![]() |
PO upgrade BiosuDo nagrLG CD-RW GCE-8481B,nieDziała Ona,a CD-ROM tej samej FirmyTeż?
Witam Serdecznie,bardzo prosze o pomoc,mam nagrywarke CD-RW oraz CD-ROM firmy LG, Moja Nagrywarka to model CD-RW GCE-8481B,ściągłem ostatni Bios do niej, po zainstalowaniu Go Dzieje mi się to samo co z moim CD-ROM-em nie wykrywa ich system (Win XP),nie wiem dlaczego,w Menadżeże Urządzeń CD-ROM i Nagrywarka CD-RW są wykrywane,ale pisze że:
"Urządzenie to jest wyłączone (Kod 22)",natomiast Włączyć go nie idzie,zainstalować ster. ponownie także,co mam począć,Prosze o POMOC!!! Będe Wdzięczny Jak KTOŚ mi POMOŻE nie wiem co robić |
a nie wgrales biosu od spawary do cdromu przypadkiem?
|
Witam!
no wlasnie... kurde widac na pierwszy rzut oka, ze nie przeczytales w ogole nic na temat wgrywania nowego firmware'u do napedow i miales dwa napedy podlaczone na jednej tasmie podczas wgrywania (lub zle wybrales)... niezle, niezle... powodzenia |
zaczolbym od sciagniecia odpowiednich biosow do oby napedow i wgrania ich na sile do kazdego z nich - tylko tym razem pojedynczo (drugi na ten czas odepnij!) nie miej plyty w napedzie itd, wg opisow flashowania
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:36. |