![]() |
Jak nagrać i w czym nagrać?
A wiec zgrałem z DVD film, DVDShrinkiem i powycinałem co mi bylo niepotrzebne, i dodałem sobie menu, z dysku w Power DVD wszystko działa OKey, wiec postanowiłem to nagrać na CD. Właczyłem Nero Express i wybrałem DVD-Wideo i jak wziołem zapis wyskoczył bład "Plik kopi VTS_01_0.BUP powinie być taki sam jak VTS_01_0.IFO" i pisze ze Test zgodnosci plików DVD-Video nie powiodl sie. I teraz mam pytanie, co jest źle i w czym to nagrać. I drugie pytanie brzmi, czy lepiej nagrać na + czy na - bo mam płyte Vakossa, Made In Tajwan, minusa i nie wiem czy bedzoe dobry, z góry dzieki za pomoc!
|
jeśli błąd dotyczy tylko .BUP to skopiuj odpowiedni plik IFO i zmień mu rozszerzenie na BUP (pliki IFO i BUP powinny być identyczne). Możesz nagrać i przy pomocy Nero.. ja jednak preferuje Img Tool Classic (do zrobienia obrazu ISO) i DVD Decrypter (do wypalenia tegoż obrazu na płytce).
Nie wiem jak to wygląda w tej chwili ale Vakossy dvdr były marnej jakości... Z tańszych mogę z czystym sercem polecić X-Disc (sam ostatnio się przesiadłem na Verbatimy - przy cenie w okolicach 4zł są nie do przebicia) |
Cytat:
Ja kupuję płyty DVD po 2.50 zł za sztukę ( pakowane po 5 sztuk z napisami vobis) w sklepach firmy VOBIS. Nagrałem już 18 płyt i nie było żadnych problemów. Uzywam nagr. dvd LITEON 812s. Aha, dostałem w prezencie płytę tdk za 9.99 zł i wcale nie była leppsza od Vobisa Pozdrawiam |
W tej chwili zapewne ma to trochę mniejsze znaczenie (jakość płyt DVD ogólnie się poprawiła) ale słabsze/tańsze nośniki mogą za czas jakiś odmówić współpracy.
Proponuję lekturę wątków dotyczących jakości nośników. ^_^ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:44. |