ... jesli skanujesz uzyj NMAP'a, ale to oczym pisze koles to (jak w jego temacie) Porty i Tunelowanie, Gdy Admin zablokuje.......
|
Cytat:
Na mule nie moge miec HighID |
AleX napisz mi co ja mam wreszcie skanowac IP routera czy zewnetrzne IP?? bo ja już sie sam gubię, niedawno skanowałem Advanced port scannerem router to mialem otwarty tylko port 53 dziś skanowałem to było jeszcze kilaka...
|
Eliasz@ ... a cos ci z p2p chodzi?
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:05. |