![]() |
3Dmark05
Za Gry-Online (www.gry-online.pl)
"3Dmark05 pojawi się w ciągu dwóch tygodni 3Dmark jest z pewnością najbardziej znanym programem, służącym do wnikliwego testowania wydajności naszych komputerów. Tymczasem, w Sieci pojawiły się pogłoski o tym, jakoby firma Futuremark miała wydać nową wersję swojego produktu (oznaczonej numerkiem 05) w ciągu najbliższych dwóch tygodni. Kolejne edycje 3Dmark wydawane są nie co określoną ilość czasu, ale w momencie, w którym dowolny użytkownik programu zbliży się (lub przekroczy) wartość 15,000 podczas trwania testu, a tak najprawdopodobniej się stało. Programiści wstępnie planowali premierę 3Dmark05 dopiero po ukazaniu się nowszej wersji sterowników DirectX, jednak rzeczywistość zweryfikowała ich plany i znów musieli oprzeć testy na DirectX 9.0c (z opcją Shader Model 3.0 zamiast planowanej Shader Model 4)." Ciekawe jakie będą padać wyniki w tej nowej wersji.... ??? |
Dzieki za info.
|
i znowu bedzie tak ze najlepiej sie bedzie testowalo w 2001se bo ten 2005 podobnie jak 2003 bedzie bezsensownie przduszac karte graficzna a wplyw wydajnosci procesora i ramu na wynik bedzie znikomy [w zwyklych grach liczba klatek zalezy od wycajnosci calego komputera]
|
Cytat:
|
no i pewnie bedzie sie dalo naraz tylko 1 wynik miec a i za "upublicznienie" go bedzie oplata 10$+VAT :|
|
pewnie na tym 3DMarku będe miał punktów może ze 100 :))
|
05 ??? ja bym raczej powiedział, że 04 :P
PS. hmm... właśnie czytam donosy, że zrezygnowano z 04 i dlatego dają od razu 05 :| |
Cytat:
|
A ja czytałem, że były wycieki i obrazki i filmiki mozna ozbaczyć w sieci.
|
Cytat:
|
właśnie zapodaj linkami, najlepiej do filmików ;)
|
3Dmark wzbudza tylko wybuch mojego smiechu, od czasu kiedy:
a) przekonalem sie ze nvidia jest mocno favoryzowana i ati uzyskuje duzo nizsze wyniki mimo wyzszych wynikow w grach b) na wlasne oczy zobaczylem jak moja ukochana GF2Pro przegrywa z GF4MX, ktroa w grach nie ma najmniejszych szans z maja grafa no - filmiki maja fajne, ale wole je w aviku - nie chacza sie wtedy ;p ^_^ ^_^ ^_^ |
Cytat:
|
Pagerus & Ziele - czytałem o tym tutaj:
http://www.tweak.pl/news/pokaz.php?u...dard-1361#comm nimal - tak samo jest z AMD. MS robi wszystko aby AMD tracilo kupe kase i klientów. |
wiem wiem...
tak sie wczoraj wq..el - ciekawe ile Adobe dostal od Intela za to zebyi Premiere Pro chodzilo tylko pod Pentium :| czy moze niedbalstwo programistow - w kazdym razie przegina zeby bylo ciekawiej - program wymaga WindowsXP - ani wyzszego ani nizszego tylko dokladnie XP :| a kiedys to porzadna firma byla... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:22. |