![]() |
Jeśli chodzi o baterie to kiedyś kupiłem czerwone wondery (tak to się chyba pisze 8-) ) włożyłem je do cyfrówki no i wystarczyły na zrobienie 1 - słownie JEDNEGO zdjęcia z lampą. Za chwile włożyłem nowy komplet tych samych wymiataczy ^_^ i zrobiłem aż 3 zdjęcia bez lamy :D Tak dla porównania na bateriach Duracell robie ok 70-100 fotek wcyklu mieszanym. A na akumulatorkach camelion 2100mAh których ktoś tu nie doceniał ok 200 zdjęć
|
Cytat:
używam takich do Discmana i aparatu fotograficznego |
Ja mam dicmana: Philips Expanium (Cd-MP3). Kupiłem teraz 2 baterie Duracell'a i chodzi trochę dłużej. Ale mimo, że są nowe, to i tak na wyświetlaczu pojawiły się tylko 2/3 kreski.
|
A mój discmen (ma już trzy lata) i na bateriach za 80 gr chodzi 10 godzin :D
|
Cytat:
|
Tylko nie wiem czy doczytaliście wypowiedz kolegi jazonik'a, że 2 x AA starcza na jeden utwór, więc chyba musi mieć ok 40 sztuk aby starczyło na całą płyte, problem raczej nie jest z baterią tylko ze sprzętem.
|
Akumulatorki kup sobie na allegro razem z ładowarką 4 aku + ładowarka koło 60 złotych, akumulatorki o dużej pojemnosci > 2000 mAh, jak mniejsze to duzo taniej (1500 tez wystarczą) ale na ładowarce nie ma co oszczędzać, lepiej kupic tańsza procesorową (mozliwość rozładowania, szybsze ładownie) i 4 akumulatory - 2 się ładują dwa używasz.
|
akumulatory Energizer 2100mAh z ladowarka (ale kiepska - bez rozladowywania) ... dostepne w kazdym kolchozie ...
to zawsze taniej niz wymiana discman'a na mp3man'a :mruga: |
Jakieś to one nie są. Może mało znana firma ale robi o wiele lepsze akumulatorki niż jakieś przereklamowane energizery i inne tego typu. Pozatym pisałem ze nie sa najlepsze tylko jedne z najlepszych a to duża różnica ;)
|
Cytat:
|
No chyba coś nie tak z nim, może ma jakieś zwarcie? Ja na jednym paluszku AA Duracel'a 1800 mAh jade spokojnie 10 - 12 godzin na moim leciwym bo już 3 letnim MD Sharpa, a gdy coś nagrywam to starczy na max 5 godzin przez analog i do 3 przez optyka.
|
co mu po akumulatorkach?
trzyba sie zastanowic co jest z tym discmanem - bo jest na pewno... moj panasonick tez ma ladne pare katek - z 4 spokojnie i takich "przebojow" nie mam... zreszta pisalem wyzej |
Na allegro są bardzo fajne akumulatorki cameliona 2300mAh NiMH... Chyba jedne z najlepszych.
|
jazonik - co Ty za bateria kupujesz? a moze to nie discman tylko wierze nosisz ze soba ^_^
moj na alkalicznych jedzie 10h (a ma 5lat!), w kazdym razie kup akumulatorki, ja akurat uzywam panasonic'a 1200mAh NiMH (wtedy nie bylo LiJon ani LiPoli - kup jedne z tych dwoch, byle o duzej pojemnosci) a co do ladowania - wystarczy zasilacz playera, np w panasonicach wystarczy obciac kawalek izolazji z baterii zeby nozka ladujaca dotykala obuowy baterii i ja ladowala :) pewnie w Twojej zabawce moze byc podobnie |
sory... niech one beda nawet made in mozambik...
ale 1 utwor!!?? ja slucham srednio 1h dziennie (w autobusie ;) ) i zapominam o czyms takim jak baterie... a jade na takich za 60gr szt. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:12. |