Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nowa wizja "Krzyżaków" i Rydz oraz Janko gwiazdorami :) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nowa-wizja-krzyzakow-rydz-oraz-janko-gwiazdorami-39053/)

Ormianin 30.08.2004 22:41

Nowa wizja "Krzyżaków" i Rydz oraz Janko gwiazdorami :)

Dla mnie - Hoffman powinien wziąć się za nakręcenie "remake" Krzyżaków, a ks. Jankowskiego obsadzić w roli Ulricha von Jungingen: odpowiednia postura i bądź co bądź też ksiądz. Rozanielony Rydzyk zaś świetnie nadawałby się do roli owego krzyżackiego posła przez którego omal nie ścięto Zbyszka: "ja mu wybaczam, ale on obraził Zakon, a kto obraża Zakon, ten obraża Chrystusa Pana, a tego wybaczyć nie mogę" - identyczna filozofia jak u Rydzyka.

Co Wy na to? :)

Air 30.08.2004 22:53

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Dla mnie - Hoffman powinien wziąć się za nakręcenie "remake" Krzyżaków, a ks. Jankowskiego obsadzić w roli Ulricha von Jungingen: odpowiednia postura i bądź co bądź też ksiądz. Rozanielony Rydzyk zaś świetnie nadawałby się do roli owego krzyżackiego posła przez którego omal nie ścięto Zbyszka: "ja mu wybaczam, ale on obraził Zakon, a kto obraża Zakon, ten obraża Chrystusa Pana, a tego wybaczyć nie mogę" - identyczna filozofia jak u Rydzyka.

Polska kinematografia jest juz prawie bankrutem i ci wyżej wymienieni Panowie aby zagrać w tej superprodukcji musieli by swoje auta sprzedać. Wtedy to nawet nad serialem można się zastanowić.

Fenek 30.08.2004 23:08

Hoffman to lepiej niech sie za nic nie bierze, bo znowu mu wyjdzie "stara basn" i wszyscy bedziemy plakac a co gorsza jeszcze okaze sie to lektura w 2 klasie gimnazjum!!

47 31.08.2004 01:07

Świetny pomysł
Pozdro

Jabba the Hutt 31.08.2004 02:38

Cytat:

Napisany przez Ormianin

Ulryk nie był księdzem tylko bratem zakonnym (nie miał święceń kapłańskich). Zakony rycerskie były specyficznymi zakonami, bo normalnie mnisi nie walczą (nie mówię o tych z Shaolin Temple ;) ].

Wątpię aby udało się nakręcić Krzyżaków po raz drugi. W obecnych czasach wymagało by to Petera Jacksona i całego zaplecza Władcy Pierścieni (cyfrowi Polacy,Litwini,Tatarzy,Krzyżacy). A to ogromne pieniądze. Choć może film sprzedałby się wówczas w USA (gdzie byłby podobnym gigantem jak Troja czy Król Artur albo oczekiwany Aleksander Wielki. W sumie jest to przeciez niezły scenariusz a moda na "historyczne" produkcje trwa.

Jabba

Pawel_k 31.08.2004 07:05

O. Rydzyk rzucil by apel na antenie tego swojego "qtolickiego" radia, jankowski by dorzucil troche grosza, i by bylo. Budrzet by byl wiekszy niz od Titanica :P proponuje jeszcze epizod o molestowaniu rycerzy zakonnych przez przeora Johana von Paetzoniusza :haha:

Air 31.08.2004 08:16

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
Choć może film sprzedałby się wówczas w USA (gdzie byłby podobnym gigantem jak Troja czy Król Artur albo oczekiwany Aleksander Wielki.

Ja zniecierpliwością czekam na Aleksandra Wielkiego. Film Stone może być dobry, bo jak narazie to w moim prywatnym rankingu tego roku prym wiedzie Troja.

Tylko jedno małem "ale", w reklamówkach Aleksander Wielki jest blondynem!!

yahol 31.08.2004 08:43

Cytat:

Napisany przez Air
Tylko jedno małem "ale", w reklamówkach Aleksander Wielki jest blondynem!!

A co? :D Sadziles, ze taki mlody i juz lysy? :D

Ps: tak na powaznie :D to amerykanie sa zwolennikami czystosci ras no i Alex musial byc blondynem. (aryjskim - zreszta). :D

Ps2; Alex the Big - kolejny gniot tego niezrownanego, powalajacego, jedynego kina amerykanskiego.
Czekam na kolejna brednie. Moze pojawi sie tam i Superman?!

Air 31.08.2004 08:59

Cytat:

Napisany przez yahol
Ps: tak na powaznie :D to amerykanie sa zwolennikami czystosci ras no i Alex musial byc blondynem. (aryjskim - zreszta). :D

Właśnie o to mi chodziło, domyśliłeś się :spoko:

yahol 31.08.2004 09:43

Proponuje osade do new wersion of Krzyzacy:
-krol jagiel - milosciwie panujacy Olo
-brat jego Witołd - Andrzej Lepperus
-Jurand - posiel Gietrych (wylupywanie oczu konieczne)
-Macko - glosel Kalisz
-Zbyszko - poselka Zyta Gilowska
-Zyndram Myszkowic - marszalek Borowik
-komisja sledcza w prawie Juranda: diabel Rokita i Jan O`sik Ziobro
w tle - chor aniolkow Charliego - konwent seniorow (soprany - pampersy)
rezyseria - Wajda&Japan Co. Ltd

nimal 31.08.2004 09:57

yahol - to by przeszlo ;p

Stef 31.08.2004 12:16

hehe
z taka obsada-oscar murowany

woitas 31.08.2004 12:24

raczej złote maliny :P

epol 31.08.2004 12:41

To by była furora. Film sam by sie reklamowal z ta obsadą.

Ormianin 01.09.2004 10:37

Cytat:

Napisany przez yahol
Proponuje osade do new wersion of Krzyzacy:
-krol jagiel - milosciwie panujacy Olo
-brat jego Witołd - Andrzej Lepperus
-Jurand - posiel Gietrych (wylupywanie oczu konieczne)
-Macko - glosel Kalisz
-Zbyszko - poselka Zyta Gilowska
-Zyndram Myszkowic - marszalek Borowik
-komisja sledcza w prawie Juranda: diabel Rokita i Jan O`sik Ziobro
w tle - chor aniolkow Charliego - konwent seniorow (soprany - pampersy)
rezyseria - Wajda&Japan Co. Ltd

Obsada może być ale Zapomniałeś o Danusi i Jagience. Może
Izabella Sierakowska oraz piękna Renatka Beger?

Proponuję jeezzcze zmodyfikować scenariusz i wprowadzić gdzieś wątek
żydowski a Hollywood zaraz to nakręci.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:13.