Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Neostrada spyware? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/neostrada-spyware-39058/)

camfo 31.08.2004 00:17

Neostrada spyware?

Witam,
Dziś mi kolega powiedział coś ciekawego, a mianowicie, że jego koledze zakładali neostradę i gość co zakładał powiedział, że tp sa przez swoje łącze ma jakąś wtyczkę i może sprawdzać co dany użytkownik ma na dysku. Mnie się w to osobiście wierzyć nie chciało, jakie jest Wasze zdanie?sprawdzał ktoś to?

gallus 31.08.2004 00:23

eh, jakiś pic na wode....

Remix 31.08.2004 03:00

Witam!

Dokladnie... buahahah ze tez ludzie w takie bajki wierza! paranoja!

woitas 31.08.2004 06:33

mogą jedynie sprawdzić, co skąd ściągasz i dokąd wysyłasz.

Pawel_k 31.08.2004 06:54

Cytat:

Napisany przez camfo
Witam,
Dziś mi kolega powiedział coś ciekawego, a mianowicie, że jego koledze zakładali neostradę i gość co zakładał powiedział, że tp sa przez swoje łącze ma jakąś wtyczkę i może sprawdzać co dany użytkownik ma na dysku. Mnie się w to osobiście wierzyć nie chciało, jakie jest Wasze zdanie?sprawdzał ktoś to?

powiedz temu koledze ze zaklady elektorniczne potrafia rozsylac wyrusy przez gniazdka ze jak taki wirus z sieci trafi do niego to bedzie mial przej..ane ^_^ :haha:

Pagerus 31.08.2004 08:48

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
powiedz temu koledze ze zaklady elektorniczne potrafia rozsylac wyrusy przez gniazdka ze jak taki wirus z sieci trafi do niego to bedzie mial przej..ane ^_^ :haha:

Aleś wypalił ^_^ :rotfl: :D :rotfl: ^_^

Kris 31.08.2004 08:49

może tu chodzi o tą poje***ą aplikacje dostępową TEPSY? ;)

Pagerus 31.08.2004 09:19

Możliwe - nie zdziwiłbym się jakbym w niej trojana znalazł :P

czero 31.08.2004 09:36

No tez by mnie nie zdziwilo jakby ta aplikacja od tepsy byla jakas lewa. Dobrze ze ja z niej nie korzystam. Sterownik od modemu i cFos zupelnie o wiele lepiej sie spisuje ;).

Pagerus 31.08.2004 09:45

Ja na początku zastanawiałem się czy z niej nie korzystać - ale miałem jakieś jaja z instalacją - więc ją olałem - i wszystko śmiga bez jakiegokolwiek problemu... Pytanie tylko czy nie stosują podsłuchów w urządzeniach - bo urządzenie mam od nich mimo wszystko :P

Berion 31.08.2004 09:55

Bo ta aplikacja jest lewa...(nie, nie chodzi mio spyware bo to absurdalne). Wyrzućcie to goowno a w jej miejsce zainstalujcie Cfoss'a. Poprawia tansfer w p2p'ach. Jest to aplikacja TYLKO dla Neo+...

woitas 31.08.2004 09:57

faktem jest, że to coś od tepsy zmienia kilka rzeczy w systemie.
do tej pory nikt nie potwierdził, że ich aplikacja wysyła coś za naszymi plecami.

z drugiej strony, nikt tego chyba nie sprawdzał http://pclab.pl/modules/XForum/image...cratchhead.gif

Kris 31.08.2004 10:04

Jak po raz pierwszy instalowałem neo+ to zainstalowałem tą aplikację od TEPSy (niestety puściłem automatem i zapomniałem, że takie gówno się samo instaluje), to system działał stabilnie... do następnego rozruchu... potem zaczęły się dziać cuda, NAV odmówił posłuszeństwa, Outpost też, parę innych aplikacji również.
Dopiero po wywaleniu tej ******onej aplikacji, usunięciu wpisów w rejestrze i wielu, wielu zmianach w systemie, było OK.

A jak się posługiwać/instalować cFosa?
Do tej pory mam po prostu zainstalowane sterowniki Sagema i ręcznie skonfigurowane połączenie z NEO.

Pozdrawiam,

PS. Poza tym sami technicy w TEPSie raczej odradzają instalacji tego czegoś ;) spotkałem się z taką opinią kilka razy dzwoniąc na ich infolinię i rozmawiając w Telepunkcie.

Berion 31.08.2004 10:27

Cytat:

Napisany przez KristofS
[...] A jak się posługiwać/instalować cFossa?
Do tej pory mam po prostu zainstalowane sterowniki Sagema i ręcznie skonfigurowane połączenie z NEO.
Pozdrawiam,
PS. Poza tym sami technicy w TEPSie raczej odradzają instalacji tego czegoś ;) spotkałem się z taką opinią kilka razy dzwoniąc na ich infolinię i rozmawiając w Telepunkcie.

Nie ma z tym żadnych problemów (chyba, że zechcesz potem na powrót zainstalować aplikacje Neo+). Przed instalacją należy WSZYSTKO co jest związane z Neo+ ( :) ) wywalić. A, że sami odradzają - pomyśl dlaczego

Kris 31.08.2004 10:41

Cytat:

Napisany przez Berion
Nie ma z tym żadnych problemów (chyba, że zechcesz potem na powrót zainstalować aplikacje Neo+). Przed instalacją należy WSZYSTKO co jest związane z Neo+ ( :) ) wywalić. A, że sami odradzają - pomyśl dlaczego

... domyślałem już wówczas, gdy miałem pakiet internetowy...

:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:20.