![]() |
zabezpieczanie hasłem nagrywanych płyt
chciał bym zabezpieczyć płyte przed kopiowaniem jej na dysk kolegi. Chcialbym utworzyc dwa hasla - jedno dla administratora, drugie dla kolegi. Dzieki temu haslu dla kolegi bedzie on mogl odtworzyc plyte na kompie np. dwa razy. Potem plyta bylaby blokowana, odblokowac by ja moglo tylko moje haslo administratora. Oprocz tego zeby ta plyta nie mogla byc kopiowana, tylko do odczytu. Czy moge to zrobic? jesli tak to jakim programem? Dzieki za pomoc.
|
Cytat:
|
:O
wiele firm by chcialo miec mozliwosc stworzenia takiego systemu, ale na szczescie dla nas ;p takie zabawki nie istnieja || |
WinOnCD 6 potrafi ale zalozyc tylko jedno haslo, kiedys pisalem o tym na forum, lecz nie przyklejono. Poszukaj po moich postach.
pozdro :) |
Cytat:
|
Aj koledzy zastanawia mnie jedno pytanie. Jesli ktos zabezpieczy plyte haslem w programie WinOnCd6 to czy bede mogl taka plyte przegrac np. alkoholem. Czy uda mie sie utworzyc obraz i jak wogole kopiowac taka plyte ???
|
mysle ze skopiujesz ja bez problemu a problem z haslem zostanie... jezeli chcesz to zainstaluje sobiw WinOnCD bo mam na plytce [full] no i sprawdze
pozdro ;) |
To musze to sprawdzić. A Winoncda caly czas uzywam wie cdam wam znac.
|
epol jak mozesz to sprawdz co dzieje sie z tym haslem i czy wogole jest dostep dotakiej plytki.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:45. |