Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   A jednak! Limit na Neo 640!!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jednak-limit-neo-640-a-38830/)

Kasprzak 26.08.2004 13:23

A jednak! Limit na Neo 640!!!!!!!

No wiec wielu przeklnie, inni zrezygnują a jeszcze inni sie pokroją...

Cytat:

Wielu z was zapewne po ostatnich wydarzeniach zaczynała mieć nadzieje na poprawę naszego ukochanego dostawcy łącz. Mowa tu oczywiście o podwojeniu prędkości usługi iDSL, która planowo będzie zakończona do końca września, oraz oczywiście plotki z naszego forum mówiące o obniżkach cen usług z rodziny Neostrada wraz z wprowadzeniem nowych szybszych wariantów (2Mbit).

Niestety dzisiaj już wiadomo, że nie będzie tak różowo. Otóż owszem dotychczasowy wariant 320Kbit/s zostanie przyśpieszony do 512Kbit/s, a 640Kbit do 1Mbit, jednak pare osób w ostatnich dniach zastanawiało się o co chodzi z testowym licznikiem danych dla wariantu 640... Tak tak, okazuje się, że WSZYSTKIE!!! warianty Neostrady będą posiadać ograniczenie ilości ściągnietych danych !!!

Nowa cena dla najszybszej opcji to 149zł netto (pewnie przy umowie na czas określony), zaś dla 512 wyniesie 99zł netto. Jedyna alternatywą dla osób ściągających wiecej niż 5GB danych miesięcznie wydaje się być jedynie iDSL w cenach od 249zł netto za 1mbit. Usługa 1Mbit DSL firmy Dialog za 99zł wygląda kusząco niestety jej zasięg jest ciągle mocno ograniczony.

Informacje są praktycznie pewne. Pierwsza pojedyńcza plotka o Neostradzie w opcji 1Mbit pojawila się na grupie alt.pl.neostada. Jednak jak to plotka przeszła raczej bez echa. Jednak użytkownicy Cyfry+ zauważyli w najnowszej ulotce (link - thx Paulus/b3d) oferte Neostrady w nowych wariantach prędkościowych. Następnie pewien pracownik telekomunikacji związany z grupą b3d potwierdził te dane, przy okazji podając nieoficjalnie ceny i limity (do końca roku prawdopodobnie będzie promocja 15GB). Zaraz po tym czytelnicy grup b3d i alt.pl.neostrada opublikowali dane otrzymane przez pracowników infolini i BOKów, które pokryły się ze wcześniejszymi :(
Jeżeli ktoś niewierzy może więc spróbować sam zadzwonić i zaczerpnąć informacji.

Dni sądu? Z pewnością posypią się skargi do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, ale czy są one w stanie coś zdziałać? Chyba nikt nie ma złudzeń. Jest tylko jedna pociecha - mniej sciągaczy = lepsze pingi :P

Pozostało czekać na oficjalną informację.

info z neostrada.info - w sumie to status sida :)bo sie go zapytalem co i jak - tnx!

Air 26.08.2004 13:35

Po*******iło ich? Taką kasę za to płacę że można czegoś wymagać.

czero 26.08.2004 13:37

O zesz!!!
Od kiedy ten limit ma byc wprowadzony??
Gdybym tylko mogl to bym zrezygnowal z tej opcji i zaczal rozgladac sie za Dialogiem, ale neo mam od czerwca, wiec pewnie czeka mnie jeszcze prawie rok meki z limitem.
Bo jak teraz zrezygnuje to i tak musze do konca umowy placic 50 zl/mies.

gallus 26.08.2004 13:37

eh, a jednak się ciesze że mam ta moja radiówczke, niermaz mi strasznie transfery skaczą, ale nie mam limitów i ssam do woli.... :)

Air 26.08.2004 13:40

Cytat:

Napisany przez czero
O zesz!!!
Od kiedy ten limit ma byc wprowadzony??
Gdybym tylko mogl to bym zrezygnowal z tej opcji i zaczal rozgladac sie za Dialogiem, ale neo mam od czerwca, wiec pewnie czeka mnie jeszcze prawie rok meki z limitem.
Bo jak teraz zrezygnuje to i tak musze do konca umowy placic 50 zl/mies.

