![]() |
Lite-On SOHR-5238S (52/x32/x52) a Lite-On LTR-52327S (x52/x32/x52)
czym roznia sie miedzy soba te dwa modele - na pierwszy rzut oka niczym, ale jakies roznice byc musza...prosze o pomoc.
z gory dziekuje. |
Na pierwszy rzut oka (uważaj bo wypadnie) to jest taka że 7S ma 2 wersje z eeprom'em i bez, a 8s ma tylko jedną bez eepromu... jest wiele ruźnic. A temat był, to Twój nie pierwszy wybryk. U mnie byś miał banana ;D
|
jaki moj nie pierwszy wybryk, o czym Ty mowisz?
|
bakupl..... he ? :| :O
Radaar, SOHR jest krótszy od pozostałych napędów oraz ma krótszy czas dostępu od LTR i w sumie to tyle |
Nie wiem co dokladnie miales na mysli mowiac o krotszym napedzie. Ale kolega pytal o roznice miedzy 52327S a 5238S. A jesli mowimy o roznicach, to te dwa napedy na pewno nie roznia sie od siebie dlugoscia. Pod wzgledem wymiarow sa identyczne, zreszta jak wszystkie aktualnie produkowane modele LiteOn'a
|
Jedyną róźnicą między SOHR i LTR-52327S jest to:
- Nazwa (Sony Optical Half-Heigh Recorder, bo LT miało problemy z Sony (tak myśle) - SOHR nie ma kości EEPROM, tak jak II rev 52327S... zrobili to po to żeby użytkowników nie ogłupiać - SOHR wydaje mi się być minimalnie szybszy ale nie lepszy, zdaża się że osiąga prędkość końcową 55x na płytach 700MB, a na 870MB to co będzie 60x? :/ - SOHR wcale nie jest krótszy od LTR...(tych nowych) - SOHR jest tańszy (brak kości EEPROM to powoduje) widziałem go za 105zł... |
Cytat:
my bad ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Moim zdaniem lepiej zeby nagrywarka miala taka kosc, bo nagrywarki ktore go nie maja mozna latwo uszkodzic poprzez wgrania zlego FW. A jak sprawdzic? Np na etykiecie nagrywarki lub po oryginalnym biosie. |
Cytat:
|
Wznawiam temat.
Z tego co zauważyłem SOHR-5238S nie ma czerwonej diodki podczas wypalania (to mnie trochę irytuje). Mój ex-drive (właśnie LTR-52327S) wyzionął ducha i wymienili mi na ten drugi. Czy aby nie zamienił stryjek siekierki na kijek ? Byłem bardzo zadowolony z tamtego gdyby nie to, że padł:P Może powinieniem burzyć by dali taką jak wcześniej ???? Czy aby na pewno wszystkie nie mają EEPROM ?? Mój jest dosyć nowy (produkt Wrzesień 2004) i ma firmowo wgrany najnowszy bios V4S06. Jak po jego nazwie poznać czy ma kostkę EEPROM ? PYTANIE DO REDAKCJI : Czy będziecie testować SOHR? Gdyż w większości testów najlepszą nagrą CD na rynku jest LTR-52327S przynajmniej pod względem jakości odczytu i wypalania. Stąd wątpliwości czy polować na starą czy na nową. |
Dolaczam sie do prosby uzytkownika SoniB.
Moze forumowicze wypowiedza sie na temat jakosci zapisu nowego litka. W necie nie znalazlem konkretnych informacji. Zastanawiam sie czy warto kupowac SOHR, czy szukac ostatnich LTR. Z gory dzieki i pozdr |
Mi wymienili 52327S na SOHR 5238S i nie narzekam. Jakos zapisu porownywalna, tak samo odczyt. I czasami jest nawet cichrza niz 7S. Podobno jest to prawie ten sam naped co 52327S tyle ze bez EEPROMu.
Wielkosc taka sama. A co do testow to mogli by zrobic. ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:23. |