Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   divx na DVD powstaje mi obraz przesuniety co robic? (https://forum.cdrinfo.pl/f13/divx-dvd-powstaje-mi-obraz-przesuniety-co-robic-38868/)

Riddick2 27.08.2004 10:19

divx na DVD powstaje mi obraz przesuniety co robic?

przerabiam wszystko tak jak w poradniku divx na dvd
ale po przeraobieniu juz calego filmu w CCE dostaje obraz który ma przesunięcie w srodku są zewnętrze krawędzie filmu a na zewnątrz wewnętrzne! wygląda jak by ktoś ekran połamał w środku i źle złoiżył!!
co robić??
na początku był problem tylko z jednym filmem teraz wszystkie mi tak chodzą nie moge nic przerobić przez to pomocy!!!! :idea:

Ufil123 27.08.2004 23:54

wydaje mi sie że to będzie wina kodeka (xvida), przynajmniej umnie są z nim największe kłopoty - proponowałbym odinstalować wszystkie kodeki( multi paki) i zainstalować tylko jakąś nową wersje Xvida !!!!

albo : wczytaj film do CCE (ale nie używaj żadnego skryptu avs) i zobacz czy będzie to samo?? jeśli wszystko będzie z nim ok. to już będziesz miał odpowiedź : źle napisany skrypt lub zła wersja AviSynth'a ,aha jak wygląda twój skrypt avs

pozdro

Riddick2 28.08.2004 15:57

skrypt zrobiony jest napewno dobrze bo wcześniej zrobiłem wile filmów a tu nagle teraz mam problemy możliwe ze masz racje z tymi kodekami posprawdzam odinstaluje dzięki za rade mam nadzieje zę pomoże bo jak nie to sam nie wiem co mam robić!!

kurcze nic nie dało zmienilem wszystkie kodeki i nic

rosol 15.09.2004 20:53

Mam ten sam problem i rowniez nie wiem jak go rozwiazac... moze ktos juz wie ??

rosol 16.09.2004 22:47

Już wiem od czego tak sie dzieje ... wszystko jest dobrze przy konwersji bez zaznaczonej opcji DVD Compliant w CCE w kazdej wersji. Jeśli zaznacze ta opcje co jest potrzebne aby odczytac film w DVD Maestro od razu film "łamie" się jakby na poł. Czy ktos juz wie o co w tym chodzi?

Ufil123 17.09.2004 15:08

Cytat:

Napisany przez rosol
Już wiem od czego tak sie dzieje ... wszystko jest dobrze przy konwersji bez zaznaczonej opcji DVD Compliant w CCE w kazdej wersji. Jeśli zaznacze ta opcje co jest potrzebne aby odczytac film w DVD Maestro od razu film "łamie" się jakby na poł. Czy ktos juz wie o co w tym chodzi?

dziwne !!! ja nie zaznaczam tej opcji ,a dvdmaestro i tak bez problemu łyka tak przerobiony film!!!

rosol 17.09.2004 16:38

Rozwiazalem problem w taki sposob, ze zrezygnowalem z opisu przerobki CobraVerde a zainstalowalem program DVD2SVCD i w nim teraz przerabiam i przerabia sie nawet dobrze, a i tak ten program uzywa CCE.

Hamerek 26.11.2004 10:15

divx na DVD powstaje mi obraz przesuniety co robic?

Cytat:

Napisany przez Ufil123
dziwne !!! ja nie zaznaczam tej opcji ,a dvdmaestro i tak bez problemu łyka tak przerobiony film!!!

A jakiej wersji DVDMaestro uzywasz ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:38.