Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   a ja się nie znam :(( pomoże ktos??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ja-sie-nie-znam-pomoze-ktos-38739/)

memorando 26.09.2004 03:55

format c: = format cep :
po ch** formatować wystarczyć użyć szukajki się nauczyć a nie iść po najmniejszej lini oporu bgn ma racje zwory taśma i chulaj dusza

Predi 26.08.2004 00:21

tak na marginesie propunuje o linuxie zapomniec :) (byl wspomniany) przy obecnym stanie wiedzy mancy (?tak to sie odmienia?) forum zostalo by zfloodowane postami "jak......?" :D

swoja droga, ze wtrace swe 3 grosze, to dlaczego kobieta ma problem z kompem? a gdzie super obczajeni znajomi komputerowcy? manca, zle sie zabralas za kompa, zanim uruchomisz znajdz sobie wielbicieli/kumpli :) bo tak na normalnie porozmawiac to wyjdzie wygodniej niz tu gdzie.... no sami wiecie :)
pozdro Predi

bgn 25.08.2004 09:51

spokojnie Koledzy -szczegolni ci co zaraz by formatowali. Z formatem zawsze mozna zdazyc. Jesli Ci chodzilo- a teraz nie chce - to problem jest gdzie indziej.Nie wiem jak podlaczylas nagrywarke - chyba jako slave - to sprawdz przede wszystkim zworki na niej i tasme - po najwyrazniej nie moze system jej znalezc.
Polecam glowna strone CDRINfo -http://www.cdrinfo.pl/artykuly/dlazielonych/index.php
- a reszta tez sie przyda.
Jesli zdecydujesz sie na format - to niema co kombinowac - trzeba zrobic to z dyskietki startowe do win 98 do ktorej nalezy dobrac programik fdisk - odpalic to i ladnie porobyc partycje ( partycje warto miec i trzymac tam dane- bo jaK sie sypnie - to odpada klopot, ze dane zniknely) Przy nagrywarce warto miec nieduza partycje na ktorej zapisywane sa pliki przejsciowe do nagrywarki ( tak 1-2 GB) wtedy odpada problem szatkowania dysku i koniecznosc jego czestej defragmentaryzacji.
A tak wogole polecam spokojna lekture strony glownej cdrinfo jeszcze raz - jak poczytasz to bedziesz tak samo madra jak wiekszosc kolegow na forum ^_^

nimal 24.08.2004 23:35

a ja przywrocenie ghosta ;p musze przyznac ze bez tego typu programow zycie byloby o wiele nudniejsze ;p

Loczek 24.08.2004 23:35

Cytat:

Napisany przez gallus
czyżby manca poszła formatować i tworzyć nowe partycje....??, ja już mam dzisiaj za sobą jednego formata :)

Oby nie szla bo jak pojdzie to.. dlugo jej tu nie zobaczymy :)

gallus 24.08.2004 22:47

czyżby manca poszła formatować i tworzyć nowe partycje....??, ja już mam dzisiaj za sobą jednego formata :)

Eliasz 24.08.2004 22:35

Cytat:

Napisany przez epol
A tak do was chlopakito jeszcza pare godzin i ta kobietka bedzie miala taki metlik w glowie ze szok.

Heh, każdy tłumaczy na swój sposób i tak to jest :D 8-) czasami mi samemu jest trudno domyślić się o co niektórym chodzi (pisząc to nie miałem na myśli tego topica ale nieraz takie się zdarzaja ;p )

Dobrze że nie czytała wczorajszych postów nowegogoscia czy jakmu tam ^_^ ten to dopiero mieszał

Eliasz 24.08.2004 22:27

Cytat:

Napisany przez manca
1. ...ale mam nadzieje ze bedzie jakies polecenie o tworzeniu partycji:)...zebym nie zostala z niczym;)
2. ...a jaka jest roznica miedzy FAT a NTFS? i ktory system plikow lepszy?

Wszystko będziesz miała tam napisane jaki klawisz nacisnąć aby utworzyc partycje, jaki żeby usunąć itd. itp.

NTFS jest lepszy, jedyna wada to to że dysk jest niewidoczny pod Win9x, czyli prosto mówiąc jakbyś zabrała dysk do kogoś kto miałby zainstalowanego Win9x to tam nic nie zobaczysz co jest na dysku.

Ogólnie WindowsXP jest stabilniejsz na NTFS'ie, i jest więcej opcji dotyczacych chociażby zabezpieczeń plików czy kompresji danych. Ale to tylko kilka szczegułów, jest ich napewno więcej, ale o tym to można by pisać chyba jeszcze długo. Ja chcesz sobie poczytać to www.google.pl i wpisz NTFS napewno coś znajdziesz!

epol 24.08.2004 22:24

Sorki manca, że pisałem do Ciebie jak do chłopa. Czytałem szybko i nie zwóciłem uwagi na koncowki. Teraz wiem, że jesteś kobietą, więc serdecznie Cie witam na forum.

A tak do was chlopakito jeszcza pare godzin i ta kobietka bedzie miala taki metlik w glowie ze szok.

Turboni 24.08.2004 21:58

nie czytalem dokladnie od poczatku ale ntfs jest lepszy mniej ograniczen

manca 24.08.2004 21:51

Cytat:

Napisany przez Eliasz
Ja bym to tak zrobił (dla dysku 80 GB):
1. ...Teraz już nie masz żadnej partycji więc trzeba je stworzyć. Dajesz utwórz partycję i wpisujesz wielkość w MB ...
2. Masz już partycje więc czas na instalke windy. Dajesz instaluj na partycji C i gdy instalka bedzie pytać o formatowanie i system plików to możesz wybrać FAT (starszy system plików) lub NTFS (chyba lepszy i nowszy, ale partycja jest nie widoczna dla Windowsa98 ).

1. ...ale mam nadzieje ze bedzie jakies polecenie o tworzeniu partycji:)...zebym nie zostala z niczym;)
2. ...a jaka jest roznica miedzy FAT a NTFS? i ktory system plikow lepszy?

Pagerus 24.08.2004 20:01

Cytat:

Napisany przez manca
qrcze...to mozna stworzyc caly alfabet ;) ;p

Oczywiście - tylko z pominięciem polskich znaków :P Chociaż kto wie? Może i na to by się znalazł sposób... ;)

manca 24.08.2004 20:00

qrcze...to mozna stworzyc caly alfabet ;) ;p

manca 24.08.2004 19:57

ahaaaa :)...
no i wszystko jasne :D

Pagerus 24.08.2004 19:55

Cytat:

Napisany przez Pierwszy
Specjaliści od format c: pffff....

Hmmm... nie pamiętam już kiedy korzystałem z tej funkcji... tak więc specjalistą z pewnością nie jestem :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:27.