![]() |
Problem z DVDInfoPro itp.
witam
kupilem niedawno nagrywarke DVD Nec 3500A i mam pewien problem. po odpaleniu DVDInfoPro klikam "PI, PO and Jitter media test" i wyskakuje komunikat "current drive is not suitable for this feature". podobnie z nero cd-dvd speed :( - nie da sie odpalic Testu jakości dysku :/ (wyskakuje "błąd podczas inicjownia testu"). co moze byc tego przyczyną? chce dobrac najlepsze plyty do mojej nagrywarki a nie moge sprawdzic jakosci nagrania :/ |
Cytat:
przy rozsądnym paleniu x1 na "słabych" x2 na "mocnych" ! Niestety albo jakość albo jakoś. |
Cytat:
Na NECu tez sie jeszcze nie spotkalem zeby nie dalo sie odczytac plyty. Wszystko pale 4x i jest git, ale chcialem sie upewnic tylko... |
Cytat:
Po prostu Nec nie zwraca takich błędów - więc nie ma o nich informacji :smutny: |
A czy na Pionku DVR-108 można zrobić więcej testów jakościowych nagranych płyt w DVDinfoPro i Nero CDSpeed?
W domu mam NECa 3500AG i faktycznie niewiele testów się da nim zrobić, a będę chciał kupić coś do firmy. Dla Litka jest jeszcze KProbe, ale producent mi podpadł z nagrywarkami CD-RW, więc niechciałbym jeszcze raz się zawieść. Czy można wykonywać testy na czytnikach DVD? |
Cytat:
A na czytnikach DVD testy mogą być mniej wiarygodne niż na nagrywarkach Tak zresztą pokazuje praktyka Robiono już podobne eksperymenty :taktak: |
Ja miałem nagrywarke sony. Zawiodłem się bardzo wypaliłem okolo 150 plyt CDR. Przestało działac nagrywanie CDRW po nastepnych 150 przestała nagrywać. Te 300 wypalilem w ciau 1,5 roku. SONY to wielkie G. Dlatego wybrałem litka zobaczymy co bedzie.
|
Cytat:
|
mam podobny problem z pionkiem 108 a mianowicie nie mozna zrobic testu PI i PIF w DVDInfo.
|
Cytat:
Jak by ci to powiedzieć? :idea: Hmmmmmm .... Po prostu kup Liteona To będziesz sobie testy robił ^_^ |
oczywiscie dla robienia testow bym sobie kupil tester ale jakos kupilem juz nagrywarke :p
|
Cytat:
Nie testuj :nie: :czar: |
nowy biosik
|
Cytat:
Mam ją właśnie w ręku. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:23. |