Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Gdzie szukać przyczyny "skakania" filmu? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/gdzie-szukac-przyczyny-skakania-filmu-38779/)

Bivitt 25.08.2004 12:22

Gdzie szukać przyczyny "skakania" filmu?

Witam,
gdzie mogę się doszukiwać przyczyny w następującej sprawie:
przegrywam film, wkładam do odtwarzacza stacjonarnego i film chodzi super ale co jakieś 5-10min następuje taki przeskok, coś jakby 1-sekundowe zamrożenie obrazu. Mam nagrywarkę NEC 2500A. Nagrałem jakieś 3 płyty i wszystko było ok, ale na ostatnich czterech dzieją się takie dziwy. Poradzicie coś? Czy może być to wina nagrywarki? A może przy Ripowaniu DVD powyłanczać skanery Antywirusowe i takie tam?

pykson 25.08.2004 12:36

raczej nie wina nagrywarki a nosnikow, nagraj na jakims verbatimie (ewentualnie hawku, ktory najczesciej tez jest z fabryki MCC) i zobacz czy wtedy skacze, bo nie powinno

slawekj 25.08.2004 12:46

U mnie dzało się tak przy -R a nagrywam na dobrej jakości nośnikach. Zmieniłem na +R i wszystko jest ok. Wiele również zależy od samego odtwarzacza.

Bivitt 25.08.2004 14:33

Cytat:

Napisany przez pykson
raczej nie wina nagrywarki a nosnikow, nagraj na jakims verbatimie (ewentualnie hawku, ktory najczesciej tez jest z fabryki MCC) i zobacz czy wtedy skacze, bo nie powinno

Nagrywam tylko na Verbatimach x2

VIZZARD 27.08.2004 01:34

Cytat:

Napisany przez Bivitt
Nagrywam tylko na Verbatimach x2

Spróbuj coś innego

Np Dysany w cake'u - przykładowa cena 10szt/28PLN

Na Necu nieźle się palą :ognicho:

I_Zorg 27.08.2004 03:28

Czy takie efekty są tylko relacją nośnik-DVD?
Mam coś takiego w jednym filmie, nagrałem go na tanim g....., potem na DVD+RW, a na koniec na Verbatimie z MCC(DVD-R x2) i na wszystkich skacze.
W innych filmach na wszystkich wymienionych nośnikach jest OK.
Czy to jakieś wymyslne zabezpieczenia?
Dodam że nagrywam x2, bo x1 nie mogę ustawić:(
mam Liteona 832s.

darry 27.08.2004 07:07

Bivitt
Miałem taki efekt po kopiowaniu dokonanego ostatnio przy pomocy najnowszego Clona DVD 2 ver 2.4.x.x ( nie pamietam co było w miejsce x). Film zrywało co 10 15 min. - efekt: zmrożenie na chwilkę, a potem lekkie przyspieszenie. Wróciłem do wersji Clona uzywanej wcześniej 2.0.9.4 i wszystko jest ok.

I_Zorg
Czy nagrywałeś na te płyty z tego samego obrazu ( lub wczesniej przygotowanego katalogu video_ts) ? Bo jeśli tak to może skopał ci sie materiał przygotowany do wypalania i dlatego bez względu na to na czym nagrałeś miałeś skopany film.

Bivitt 27.08.2004 09:57

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Spróbuj coś innego
Np Dysany w cake'u - przykładowa cena 10szt/28PLN
Na Necu nieźle się palą :ognicho:

Będę musiał chyba spróbować, pech chciał ,że zaopatrzyłem się już w 100 Verbatimów, bo jak napisałem przed kupnem spróbowałem na nich trzy filmy wypalić i wszystko było OK. Co dziwnego zauważyłem to to, że np. wczoraj jedną z tych skaczących płyt włożyłem do mojego Panasonica, przewinąłem do jednego z momentów w których następuje zryw i przeszło gładko!!! Dopiero jak odpaliłem płytę od początku to zaczęły się zrywy w tych miejscach co zawsze.

Bivitt 27.08.2004 09:58

[QUOTE=darry]Bivitt
Miałem taki efekt po kopiowaniu dokonanego ostatnio przy pomocy najnowszego Clona DVD 2 ver 2.4.x.x ( nie pamietam co było w miejsce x). Film zrywało co 10 15 min. - efekt: zmrożenie na chwilkę, a potem lekkie przyspieszenie. Wróciłem do wersji Clona uzywanej wcześniej 2.0.9.4 i wszystko jest ok.
[QUOTE]
Jak wrócę do domu to sprawdzę moją wersję.

I_Zorg 27.08.2004 10:18

:\ Kurcze na to nie wpadłem, zdaję się że cały czas opierałem się na tych samych obrazach z DVDFab, ale skakanie na każdej płycie występuję w innym miejscu, czy możliwe żeby było spowodowane wadliwym obrazem?
Bo na chłopski rozum wtedy powinno być na wszystkich identycznie w tych samych miejscach.
I jeszcze pytanko, bo zielony jestem czy jeśli kilka nagranych X2 na DVD-R chodzi OK, jest wogule sens bawić się DVD+R i Booktype?

darry 27.08.2004 16:52

Tego nie wiem - poprostu sugeruje różne ścieżki do rozwiazania problemu :)

KLANDERS 27.08.2004 18:02

a u mnie na 2,4,3,1 nic nie skacze

widak_k 25.10.2004 22:31

skakanie filmu

Ja równierz od jakiegoś czasu zauważyłem ten problem.I nie mam pojęcia co tak naprawdę może być.Może ktoś rozgryzł ten problem.W czym szukać błędu w sofcie czy hardwerze.

legion 25.10.2004 22:55

Cytat:

Napisany przez I_Zorg
I jeszcze pytanko, bo zielony jestem czy jeśli kilka nagranych X2 na DVD-R chodzi OK, jest wogule sens bawić się DVD+R i Booktype?

jasne ze jest sens moze na tych nosnikach nie bedzie problemu a po zmianie bitsettingu z plusa robi sie dvd-rom jak tlok z wypozyczalni :D

hakervip 23.11.2004 17:40

Cze. Mi również skacze film z wyporzyczalni. Próbowałęm już wszystkiego. Jak coś to proszę zajrzeć na http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...1&goto=newpost

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:06.