Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Problem z przegrywaniem DVD+RW>DVD+R (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-przegrywaniem-dvd-rw-dvd-r-39024/)

robik 30.08.2004 11:52

Problem z przegrywaniem DVD+RW>DVD+R

Witam!

Mam taki malutki problemik, otóż: na DVD+RW poprzez stacjonarną nagrywarkę DVD (posiadam nagrywarkę PHILIPS DVDR70) nagrałem sobie program z TV. Po jego obejrzeniu postanowiłem przegrać go na płytę DVD+R przy użyciu stacjonarnego odtwarzacza DVD. Włożyłem więc nagraną wcześniej płytę DVD+RW do odtwarzacza, a pustą płytę DVD+R do nagrywarki i gdy wcisnąłem przycisk REC pojawił mi się komunikat 'COPY PROTECTION'... nie wiem co robić, tym bardziej ze płyty DVD+RW w żaden swposób nie zabezpieczałem (pomimo iż istnieje taka opcja w edycji płyty gdzie mozna zaznaczyć PROTECTION). Chciałbym dodać również, że moja nagrywarka nie posiada twardego dysku. Proszę o pomoc.

Robik
e-mail: robikok@kalisz.mm.pl

legion 30.08.2004 12:47

Cytat:

Napisany przez robik
Witam!

Mam taki malutki problemik, otóż: na DVD+RW poprzez stacjonarną nagrywarkę DVD (posiadam nagrywarkę PHILIPS DVDR70) nagrałem sobie program z TV. Po jego obejrzeniu postanowiłem przegrać go na płytę DVD+R przy użyciu stacjonarnego odtwarzacza DVD. Włożyłem więc nagraną wcześniej płytę DVD+RW do odtwarzacza, a pustą płytę DVD+R do nagrywarki i gdy wcisnąłem przycisk REC pojawił mi się komunikat 'COPY PROTECTION'... nie wiem co robić, tym bardziej ze płyty DVD+RW w żaden swposób nie zabezpieczałem (pomimo iż istnieje taka opcja w edycji płyty gdzie mozna zaznaczyć PROTECTION). Chciałbym dodać również, że moja nagrywarka nie posiada twardego dysku. Proszę o pomoc.

Robik
e-mail: robikok@kalisz.mm.pl

raczej zawartosc plytki zrzuc na twardy w kompie np.decrypterem zrob z tego .iso i dopiero nagrywaj powinno sie udac:)
ale jak niemasz kompa i robisz to na stacjonarkach to moze byc problemo:)

robik 30.08.2004 13:12

Mam kompa ale bez odtwarzacza ani tym bardziej nagrywarki DVD. Operuje jedynie stacjonarnymi sprzętami. A co tego PROBLEMA ... to nie idzie znaleźć na niego rozwiązania? Bardzo mi na tym zależy. ???

legion 30.08.2004 13:27

Cytat:

Napisany przez robik
Mam kompa ale bez odtwarzacza ani tym bardziej nagrywarki DVD. Operuje jedynie stacjonarnymi sprzętami. A co tego PROBLEMA ... to nie idzie znaleźć na niego rozwiązania? Bardzo mi na tym zależy. ???

moj kolega mial podbny problem musze sie go spytac jak sobie z tym poradzi to ci napisze

robik 30.08.2004 15:57

wielkie dzięki! będę czekał na odpowiedź

robik 03.09.2004 18:28

Cytat:

Napisany przez legion
moj kolega mial podbny problem musze sie go spytac jak sobie z tym poradzi to ci napisze

i jak? pytałeś się już?

legion 04.09.2004 00:13

Cytat:

Napisany przez robik
i jak? pytałeś się już?

no wiem jedno ze on sobie usuna blokade regionow ale czasem ma dalej problemy z przegrywaniem:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:33.