![]() |
Problem po przejsciu z lg8320b na 8400b
Wgrałem nowy bios i z lg8320b przeszełem na lg8400b 1.04.System prawidłowo rozpoznaje nagrywarkę, w nero też są wszystkie prędkości zapisu (te z 8400b).Jednak nagrywarka nagrywa i czyta z prędkością zbliżoną do 8x bez względu na to jaka jest ustawina predkość (sprawdziłem w nero cd speed).Czy to wina biosu??Próbowałem także inne biosy i bios IBM 1.12 i zawsze jest tak samo.Czy ktoś wie w czym tkwi problem?? :'(
|
moim zdaniem lepiej by było gdybyś jednak wrócił do odpowiedniego biosa
|
Niestety nie sfleszowałem biosu z lg8320b v1.02 a w sieci nie można go zdobyć, a po powrocie do v1.01 nic się nie zmienia.
|
wgraj 1.04 [ http://www.lge.co.kr/library/opendat...E-8320B104.zip ]
potem jeszcze usuń kanały ide w menedżerze urządzeń |
Potrzebny bios 1.02 do Lg 8320b
Przy przejściu z Lg 8320b ma Lg 8400b nie sfleshowałem oryginalnego biosu z nagrywarki ( 8320b v1.02 ).Teraz mam problem bo nagrywarka działa tylko z predkością ok. 8x.Po powrocie do biosu 1.01 ( nie jest to oryginalny bios od tej nagrywarki ) sytuacja się nie zmienia.Jeśli ktoś posiada takowy biosik to byłbym wdzieczny za przesłanie na sdry@interia.pl. Wtedy bedę wiedział czy to wina biosu czy problem leży gdzie indziej.
|
nniestety widze tylko bios 1.04, ale moze ten pomoze http://www.lge.co.kr/library/opendat...E-8320B104.zip
|
i po jakiego grzyba zakładasz podobny temat ((
kleje i czemu u licha nie wgrywasz 1.04 ? :| |
Już mam wgrany tylko coś mi nie działa jak trzeba ( nagrywarka działa tylko z prędkością 8x ) i zastanawiam się czy to wina biosu czy czegoś innego i dlatego szukam tego biosu by to sprawdzić,a wcześniej się pośpieszyłem i go nie sfleshowałem.
|
1.04 od 8320 ci podalismy a nie od 8400 ktory ty pisales ze masz wgrany!
|
co za gość :D
a te problemy wynikają prawdopodobnie jednak z różnic tych dwóch napędów jeden ma 2 megowy bufor, a drugi 8 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:26. |