Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   PLUS GSM leci sobie w kulki z uzytkownikami (https://forum.cdrinfo.pl/f5/plus-gsm-leci-sobie-kulki-uzytkownikami-39169/)

icemac 02.09.2004 10:20

PLUS GSM leci sobie w kulki z uzytkownikami

List dotyczy uzytkownikow PLUSa, ktorzy otrzymali informacje o zmianach w cenniku (czyli dodatkowe oplaty), nie musicie sie z nimi zgadzac. Wystarczy ze kazdy wysle reklamacje do PLUSa i poczeka na odpowiedz, informacja ta to jest zmiana umowy ze strony operatora, wiec trzeba poczekac jak to sie ma do zerwania (wypowiedzenia) umowy z ich strony, czyli operatora.

CZEKAM NA ODPOWIEDZ PRWANIKA moze ktos na forum jest takowy, bo znajomy jakos znaku zycia nie daje ;)

woitas 02.09.2004 11:21

nic nie dostałem http://pclab.pl/modules/XForum/image...cratchhead.gif

MacGyver 02.09.2004 11:28

Jeżeli w ciągu chyba 14 dni nie wyslesz im odpowiedniego pisemka to będzie to oznaczało, że akceptujesz nowy regulamin ... jeżeli natomist nie zgadzasz się z jego nową treścią (a tak jest w Twoim przypadku) to wysyłasz pisemko w którym informujesz o wypowiedzeniu umowy ze skutkiem natychmiastowym, powołujesz się oczywiście na nowy regulamin.

icemac 02.09.2004 12:49

Cytat:

Napisany przez woitas
nic nie dostałem

a mi podeslali razem z faktura za sierpien

@MacGyver
no niezbyt w ciagu 14 dni tylko 7 dni od daty platnosci faktury (rachunku), na razie napisalem reklamacje i poczekam. a co wypowiedzenia umowy to mam z okresem 30 dni (tak jakos stalo w regulaminie), tylko musze poczekac czy mi nie kaza zaplacic za zerwanie umowy, ale to nie ja zmieniam jej warunki tylko oni

MacGyver 02.09.2004 12:56

Za zerwanie umowy z powodu zmiany regulaminu nic nie zapłacisz ... (no ale jak to w Plusie dokładnie jest to niewiem - ja trzymam sie zdala od tego operatora).

siwy_mw 02.09.2004 13:00

Ja na szczescie plusa mam juz poza soba od tygodnia jestem szczesliwym posiadaczem popa i mam w zwiazku z tym pytanie czy ktos wie czy da sie wylaczyc powiadomienie ktore przychodzi po kazdej rozmowie ?

icemac 02.09.2004 13:06

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
Ja na szczescie plusa mam juz poza soba od tygodnia jestem szczesliwym posiadaczem popa i mam w zwiazku z tym pytanie czy ktos wie czy da sie wylaczyc powiadomienie ktore przychodzi po kazdej rozmowie ?

no chyba nie da sie tego wylaczyc, mam tez POPa i jakos mi to nie przeszkadza

epol 02.09.2004 13:17

A taką reklamacje najlepiej wyślij POLECONYM aby miec dowód na to, że ją wysłałeś.

icemac 02.09.2004 13:24

Cytat:

Napisany przez epol
A taką reklamacje najlepiej wyślij POLECONYM aby miec dowód na to, że ją wysłałeś.

takie "wazne" pisma zawsze leca poleconymi tak na wszelki wypadek aby miec przykrywke, bo "oni" nigdy nic nie dostaja, nigdy nic nie wiedza :D

woitas 02.09.2004 13:36

czyli wypowiadam im umowę i zostaję z nowym (2 miesiące) telefonem?
bomba, mogą mi przysłać to pisemko.
zrezygnuję i przejdę do innej sieci :P

icemac 02.09.2004 13:42

tego to nie wiem, ale z regulaminow wynika ze tak, bo to oni zmieniaja warunki umowy, ktora z toba podpisali

Pagerus 02.09.2004 14:17

Ktoś w domu dostał tam jakieś pisemko od Plusa... muszę na nie looknąć :) Osobiście używam SIM+) i jestem z niego bardzo zadowolony :) O jakich konkretnie zmianach w regulaminie mówicie???

Piterniel 02.09.2004 14:21

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Ktoś w domu dostał tam jakieś pisemko od Plusa... muszę na nie looknąć :) Osobiście używam SIM+) i jestem z niego bardzo zadowolony :) O jakich konkretnie zmianach w regulaminie mówicie???

Raczej simplusa to nie dotyczy :)

Plusa tak

icemac 02.09.2004 14:22

najwazniejsze sa oplaty za "darmowy" BOK - za rozmowe i SMS-a do BOK-u, oplaty za zablokowanie telefonu i nieoplacenie w terminie rachunku

Pagerus 02.09.2004 14:31

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Raczej simplusa to nie dotyczy :)

Plusa tak

Tyle to się domyślam :D

Cytat:

Napisany przez icemac
najwazniejsze sa oplaty za "darmowy" BOK - za rozmowe i SMS-a do BOK-u, oplaty za zablokowanie telefonu i nieoplacenie w terminie rachunku

O tych płatnych smsach do BOK-u to już słyszałem :( Bez sensu to jest...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:35.