![]() |
teraz zrobiłem: odinstalowałem wszytskie progzy zwiazane z vietualnymi napedami tj. Alcohol oraz D-Tools, potem po reboocie odinstalowalem adaptery SCSI potem zrobilem reboot no i sie nie instaluje i tak. Ja wiem, ze trzeba wypiac zasialanie i tasme od hdd/cr-r/cd-rw, ale chce ten problem rozwiac tak poprostu bez otwierania komutera i przeinstalowywania systemu. Ma ktos jeszce jakies sugestie?
|
Oj, nie nie o to chodzi... Ja tez to miałem jakusunęłem kontrolery IDE, myśle że to naprawi jak odepniesz napędy i włączysz syf... i on wtedy zainstaluje... Ale to teoretycznie, a praktycznie to sam nie wiem wsumie... musisz od nowa zainstalowac ten kontroler... ale jak to niewiem
|
słuchajcie widac nie za dobrze sie wyrazilem problem ten wystepuje wtedy i tylko wtedy gdy zainstaluje progz Daemon Tools mozliwe, ze ten sterownik od virtualnego napedu cos knoci, a co do kart TV to one powoduje do piernika konfliktow ja polecam te z firmy LeadTek, bo na nich sie najelpiej zgrywa z kamery no i nie powoduja zadnych konfliktow.
Poprujbuje te w/w sposoby no i jak pomoze to dam znac na forum. |
Miałem podobny problem. Odinstalowałem Alcohol, a jednoczesnie wyjąłem ze slotu PCI kartę tunera TV. Okazało się że sterowniki karty TV gryzły się z IDE.
Moja propozycja, żebyś jeśli masz jakieś karty rozszerzeń, (dźwięk lub inne), spróbuj po kolei wyjmować, odinstalować drajwery i programy z nimi związane. Rebot systemu. Jak się IDE ustawi dobrze, bedziesz wiedział że to to urządzenie. Zainstaluj je na nowo, prawdopodobnie ustawi się dobrze. Jeśli skorzystasz, powiedz jak Ci Poszło. U mnie to pomogło. P.S Na końcu zainstaluj Daemon i Alcohol. Dodam że mam XP PRO + SP1. |
Miałem ten sam problem co ty i jak się okazało problem stwarzał sterownik od kontrolera napedu wirtualnego (ten od Alcohola 120%) - odinstalowanie tego programu pomogło.
|
Nie!!!!!!!!!!!! To nic nie ma wspolnego z tym czlowieq tak mi sie dzialo na wszytskich Xp wlaczajac w to XP PRO bez zadnego service packa XP z SP1 XP z SP2, a co do chipsetu to moja plyta gl. uzywa chipsetu SiS 735 wiec to nie ma nic wspolnego, troche pogologowalem no i wiele ludzi ma taki problem i chce go rozwiazac bez otwierania obudowy komputera:]
I jak mowie demon cos z tym wspolnego to ma!:] |
daemon nie ma nic do tego
to jakiś błąd w SP2 do XP, jakiś konflikt z Nf2, tak przynajmniej mi się wydaje moim zdaniem należy czekać na jakąś łate od MS |
Sluchajcie: wiec odinstalowalem te kanaly i zainstalowalem od nowa daemona-toolsa i od nowa po restarcie mi wali: "sterownik jest przeznaczony dla innej platformy, nie mozna zainstalowac tego urzadzenia ..." gowno prawda on nic nie naprawia ten daemon tylko rozwiazuje jakis problem z emulowaniem safe disc, jak to rozwiazac? dodam, ze pobralem daemona ze strony producenta czyli daemon-tools.cc [(versja 3.47(najnowsza)]
|
Kurcze, ale lipa zainstalowalem tego DAEMONA (demona dyskow) Toolsa i teraz CD mi nagrywa z predkoscia 16X!!!!!! odinstalowalem i to samo ! help me:)!
|
XP z SP2 a płyta główna na NF2 ?
|
hehe
Wystarczy odpiac zasilanie od napedow i dyskow no i zainstaluje sie bez problemow, a co do daemona to czuje sie zakoczony poniewaz mam najnowsza wersje tego progza:)BTW- Dzisiaj wlasnie przeinstalwalem system:P
|
no znalazlem rozwiazanie Twojego problemu przypadkiem
wiaze sie z krytycznym updatem programu Daemon Tools - sciagnij i zainstaluj najnowasz wersje 3.47 - moze naprawic stery kanalow IDE! przynjamniej u mnie tak zrobila! instal i zawolal o 2 restarty pod rzad :D i potem wsio oki - a ja sie od tygodnie zbieralem za reinstal sysa ^_^ |
raz tez mi sie tak zdazylo - na szczescie idzie tak pracowac (choc wszystko chodzi wolniej) wiec dasz rade zrobic backup waznych danych z partycji c
i wtedy reinstalaka sysa mozesz sprobowac walnac stery plyty glownej, ale mi nie pomoglo - konieczny reinstal |
Ale ja nie instalowałem sterow do plyty glownej:( wszytsko mam standartowo zainstalowane przez XP :)
|
:o a od czego sterownik od kanalow??? bo jak tak to moze zainstaluj na nowo sterowniki do plyty glownej???
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:05. |