Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   PLUS GSM leci sobie w kulki z uzytkownikami (https://forum.cdrinfo.pl/f5/plus-gsm-leci-sobie-kulki-uzytkownikami-39169/)

epol 10.09.2004 17:34

Jak to jest ładnie napisane. Tak, aby nikt tego nie zrozumiał. Plus to złodzieje.

memorando 10.09.2004 14:33

Cytat:

Napisany przez Monter
Co do wyższości marki nie wypowiadam się, każdy chwali to co mu bardziej do gustu przypadło, ewentualnie także się nie psuło :D

Jeżeli chodzi o Nokie, osobiście jestem przyzwyczajony do tego Menu jakie posiada, ponieważ wydaje mi się najbardziej intuicyjne. Z resztą nie wyobrażam sobie tłumaczenia obsługi telefonu np. rodzicom (starsi ludzie) innego niż Nokia ;) Oczywiście ludzie mają różne gusta, a o nich się jak wiadomo nie dyskutuje.

Opisywanych problemów dotyczących nie działania budzika osobiście nie znam, co prawda posiadałem wyłącznie 5110, 3310, 3330 oraz 6610 i w każdym z nich budzik działał nawet po wyłączeniu fona. Kwestie gubienia nastawień zegara i daty związane są z wyjmowaniem przez użyszkodników baterii, po prostu telefony nie posiadają podtrzymania (5110 posiada), ale w sumie kto co chwila wyjmuje baterie? Nie widzę takiej potrzeby, poza podłączeniem kabla PC w fonach nie mających zewnętrznego złącza M2/F-Bus.

A wracając do głównego bo pierwszego posta tego wątka, pozwoliłem sobie wysłać zapytanie o wprowadzanie przez PlusGSM zmiany. Oto jaką otrzymałem odpowiedź:

--cut--
Odpowiedając na Pana e-maila uprzejmie wyjasniamy, iz wprowadzenie nowego cennika jest konsekwencją poszerzenia przez Polkomtel S.A. zakresu świadczonych usług.

Odpowiadając na Pana emaila uprzejmie wyjasniamy, iż Polkomtel S.A. wprowadzając z dniem 15 października 2004 nowe funkcjonalne zasady połączenia z serwisami informacyjnymi Działu Obsługi Klienta oraz Działu Windykacji Należności nie dokonał zmian, uzasadniających możliwość rozwiązania z tego tytułu umowy zawartej w ramach promocji, bez konieczności uiszczenia przez Klienta kary umownej przewidzianej Regulaminem Promocji.

W dalszym ciągu zachowana będzie możliwość uzyskania bezpłatnego połączenia z numerem Działu Obsługi Klienta oraz Działu Windykacji Należności. Zgodnie bowiem z zapisami cennika, bezpłatnym jest połączenie z numerem Działu Obsługi Klienta sieci Plus GSM bezpłatnym jest również połączenie z numerem Działu Windykacji Należności po po wprowadzeniu nowych zasad nie uległo zmianie. Pod numerami Działu Obsługi Klienta oraz Działu Windykacji Należności zautomatyzowany i rozszerzony został bezpłatny proces uzyskiwania informacji oraz dokonywania zmian na koncie w ramach Automatycznego Systemu Informacji Głosowej (ASIG).

Polkomtel S.A. wprowadził jednocześnie nową funkcjonalność polegającą na odpłatnym połączeniu z konsultantem Działu Obsługi Klienta oraz Działu Windykacji Należności, która wprowadzona zostanie w życie z dniem 15 października 2004. Klienci Polkomtel S.A. nie są jednak zobligowani do korzystania z tej funkcjonalności, bowiem w dalszym ciągu bezpłatnie korzystać mogą ze zautomatyzowanego procesu uzyskiwania informacji oraz dokonywania zmian na koncie w ramach Automatycznego Systemu Informacji Głosowej (ASIG).

