![]() |
Drżący obraz po obróbce w adobe premiere
Niewiem z jakiego powodu mam drżący obraz na scenach z ruchem przy odtwarzaniu na stacjonarnym DVD (na komputerze jest ok) po przerobieniu materiału w adobe premiere z avi do dvd ze zmiennym bitare programem cce.Robiłem różne ustawienia i nic się nie zmienia.Przygotowany plik wypalam w Ulead DVD.
1. co jak ustawić aby było ok? 2. czy można jakoś przerobić na nowo plik mpg aby na stacjonarnym dvd nie drżał ?,niestety plik źródłowy avi skasowałem. |
Zajrzyj do ustawień CCE i zmień Offset Line na 1 (w wersji 2.6x w starszych wersjach to się jakoś inaczej nazywało ale nie pamiętam jak... szukaj czegoś a'la Top Field First)
Jeśli nie chcesz przekodowywać tego mpg'a to przy pomocy ReStream'a zmień w nagłówku informacje na temat kolejności pól (field) |
Dzięki zrobiłem i wszystko jest ok.
|
Witam! Jestem tu nowy, przeszukuje to forum juz od dluzszego czasu, ale nie potrafie znalezc interesujacych mnie informacji :(
Dlatego podlaczam sie do tego watku, gdyz mam ten sam problem. W tej chwili korzystam tylko i wylacznie z Ulead Video Studio 7.0. Nad filmem, ktory obrabiam mecze sie juz kolejny dzien. Najpierw problemy z "some chapter entry frame numbers exceed the total frames" ale sobie poradzilem i teraz to! Skaczacy film na TV. ReStream'erem za bardzo nie darady ruszyc plikow *.vob. Co moge teraz zrobic by drzacy obraz na TV zniknal? Ulead po obrobce na dvd zostawil na hhd jakies foldery: burnother , burntmp i convert, w ktorym jest plik mpg ale uciety (bo powyzej 4gb). Bylbym bardzo wdzieczny za jakiekolwiek wskazowki, ktore pomoglyby mi w rozwiazaniu tego problemu. |
Podłączanie się pod cudzy wątek jest takie trochę nie-bardzo. Zwłaszcza, że używasz czegoś innego niz Adobe Premiere.
Nigdy nie używałem UVS. Spróbuj poszukać gdzieś w ustawieniach opcji dotyczących przeplotu (interlace) i/lub kolejności pól (field order - Lower field first/Upper field first). VOB'a można rozebrać na części składowe przy pomocy VobEdit (guzik Demux i potem Demux All) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:07. |