![]() |
Arkusz obliczania rozdzielczość przy konwersji AVI na DVD v3
Ilość załączników: 2
To jest trzecia wersja arkusza obliczania rozdzielczości obrazu DVD przy konwersji z AVI.
Poprzednie dwie były publikowane w temacie "Przerabianie DivX/XviD na DVD PAL + napisy" Ta wersja jest zoptymalizowana do zaokrąglania wyników do pełnych macrobloków MPEG2 DVD (16x16) zarówno do normalnego obrazu jak i z overscanem (oszczędza się trochę bitrate'u na właściwy obraz zamiast na szczegółowe kodowanie przejścia między obrazem a czarną ramką). W archiwum znajdują się 4 wersje arkusza zapisane w OpenOffice 1.1.2: - OpenOffice calc - Excel 97/2000/XP - Excel 95 - Excel 5.0 Jako że miałem sygnały o trudnościach z ładowaniem arkusza 97/2000/XP do Excela zamieszczam teraz również wersje w starszych formatach - może któryś będzie się ładował (niestety nie mogę tego sam sprawdzić). Aby oszczędzić szukania, dla purystów ceniących bardziej idelane rozmiary i proporcje obrazu w zamian na straty bitratu przy kodowaniu "ramek" trafiających w środek macroblocku zamieszczam tutaj również v2 mojego arkusza. |
Dodam tylko, ze po rozpakowaniu archiwum należy do pliku dodać rozszerzenie .zip :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:48. |