![]() |
Ściągniecie auta z niemiec
Czy ktoś orientuje się kiedy mają wejść jakieś przepisy utrudniające sprowadzanie samochodu. Dochodzą mnie jakieś ploty że od 1 września też coś wprowadzają a mam akurat spory dylemat bo mogę ściągnąć teraz samochód ale trochę termin mi nie pasuje i chciałbym później we wrześniu już.
Jak coś wiecie to dajcie znać bo w tym temacie jestem zielony. Z góry dzięki za wszelkie info. |
dokladnie Majonez, slyszalem to samo ze ponoc akcyza (jako ze jest nielegalna i Polska jak slyszalem placi za to kary UE) ma zniknac, ale wprowadza jakas oplate od pierwszej rejestracji w wysokosci okolo 1000 ***8364; (tak jak jest w Czechach - chyba tam nazywa sie to podatek ekologiczny). plota jest taka ze dotyczyc bedzie to samochodow nie spelniajacych jakiejs tam normy (ponoc praktycznie wszystkie starsze niz 8 latek). znajomy co zwozi furki masowo twierdzi, ze te nowe przepisy maja wejsc albo 1 albo 10 wrzesnia. Ja zdazylem zarejestrowac moj powoz dwa dni temu - spieszylem sie, zeby nie przeplacic.
to wszystko sa ploty, ale za ch... nie zdazysz juz zarejestrowac przed wrzesniem wiec sie wstrzymaj i poczekaj moze do 10, bo tak kupisz furke a potem stresy. powodzenia |
Ta ustawa o której tu pisze Pykson jest dopiero w fazie konstruowania przez sejm i jeśli wejdzie to nie wcześniej niż z dniem 1 stycznia 2005, tak ze mozesz spokojnie sprowadzac smochodzik. Tylko pamietaj zeby na umowie wpisac odpowiednio niska cene, po co przepłacać ;).
Pozdro |
Maja zwiekszyc wlasnie oplate pierwszej tejestracji, tylko chyba nie az do 1000 E bo to by byla przesada... obecnie jest 650 zl to moze nowa bedzie 1500 nie wiem... ale poczekaj
|
nic sie nie zmienia ani w wrzesniu czy tez pazdierniku ... tak jak jest, tak bedzie ... pewne zrodlo :spoko:
|
Ilość załączników: 1
Dla zainteresowanych wrzuciłem skan artykułu na temat prywatnego importu samochodów z osatniego numeru gazety "Motor". Wynika z niego że jak narazie wszystko pozostaje bez zmian.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:05. |