![]() |
Benq na liteon
Mam Liteon 851S (najnowszy bios) i ostatnio kupione DVD-R Benq nie chcą się nagrywać. Wcześniej miałem 10 szt tych płyt i były OK nawet z tego pudełka 2 sie nagrały (choć jedna z błędem odczytu). Jeszcze wcześniej zdarzył mi się podobny problem z DVD-R Msonic, także nie widział ich choć poprzednie Msonic działały. Udawało mi się wypalać takie DVD po włożeniu najpierw płyty a potem włączeniu Nero, ale teraz to juz nic nie działa. Teraz gdy wkładam czysta DVD-R Benq napęd próbuje czytać i cos tam trzeszczy a potem (jakieś 2 minuty) Nero nie widzi płyty i rząda czystej. Po zaktualizowanu biosu zmieniło sie tylko to że napęd w inny sposób sprawdza płyte i dalej to samo. Obecnie mam w domu płyty Magnetik DVD-R, które są jak na razie prawidłowo rozpoznawane. Co się dzieje z Liteonem, może to wina płytek ? Co zrobić? :niepow:
|
Ja wypalałem te płytki na NEC'u i było OK, chociaż nie mogłem ich wypalać szybciej jak x2 (jedyna dostępna prędkość). Kumpel natomiast miał z nimi problemy na LiteOnie 832S, (płytki pochodziły z tego samego pudełka). Podejrzewam że LiteOn nie lubi tych płytek i stąd problem. U mojego kumpla mimo iż się wypalały, to było bardzo dużo błędów.
|
Może nowszy soft je polubi za jakiś czas niestety. A tak bym cos wrzucił na DVD bo już miejsca brak.
|
Cytat:
Wyjątki tylko potwierdzą regułę :mruga: Tylko tak dobry palnik jak Nec poradzi sobie z tym chłamem, ale jakie będą efekty po nagraniu? Czas pokaże :tak!: |
Na szczescie mam Nec'a i wypalilem troche tych plytek (okolo 20) z filmami. Stacjonarna yamaszka czyta wszystkie bez zajakniecia wykresy nero cd-dvd speed sa ok wiec na razie sie nie martwie (zreszta na wszelki wypadek nagrywalem na nich te filmy na ktorych mi az tak bardzo nie zalezalo). Kupowalem je po 13,99 za 10sztuk na kijku:) wiec jak za darmo. Jak robilem testy na litku 401s@811s to poziom bledow byl od 100 do 200. Jednak nigdy nie uzyskalem na nim dobrych wynikow w kprobie (moze byl cos zbabany???) Caly czas mam te plytki i postaram sie w najblizszym czasie zrobic testy na litku kumpla (niestety 401S@411s) i zobacze jakie beda wyniki u niego.
Najwazniejsze dla mnie jest to ze plytki slicznie czytaja sie w stacjonarce (duzo lepiej niz np. Hawk'i od AN31 (syf na max'a). Raesumujac:) jezeli masz litka to nie eksperymentuj z gownami tylko kup np. platinumki 8x w pudelkach slimach za 2,8 pln (proline), ktore sa baaardzo porzadne. |
Niech to jasny gwint :bicz: Kolejne płyty których mi nie idzi. Dziś kupiłem Esperanza DVD+R i DVD-R . Nagrałem sobie spokojnie jedną DVD-r bezbłędnie. Wkładam następną DVD-R a tu kapa. Nie widzi czystej płyty nie da sie nagrać. Nagrałem DVD+R - poszło jak po maśle ale teraz jak włoże nastrępna to pewnie skór............... znów jej nie zobaczy. Co się dzieje z moim napędem? Liteon - najwikszy shit jaki znam.
Podsumowując nie widzi juz czystych Msonic, BenQ, Esperanza a MediaStore nagrywa z błędnymi sektorami pod koniec płyty. Niech to :bicz: gówniany :podbite: Liteon 851S z najnowszym firmware . pomocy co zrobić !!!!!!!!!!! |
serwis
|
Ilość załączników: 1
Te płytki BENQ są do d....y.Zakupiłem większą ilość , ale się ich szybko pozbyłem.Najlepszy wynik na niej to :
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:36. |