![]() |
O właśnie o tym mówiłem ;)
|
artykuł ...troszkę stary ,ale ciekawy + filmiki z palącymi się procesorami
http://www.tomshardware.pl/cpu/20010917/index.html |
Nie był to za szybki proc. Był to wtedy Duron 800Mhz lub 1200Mhz.
Sam też się dziwiłem, a kumplowi jak sie odczepil cooler !! (spadł na grafe) to komp się wyłaczyć po paru sekundach. |
Pare minut? to aż dziwne. Zresztą widziałem swego czasu filmik jak goście ściągali radiatory. Amd paliło się średnio po paru sekundach. I tak samo było w przypadku mojego kumpla.
|
Mój bracik jakoś z tym nie miał kłopotu. On mial plyte Shutla. Coś robił i zapomniał założyć cooler. Proc był goły. Załaczył sobie kompa odpalił jakś tam gre (już nie pamietam jaką) i pare minut pograł aż komp sie wyłączyl. Założył coler i po kłopocie. Proc smigał dalej.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ziele to ustawiasz na płycie glownej, że komp sie wyłacza np po przekroczeniu 75*C i po bólu.
|
Cytat:
|
Pentium 4 ever ;)
Pozdro |
To poco wogóle takie procesory wypuszczają? Teraz mam problem bo składam kompa znajomym i na P4 to juz kasy nie starczy. A wolałbym zeby to był intel bo są lewi jeśli chodzi o konserwacje kompa. Wiatraczek się zatrzyma od kurzu to nic sie nie spali.
|
No i niestety celki z seri "D" maja problemy z temperatora 65 stopni i wiecej nie jest im obce . Ja osbiscie bym go nie kupil przygode z Intelem zakonczylem na etapie P III 800Mhz slot 1 i jak na tamte czasy chodzil swietnie i chwala mu za to. Ale po zmainach sprzetu zainwestowalem w platforme AMD, i od kilku latek nie mam z nimi zadnych problemow .
A intela to tylko PIV jakbym sie mial zdecydowac . |
Dla mnie celeron to jest półprocesor, a same Mhz to nie wszystko.
Jak jest kasiorka to tylko kupować PIV |
Podobno wydajnośc juz jest dobra. Ale p4 lepszy :D
Chodzi o to ze z celerona zrobili dobra maszynke juz:D |
No więc:
P4, 512kB, 0,13 microna, od ok.550zł>Celoron D, 256kB, 0,09 microna, od ok. 340zł :taktak: Czyli: P4 - Jakość (wydajność) Celeron D - Cena/Jakość |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:41. |