![]() |
Jak to wszyscy wiedzą Era (Tak Tak) obniża ceny w ten sposób, aby miec którąś usluge (czytaj przewaznie rozmowy) taniej o 1-3 grosze, a tą drugą usługe (czytaj smsy) mieć droższą o te 3-5 groszy.
Idea POP ostatnio wprowadziła GPRS. A z nieoficjalnych informacji wynika/wynikało, że miała być kolejna obniżka cen w sierpniu. |
Cytat:
|
Cytat:
@siwy_mw Czekam na twojego linka |
jesli już, to zalezy to od odległości nadajnika.
w moim sagemie my x5-2 (li-ion) bateria trzyma 6-7dni. co ciekawe, w nokii 3510 miałem zasięg ok 70% a w sagemie full. |
Zasięg wsyzstkie sieci maja ten sam. Ta nie ma go tu a tamta nia ma gdzies indziej.
Wez POPa. |
Cytat:
a co do trzymania bateri to moze byc tak jak pisze Ziele ale pewny nie jestem jak tylko znajde strone gdzie to czytalem to podesle linka. |
Cytat:
|
Pewnie zalezy od częstości sprawdzania komórki przez sieć.
|
Cytat:
no ale na jakiej zasadzie by to działało ? to chyba nie mozliwe... |
ja od siebie dodam tyle ze to ile trzyma bareria zelezy tez od sieci w jakiej jest telefon gdzies kiedys wyczytalem ze najgorsze efekty sa w plusie a najlepsze w idei , i to by sie zgadzalo bo do niedawna mialem plusa a teraz zmienilem na popa i bateria trzyma do 3 dni wiecej
|
ja zakupiłem KORACELLA Li-ion 1200mAh do NOKII 3310 jakieś pół roku temu i trzyma dużo lepiej od bateri oryginalnej jaką posiada mój ojciec. Moja bateria kosztowała 16zł :D:D
|
Pamiętam jak miałem 3310 i padł w niej aku to zakupiłem oryginał LiIon za ok. 170 zł. Kumpel mnie wyśmiał bo kupił LiPol ForEver 1600 mAh też do 3310. Tylko, że ja na oryginale jechałem bez problemów 2 lata a teraz mój starszy, a on chyba ma już 2 albo 3 baterie, bo tamte mu nie trzymały parametrów. Więc nie wiem gdzie tu oszczędność. A najlepsze jest to, że ten oryginał ma tylko 850 mAh a ten ForEver aż 1600, a mimo to działa dłużej na czuwaniu.
|
i znów musze pisac to samo...
nacuna - baterii li-ion i polimerów nigdy nie rozładowuj do tego stopnia aby fon sie nie zalączył. Takie cos zabije baterie. W bateria wodorowymi mozna tak robic, jest to nawet wskazane. Baterie nie maja firmware. houston - mylisz sie troszke. To baterie wodorowe mialy efekt pamieci. Li-ion juz są tego pozbawione prawie calkowicie. Zaleca sie raz na jakis czas baterie rozladowac do tego stopnia aby telefon zaczal pipac. Ricki - z aoryginal dasz z 100zl. I to ma sie oplacac?? A ten pseudo polimer wyglada mi za tanio. Kto wie czy to nie jest zwykly li-ion. |
Cytat:
oryginalne baterie to tylko strata kasy, te "podróbki" trzymają naprawde dobrze, a po co zmieniac ? no może być wiele przyczyn, bateria może sie zepsuć, można kupić telefon bez bateri... hehe to tak jakbys napisał .. "Po co kupujesz nowy procesor ? mój mam dwa lata i działa bardzo dobrze.. " |
Cytat:
Czy lepiej tak nie robic? Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:50. |