![]() |
Kto mnie wprowadzi...???
Jak ma zrzucić filmik z kamerki analogowej na kompa??? Czy do tego trzeba jakąś specjalna karte??? Czy co??? Nie orientuje sie w tym kompletnie...
Jesli ktoś może to niech mi pomoże... i wprowadzi w ten temat. Z górki dzięki, wielkie dzieki... |
Cytat:
|
Dzięki ale to jest kamera ANALOGOWA bez USB (taka ośmio letnia).
P.S. Memorando wszystkiego naj.... na nowej drodze życia... |
To musisz połączyć ją z tunerem TV, i zgrać jakimś oprogramowaniem przeznaczonym do tego obraz na hdd :)
|
tylko że tunerem to będzie troche kiepska jakość, ja mam tuner prolink play tv pro i na windowsie xp moge zgrywać tylko w rozdzielczości 320X240 a jak mniałem winde 98 to można było 640X480 nie wiem czemu tak się dxzieje
|
@krzypaw
Złego softu używasz. Da sie full pal. Jakość przy połączeniu z tunerem komputerowym TV jest faktycznie średnia. Ale przy svideo jest całkiem niezła. Najlepiej poszukaj znajomyego z ati All In Wonder (albo z profesjonalną kartą). Ewentualnie możesz jakiegoś starego AIW znaleźć na allegro (ja upolowałem rage 128pro z kompletem kabelków za 175PLN). |
Cytat:
|
iuvcr i drivery z jego strony (iuvcr.com)
I cytat z faq z tej strony: Q8: Why is VirtualDub software unable to capture a frame with more than 288 pixel rows in PAL mode (or 240 pixel rows for NTSC)? A: VirtualDub, like any other VFW based software, uses a so-called wrapper to translate VFW calls to their counterparts in "DirectShow/WDM world". This slowdowns your PC a bit, and the wrapper grabs only one TV signal field. This results in only 288 lines for PAL/SECAM and 240 lines for NTSC. I think it would be possible to modify their wrapper to solve this problem but unfortunately I do not have the free time and special equipment needed to work on it. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:42. |