Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Problem z DVDInfoPro itp. (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-dvdinfopro-itp-39078/)

dembol 31.08.2004 13:22

Problem z DVDInfoPro itp.

witam
kupilem niedawno nagrywarke DVD Nec 3500A i mam pewien problem.
po odpaleniu DVDInfoPro klikam "PI, PO and Jitter media test" i wyskakuje komunikat "current drive is not suitable for this feature". podobnie z nero cd-dvd speed :( - nie da sie odpalic Testu jakości dysku :/ (wyskakuje "błąd podczas inicjownia testu").
co moze byc tego przyczyną? chce dobrac najlepsze plyty do mojej nagrywarki a nie moge sprawdzic jakosci nagrania :/

Czołgista 01.09.2004 01:36

Cytat:

Napisany przez dembol
witam
kupilem niedawno nagrywarke DVD Nec 3500A i mam pewien problem.
po odpaleniu DVDInfoPro klikam "PI, PO and Jitter media test" i wyskakuje komunikat "current drive is not suitable for this feature". podobnie z nero cd-dvd speed :( - nie da sie odpalic Testu jakości dysku :/ (wyskakuje "błąd podczas inicjownia testu").
co moze byc tego przyczyną? chce dobrac najlepsze plyty do mojej nagrywarki a nie moge sprawdzic jakosci nagrania :/

Trzreba było kupić Pionka , dla Pionka wszystkie płyty są dobre
przy rozsądnym paleniu x1 na "słabych" x2 na "mocnych" !
Niestety albo jakość albo jakoś.

dembol 01.09.2004 10:32

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Trzreba było kupić Pionka , dla Pionka wszystkie płyty są dobre
przy rozsądnym paleniu x1 na "słabych" x2 na "mocnych" !
Niestety albo jakość albo jakoś.

Na NECu tez sie jeszcze nie spotkalem zeby nie dalo sie odczytac plyty. Wszystko pale 4x i jest git, ale chcialem sie upewnic tylko...

VIZZARD 01.09.2004 15:59

Cytat:

Napisany przez dembol
Na NECu tez sie jeszcze nie spotkalem zeby nie dalo sie odczytac plyty. Wszystko pale 4x i jest git, ale chcialem sie upewnic tylko...

Na Necu poza testem transferu nie zrobisz żadnych innych testów jakościowych :nieee:

Po prostu Nec nie zwraca takich błędów - więc nie ma o nich informacji :smutny:

angolek 30.10.2004 10:21

A czy na Pionku DVR-108 można zrobić więcej testów jakościowych nagranych płyt w DVDinfoPro i Nero CDSpeed?
W domu mam NECa 3500AG i faktycznie niewiele testów się da nim zrobić, a będę chciał kupić coś do firmy. Dla Litka jest jeszcze KProbe, ale producent mi podpadł z nagrywarkami CD-RW, więc niechciałbym jeszcze raz się zawieść.
Czy można wykonywać testy na czytnikach DVD?

VIZZARD 30.10.2004 20:44

Cytat:

Napisany przez angolek
A czy na Pionku DVR-108 można zrobić więcej testów jakościowych nagranych płyt w DVDinfoPro i Nero CDSpeed?
W domu mam NECa 3500AG i faktycznie niewiele testów się da nim zrobić, a będę chciał kupić coś do firmy. Dla Litka jest jeszcze KProbe, ale producent mi podpadł z nagrywarkami CD-RW, więc niechciałbym jeszcze raz się zawieść.
Czy można wykonywać testy na czytnikach DVD?

Niestety inne testy sa dla Liteona :mruga:

A na czytnikach DVD testy mogą być mniej wiarygodne niż na nagrywarkach

Tak zresztą pokazuje praktyka

Robiono już podobne eksperymenty :taktak:

kamoreks 30.10.2004 21:28

Ja miałem nagrywarke sony. Zawiodłem się bardzo wypaliłem okolo 150 plyt CDR. Przestało działac nagrywanie CDRW po nastepnych 150 przestała nagrywać. Te 300 wypalilem w ciau 1,5 roku. SONY to wielkie G. Dlatego wybrałem litka zobaczymy co bedzie.

VIZZARD 30.10.2004 21:54

Cytat:

Napisany przez kamoreks
Ja miałem nagrywarke sony. Zawiodłem się bardzo wypaliłem okolo 150 plyt CDR. Przestało działac nagrywanie CDRW po nastepnych 150 przestała nagrywać. Te 300 wypalilem w ciau 1,5 roku. SONY to wielkie G. Dlatego wybrałem litka zobaczymy co bedzie.

A jaki to model Sony był dokładnie? :idea:

Przemas21 31.10.2004 23:51

mam podobny problem z pionkiem 108 a mianowicie nie mozna zrobic testu PI i PIF w DVDInfo.

VIZZARD 31.10.2004 23:59

Cytat:

Napisany przez Przemas21
mam podobny problem z pionkiem 108 a mianowicie nie mozna zrobic testu PI i PIF w DVDInfo.

No cóż!
Jak by ci to powiedzieć? :idea:

Hmmmmmm ....

Po prostu kup Liteona

To będziesz sobie testy robił ^_^

Przemas21 01.11.2004 01:30

oczywiscie dla robienia testow bym sobie kupil tester ale jakos kupilem juz nagrywarke :p

VIZZARD 01.11.2004 01:34

Cytat:

Napisany przez Przemas21
oczywiscie dla robienia testow bym sobie kupil tester ale jakos kupilem juz nagrywarke :p

No to teraz nagrywaj!

Nie testuj :nie:

:czar:

sight 01.11.2004 15:10

nowy biosik

kamoreks 01.11.2004 20:24

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A jaki to model Sony był dokładnie? :idea:

Sony CDRW CRX175A-RP
Mam ją właśnie w ręku.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:23.