Tylko że my w umowie nie mamy wpisanych żadnych limitów. Jest napisane że bez ograniczeń.

Kasprzak 26.08.2004 13:40

@czero -no nie wiem wlasnie kiedy - pisza teraz zostalo czekac na inf.oficjalne. Ja 5 wrzesnia mialem podjac decyzje na kolejny rok z neo...ale teraz...zastanawiam sie...u mine dialog`u nie ma:/

@gallus - ale p2p u ciebie to sprawa niemozliwa, czasami tez masz problemy, a zasieg radiowych providerow nie zawsze siega wszedzie

pawelblu 26.08.2004 13:46

Ale to nie jest tragedia, ciekawe co bedzie po osiagnieciu limitu. Jezeli np. Po osiagnieciu limitu predkosc spada dwukrotnie (czyli po staremu) to nie ma sprawy :)
Ogolnie pomysl mi sie nie podoba - za duzo kombinuja ostatnio.

gallus 26.08.2004 13:47

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
@gallus - ale p2p u ciebie to sprawa niemozliwa, czasami tez masz problemy, a zasieg radiowych providerow nie zawsze siega wszedzie

Mi wystarcza torrent, na którym wyciągam do 100kb/s (oczywiście jak nie gubie pingów, a aktualnie gubie, ale zawołam admina i powinno sie to zmienić :) ),a i full rzeczy ssam z warezów... :)

Kasprzak 26.08.2004 13:57

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Ale to nie jest tragedia, ciekawe co bedzie po osiagnieciu limitu. Jezeli np. Po osiagnieciu limitu predkosc spada dwukrotnie (czyli po staremu) to nie ma sprawy :)
Ogolnie pomysl mi sie nie podoba - za duzo kombinuja ostatnio.

no w sumie...jakby byl limit 15 giga - 1mbit a po sciagnieciu 15giga spada do 512 no problem

Smartek 26.08.2004 14:06

Co to ma byc?! JAK MOGLI TO ZROBIC!! @%$^()## $^&* @! ^& %$$$!! :bicz: :bicz: :bicz: :boks: :boks:

A to chamy, specjalnie zrobili szybsza neo (640) i przyciagneli ludu, a teraz kombinuja, niech ich $%%!~&*@...

pozdro :[

Loczek 26.08.2004 14:08

No qrwa, jak być hujem to do końca - to pewnie motto tp. Ciekawe jaki oni limit dadza bo w umowie jest no limits. Kuwa kuwa kuwa.

Kasprzak 26.08.2004 14:15

wlasnie...w umowie jest bez limitu - wiec ty nie mozesz dostac limitu. Ale pewnie znajdzie sie linijka wydrukowana czzcionką 1 ze TP zastrzega sobie prawo do zmiany ... Moze nie zrobia limitu- nie wiadomo...boje sie strasznie

ps.do kompletu brakuje jeszcze VATU 22%

47 26.08.2004 14:17

Poczekajcie aż wprowadzą limit na Upstream, to dopiero bedzie ciekawie.
Jak tam mam 20G dowload i 3,5G upstream. i po uj mi tyle dowloadu jak nie zabardzo mogę possać z terrenta czy emula. Jedynie z ftp'ów mogę troszki poszaleć. Paranoja
Pozdro

MacGyver 26.08.2004 14:18

Cytat:

Napisany przez Loczek
No qrwa, jak być hujem to do końca - to pewnie motto tp. Ciekawe jaki oni limit dadza bo w umowie jest no limits. Kuwa kuwa kuwa.

W takim wypadku dadzą do podpisania nową umowę z możliwością rezygnacji i natychmiastowego wypowiedzenia umowy ... bynajmniej ja tak miałem w przypadku nowego regulaminu Ery ... a TPSA to trudno wyczuc :ysz: ((

woitas 26.08.2004 14:37

powiem krótko: CHWDTPSA

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:07.