![]() |
Cytat:
|
przy dzieleniu WCommanderem np avika z Forestem Gumpem 705MB
na 700MB tak jak bylo opisane, film odtwarza sie do 1:16 min i koniec Z innymi filmami podobnie, wiec radze najpierw przetestowac ta metode dobrze. |
jest o wiele łatwiejszy i szybszy sposób. zaopatrz się w windows commandera i na pliku z filmem wybierz z menu
files - split file (pliki - podziel plik) i wpisz 700 MB. po podzieleniu zmien rozszerzenie z .001 na .avi i masz gotowy film na plyte |
Otwierasz avika Virtual Dubem. Znajdujesz poczatek fragmentu ktory chcesz odciac i go zaznaczasz taka czarna strzaleczka w lewo, koniec czarna w prawo.
Teraz EDIT - Del frames. Teraz ustawiasz Video - Direct stream copy, Audio - Direct Stream Copy, Audio - Interleaving - Interleave audio every !!!500 ms!!! - sprawdz to ustawienie 2 razy zanim zapiszesz pliki bo inaczej nie bedziesz mial dzwieku. Dajesz File - Save as avi i w nowym pliku. Ja tak zawsze obcinam napisy. Jak bys mial problem albo by nie wyszlo pisz GG#3197520 albo R180@wp.pl |
Najlepszy jest ponoć VirtualDUB, ale jeżeli nie lubisz go to możesz spróbować programikiem o nazwie: AVICHop Powinno zadizałać, muszi tylko określić "na oko" ile chcesz mieć części filmu o jakich rozmiarach.
Paweł |
Cytat:
|
Za duzy DivX
Poratujcie mam za duzy plik DivX i mi sie nie mieści na płytke nawet z przeplotem. Film ma jednak ponad 15 min napisów koncowych i zwracam sie z pytaniem czy istnieje jakis progz który moze mi obciac ten film bez dekompresowania pliku do avi ??? ( bo tak to czyni np virtualDup ).
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:19. |