![]() |
Na co przeflashować litka 451s ??
Na co najlepiej przerobić mojego litka 451s? :mruga:
a) 851s b) 812s c) 832s DL d) Sony DRU-700A-DL (czy SONY jest lepsze od LITKA?) ??? Prosze o radę osób które już próbowały różnych wariantów bo ja jestem jeszcze niezdecydowany szczególnie między wariantami C i D. Ps. Zapodajcie również jakich biosów używacie w swoich przerabianych 451s@XXXX. Z góry dziękuje. :D |
Cytat:
|
Mój 451S wyprodukowany 20031204 przerobiony na 832S VS0A - chodzi eXtraaa :)
|
832 VS08 /mialem VS0A lecz bylo duzo wiecej bledow/ jest minimalnie lepsze a moze i takie samo jak 851s
|
Kowanski czy używasz biosu tego który jest na twojej stonie? (www.liteon401s.prv.pl) w wersji VS0A czy też jakiegoś innego. Prosze podawajcie linki do biosów króre macie wgrane, bo chciałbym potestować.
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam litka 451s i najlepsze wyniki osiągam na standardowym biosie - flashowałem i na 851 (oryginalny i mody), i na 832 i zawsze pogarszało to wyniki (przynajmniej w kprobe:)). Zaznaczam od razu, że używam tylko dobrych płytek (TY, MCC, Ricoh)
Może mam felerny egzemplarz? :'( Musisz sprawdzić sam metodą prób i błędów. Jeśli dobre wyniki masz na oryginalnym biosie to polecam "oryginalne" mody, które zwiększają odczyt maksymalny do 8x. |
Wgrałem bios zmodyfikowany przez Wajchisza i narazie nagrywa wyjątkowo dobrze.
VS0A_51s@832s_Readingx8_Auto-Bitsetting_by_Wajchiusz możecie go pobrać ze stronki. http://www.1000lecie.pl/~vip/Bios.rar Kowanski czy mógłbyś sprawdzić jak bardzo się on różni od twojego VS0A bo ja się za bardzo na tym nie znam, ale to narazie jedeyn biosek który przyzwoicie działa w moim Litku 451s. Wynik k probe 2.4 z Verbatima palonego X 4 Date : 2004-08-28 08:50:56 Model : 1-0-0-0 LITE-ON DVDRW SOHW-832S VS0A Disc : DVD+R , MCC002 [Mitsubishi Chemical Corporation] Speed : 4x ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1 Scanned range : 0 - 2241975 Sampling count : 128269 Errors : 0 PI Max : 7 PI Average : 0,38 PI Total : 6974 PIF Max : 2 PIF Average : 0,00 PIF Total : 45 Tylko coś nie moge złapać book type dvd rom, czy to za sprawą biosu?? |
Kowanski czy w twoim biosie vs0a jest auto bitsetting? W razie czego jak to sprawdzić w innym biosie (np za pomocą omnipatchera) ? Dlaczego na aktualnym biosie zmodowanym przez wajchiusza VS0A_51s@832s_Readingx8_AutoBitsetting_by_Wajchius z ze stronki
http://www.1000lecie.pl/~vip/Bios.rar nie moge np Nagrać płyt tdk, verbatim X4 z prędkością powyżej czterech. Bo czytałem że inni nagrywają te płytki X8 choć z założenia są X4? Czy to może jakaś blokada biosu albo programu? |
Cytat:
|
ale czy omi moge otworzyc bios z nagrywarki i go zmodyfikować czy tez stworzy mi sie oddzielny plik z biosem którego potem bede mogł wgrac?
|
musisz pierw zgrac bios z palnika potem otworzyc go w omni przerobic i zapisac na a potem ponownie go wgrac do palnika.
|
Cytat:
Bo ten link co podajesz - to jak mi się wydaje - to konto _Vip_a Ale mogę się mylić Chyba, że Wajchiusz też tam swoje modyfikacje zamieszcza :O |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:03. |