Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Przeskok Scen w DVD Stacjonarnym (https://forum.cdrinfo.pl/f15/przeskok-scen-dvd-stacjonarnym-38971/)

marsys 29.08.2004 11:13

Przeskok Scen w DVD Stacjonarnym

Cześć Mam problem z przeskokiem scen zrobiłem kopie zapasową filmu hulk i na dvd stacjonarnym przeskakuje mi od sceny 7 do końca nie moge nic już więcej obejrzeć,zatrzymać ani wybrać innych scen w menu np: 12 sceny.
W menu moge wybierać sceny od 1 do 7 scen od sceny 8 - 32 zaczyna się odliczanie na otwarzaczu :-(

Czego to może być przyczyna ???

Czy ktoś miał już coś takiego lub się z tym spotkał ???

mam nagrywarke LiteOn SOW 812s Wgrałem Najnowszy Bios USOQ

Używałem programów : DVD Decrypter i InterVideo DVDCopy 2

Również uzyałem CloneDVD i DVDShirk i to somo powtarzało się przy innych programach, Film Na komputerze chodzi bez zarzutu

Bardzo Proszę o Pomoc

używałem ty programów do innych filmów i wszystko było Ok

legion 29.08.2004 11:28

Cytat:

Napisany przez marsys
Cześć Mam problem z przeskokiem scen zrobiłem kopie zapasową filmu hulk i na dvd stacjonarnym przeskakuje mi od sceny 7 do końca nie moge nic już więcej obejrzeć,zatrzymać ani wybrać innych scen w menu np: 12 sceny.
W menu moge wybierać sceny od 1 do 7 scen od sceny 8 - 32 zaczyna się odliczanie na otwarzaczu :-(

Czego to może być przyczyna ???

Czy ktoś miał już coś takiego lub się z tym spotkał ???

mam nagrywarke LiteOn SOW 812s Wgrałem Najnowszy Bios USOQ

Używałem programów : DVD Decrypter i InterVideo DVDCopy 2

Również uzyałem CloneDVD i DVDShirk i to somo powtarzało się przy innych programach, Film Na komputerze chodzi bez zarzutu

Bardzo Proszę o Pomoc

używałem ty programów do innych filmów i wszystko było Ok

oki ale zabaraklo tutaj plytki na jakiej wypaliles film to info tez by sie przydalo:)

marsys 29.08.2004 11:36

Płytka Platinum

legion 29.08.2004 11:48

Cytat:

Napisany przez marsys
Płytka Platinum

+ czy -
ale jezeli jest jak przypuszczam plus trzeba bylo przodczas nagrywania wlaczyc booktype'a to z plusa bys mial DVD-ROM (czyli jak orginal i nie powinno byc problemow) :taktak:

marsys 29.08.2004 13:12

Właśnie miałem DVD Platinum DVD-R 8x i nagrywałem prędkością 4x

legion 29.08.2004 13:16

Cytat:

Napisany przez marsys
Właśnie miałem DVD Platinum DVD-R 8x i nagrywałem prędkością 4x

a uzyles booktypa

marsys 29.08.2004 13:21

Nie ale zaraz zobacze a czy booktyp nie jest tylko dla płytek DVD+R ???
może coś pomoże

marsys 29.08.2004 13:23

Booktype nie pomoże napisał mi w Error Status It`s only for DVD+R / +RW disc

legion 29.08.2004 13:31

Cytat:

Napisany przez marsys
Booktype nie pomoże napisał mi w Error Status It`s only for DVD+R / +RW disc

tak tylko do +
jak nagrywasz (-) to mozesz miec problem w stacjonarkach a jaka masz

marsys 29.08.2004 13:54

Właśnie mam problem z minusami DVD-R . Plusów nie sprawdzałem jeszcze narazie zdarzyło mi się to na 4 płytach DVD-R i wszystkie płyty DVD Platinum na 30 wypalonych.Używam tylko Platinum narazie

legion 29.08.2004 14:03

Cytat:

Napisany przez marsys
Właśnie mam problem z minusami DVD-R . Plusów nie sprawdzałem jeszcze narazie zdarzyło mi się to na 4 płytach DVD-R i wszystkie płyty DVD Platinum na 30 wypalonych.Używam tylko Platinum narazie

a jaka masz stacjonarke ?
ale powiem ci ze lepiej nagrywaj na plusach z bt bedzie chodzic wszystko ladnie bo jak wiesz stacjonarki raczej slabo sobie radza z minusami

marsys 29.08.2004 14:43

Stacjonarny mam Philipsa sprawdzałem filmy na Sonym i też nie chodzą :-(

Ale działają bez zarzutu na Pionierach.Zobaczymy następnym razem kupie Dvd+R Dzięki info

ideJ 30.08.2004 11:14

WIększość stacjonarnych odtwarzaczy (zwłaszcza tych w miarę nowych) radzi sobie zarówno z dvd+r jak i dvd-r. Ja bym sugerował zakup jakichś lepszych nośników (Verbatimy można już kupić po ok 4 zł). Nie jest to może panaceum na wszystkie bolączki ale ilość kłopotów powinna być mniejsza.

peterka 01.09.2004 21:37

Cytat:

Napisany przez marsys
Stacjonarny mam Philipsa sprawdzałem filmy na Sonym i też nie chodzą :-(

Ale działają bez zarzutu na Pionierach.Zobaczymy następnym razem kupie Dvd+R Dzięki info

Ja mam też Philipsa model625 chodzą wszystkie minusy nawet Minty i AXE

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:50.