Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   ceny plyt (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ceny-plyt-38853/)

epol 27.08.2004 10:37

Verbatim tak tanio?? 40x wystarczy. A u mnie w okolicy najtańsze Verbatimy przy 50szt DataLive sa po 0,95zł. A w niektórych sklepach życza sobie 1,20zł za jakieś tandetne MediaStore czy MSonic.

A nawet chyba tez się wybiore do Marko. A kończa mi sie teraz Sonówki to czemu by nie.

Biore sie za ściaganie oferty :D

piotrek123 27.08.2004 09:30

Cytat:

Napisany przez Ziele
Do firmowych Platinum bym nie zaliczył. Raz cała paczka 10 cd poszła do kosza bo na każdej w tym samym miejscu była rysa ze zdartym lustrem. Chyba kiepską tłocznie mają. Innym razem kupiłem to były centymertowe wżery na końcu cd. Wyglądało to tak jakby iskry ze szlifierki je zrobiły. Teraz moje najstarsze platinum są już żółciutkie... poprostu dziadostwo.
Verbatim robi fajne płytki ale raz mi sie trafiło że pudełka przy pierwszym otwieraniu sie rozpadały. Moze podróbki?? te były w czarnych slimach a zawsze dawali w białych.

No zgadza się u mnie taka jedna płyta Platinum którą nagrałem 3 lata temu jest już calutka żółta:D. Ale wyniki w Kprobe ma dobre, powiedziałbym że nawet bardzo dobre.

AleX69 27.08.2004 00:13

wlasnie znalazlem hurtownie z plytkami Bulkpaq'a DVD-R x4 Printable po ... 2,- :D
jak by co <- okolice waraszwy :mruga:

Ziele 27.08.2004 00:12

Cytat:

Napisany przez piotrek123
Prosta sprawa, nie chcesz mieć problemów nagrywaj na płytach firmowych: Verbatim, TDK, Platinum, Dysan.

Do firmowych Platinum bym nie zaliczył. Raz cała paczka 10 cd poszła do kosza bo na każdej w tym samym miejscu była rysa ze zdartym lustrem. Chyba kiepską tłocznie mają. Innym razem kupiłem to były centymertowe wżery na końcu cd. Wyglądało to tak jakby iskry ze szlifierki je zrobiły. Teraz moje najstarsze platinum są już żółciutkie... poprostu dziadostwo.
Verbatim robi fajne płytki ale raz mi sie trafiło że pudełka przy pierwszym otwieraniu sie rozpadały. Moze podróbki?? te były w czarnych slimach a zawsze dawali w białych.

gallus 26.08.2004 23:41

eh, a ja potrzebuje Verbatimów metal azo..., ale nigdzie nie moge dorwać w pudełkach (slim) :blee:

nimal 26.08.2004 23:37

CD-R Verbatim DataLife 40x i nic wiecej nie jest napisane ;)

Kasprzak 26.08.2004 23:18

witam nimal - widze ze niezla promocja. Ja kupilem dzisiaj EMTEC 10szt cake za 9.99 w Tesco.
Ale ktore Verbatimy?

piotrek123 26.08.2004 23:09

Cytat:

Napisany przez Ziele
Sorry za OT ale jakie płytki dvd+r najlepiej kupować? Jestem świeżo upieczonym posiadaczem zewnętrznej wypalarki dvd to też nie bardzo się oriętuję ;). Znajomy podrzucił mi jakieś płytki noname i juz przy pierwszym wypalaniu ją wywaliło (gdzieś po 5 minutach). Kupiłem też płytke DVD+RW 4x TDK i z tą nie było problemu.

Prosta sprawa, nie chcesz mieć problemów nagrywaj na płytach firmowych: Verbatim, TDK, Platinum, Dysan.

nimal 26.08.2004 23:08

tak samo jak w cdr - przynajmniej z moich bardzo skromnych doswiadczen - TDK i Verb sa godni zaufnia :)

Ziele 26.08.2004 23:01

Sorry za OT ale jakie płytki dvd+r najlepiej kupować? Jestem świeżo upieczonym posiadaczem zewnętrznej wypalarki dvd to też nie bardzo się oriętuję ;). Znajomy podrzucił mi jakieś płytki noname i juz przy pierwszym wypalaniu ją wywaliło (gdzieś po 5 minutach). Kupiłem też płytke DVD+RW 4x TDK i z tą nie było problemu.

piotrek123 26.08.2004 22:56

Cytat:

Napisany przez nimal
piotrek - na pewno te plyty?

Płyty za 3,35 ale w szpindlu. W tesco widziałem za 4,80 w boxie.

Air 26.08.2004 22:49

Cytat:

Napisany przez nimal
Air - no te sa w jewelbox a to zawsze podnosi cene
nie twierdze ze to najnizsza cena w polsce, ale imho niezla :)

Zgadzam się, cena jest dobra. Ja kupuję w cakach bo i tak od razu przerzucam do pudełek DVD po nagraniu. W końcu wszystko musi porządnie wyglądać :)

nimal 26.08.2004 22:45

Air - no te sa w jewelbox a to zawsze podnosi cene
nie twierdze ze to najnizsza cena w polsce, ale imho niezla :)

Air 26.08.2004 22:42

Ja kupuję w Media Verbatim 4x DVD+ DVD- z fabryk CCM za 39 zł (10 płytowy cake). Temat był wałkowany na forum DVD tylko teraz po zmianach nie potrafię go znaleźć.

piotrek123 26.08.2004 22:41

Cytat:

Napisany przez nimal
plyty DVD+R TDK jewelbox po 10szt - 4,87 sztuka!

A to jest cena za jedną płytkę? Bo jeśli tak to u mnie w sklepie jest o wiele taniej;p Ale prawdopodobnie jest to cena za 10 płytek no nie;p?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:30.