![]() |
Nadpalanie ...
Mam takie pytanie ... do ilu MB można nadpalić płytę 700 MB ?? Genrealnie nie jestem jakimś początkującym w sprawach nagrywania ale podobno istnieją programy które pozwalają nadapalić płytę do maximum i chciałbym sie dowiedzieć jakim program ewentualnie można to zrobić i mniej wiecej do ilu MB ... I jeszcze jak bardzo te programu róznią sie od standardowego nadpalania w NERO?
|
w kazdym sofcie mozesz nadpalic tyle ile plyta pozwoli
w pakiecie nero masz cdspeeda ktory moze zrobi overburntest odejmij od wyniku troche zeby zamknac sesje i juz wiesz ile na danej plycie nadplaisz na kazdej partii plyt bedzie inaczej |
Gdzies slyszalem/czytalem ze nosniki z wyzszej polki maja wiekszy zapas do nadpalania. Nie jestem tego pewien bo samemu nie testowalemplyt pod katem overburningu, jakos nie bylo mi to potrzebne ;).
|
czero, a ja słyszałem ostatnio, że na odwrót :P
|
To ja juz sam nie wiem.
Moze masz racje nie przecze, bo jak pisalem sam dokladnie nie wiem gdzie o tym slyszalem, a bylo to juz jakis czas temu. Podejzewam ze najlepszym sposobem bedzie sprawdzenie tego samemu. Ale mi sie jakos specjalnie nie chce, bo nie widze wiekszego powodu ;). Zaciekawiony w sumie tym tematem znalazlem taka tabelke: http://www.chip.pl/php/table.php?i=656229 Chyba jednoznacznie nie da sie powiedziec, ktore plyty (z wyzszej czy nizszej polki) maja wiekszy zapas na overburning ;). |
Szkoda tylko, że trcohe stare dane ;)
|
Niestety tylko to udalo mi sie znalezc ;).
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:18. |