Podobnie w przypadku nowych usług tj. odpłatnej blokady połączeń wychodzących z tytułu przekroczenia terminu płatności rachunku telefonicznego oraz odpłatnego zawieszenia wszelkich usług telekomunikacyjnych z tytułu przekroczonego terminu płatności rachunku telefonicznego, nie ma miejsca okoliczność uzasadniająca możliwość rozwiązania umowy zawartej w ramach promocji bez konieczności uiszczenia przez Klienta kary umownej przewidzianej Regulaminem Promocji. W tym przypadku mamy bowiem do czynienia z nowymi usługami zaliczonymi do kategorii usług dodatkowych, z których nasi Klienci wcale nie są zobligowani korzystać płacąc terminowo rachunki za usługi telekomunikacyjne co jest jednocześnie podstawowym obowiązkiem zapisanym w Regulaminie świadczenia usług telekomunikacyjnych.

I to by było na tyle...

powiem krótko stać mnie na sąd ale mam 24 lata zwalone serce i na myśl o plus gsm mam apopleksję i ****icę w oczach, okradli mnie na cesji o 200 zeta minuty za grosze niedzialaly i dowiedzialem się o tym jak doszla faktura za 400 zeta za te rozmowy i dopiero je wlączyli pozatym zaplacilem im 2200 zeta za zerwanie umowy z kwotą tamtej faktury ( 1400 rozmowy 850 zerwanie umowy) bo ***** niewyslali mi powiadomienia więc uważam plus gsm za zlodzieji oszolomów i kanalie ERA rządzi:)

Monter 10.09.2004 11:51

Co do wyższości marki nie wypowiadam się, każdy chwali to co mu bardziej do gustu przypadło, ewentualnie także się nie psuło :D

Jeżeli chodzi o Nokie, osobiście jestem przyzwyczajony do tego Menu jakie posiada, ponieważ wydaje mi się najbardziej intuicyjne. Z resztą nie wyobrażam sobie tłumaczenia obsługi telefonu np. rodzicom (starsi ludzie) innego niż Nokia ;) Oczywiście ludzie mają różne gusta, a o nich się jak wiadomo nie dyskutuje.

Opisywanych problemów dotyczących nie działania budzika osobiście nie znam, co prawda posiadałem wyłącznie 5110, 3310, 3330 oraz 6610 i w każdym z nich budzik działał nawet po wyłączeniu fona. Kwestie gubienia nastawień zegara i daty związane są z wyjmowaniem przez użyszkodników baterii, po prostu telefony nie posiadają podtrzymania (5110 posiada), ale w sumie kto co chwila wyjmuje baterie? Nie widzę takiej potrzeby, poza podłączeniem kabla PC w fonach nie mających zewnętrznego złącza M2/F-Bus.

A wracając do głównego bo pierwszego posta tego wątka, pozwoliłem sobie wysłać zapytanie o wprowadzanie przez PlusGSM zmiany. Oto jaką otrzymałem odpowiedź:

--cut--
Odpowiedając na Pana e-maila uprzejmie wyjasniamy, iz wprowadzenie nowego cennika jest konsekwencją poszerzenia przez Polkomtel S.A. zakresu świadczonych usług.

Odpowiadając na Pana emaila uprzejmie wyjasniamy, iż Polkomtel S.A. wprowadzając z dniem 15 października 2004 nowe funkcjonalne zasady połączenia z serwisami informacyjnymi Działu Obsługi Klienta oraz Działu Windykacji Należności nie dokonał zmian, uzasadniających możliwość rozwiązania z tego tytułu umowy zawartej w ramach promocji, bez konieczności uiszczenia przez Klienta kary umownej przewidzianej Regulaminem Promocji.

W dalszym ciągu zachowana będzie możliwość uzyskania bezpłatnego połączenia z numerem Działu Obsługi Klienta oraz Działu Windykacji Należności. Zgodnie bowiem z zapisami cennika, bezpłatnym jest połączenie z numerem Działu Obsługi Klienta sieci Plus GSM bezpłatnym jest również połączenie z numerem Działu Windykacji Należności po po wprowadzeniu nowych zasad nie uległo zmianie. Pod numerami Działu Obsługi Klienta oraz Działu Windykacji Należności zautomatyzowany i rozszerzony został bezpłatny proces uzyskiwania informacji oraz dokonywania zmian na koncie w ramach Automatycznego Systemu Informacji Głosowej (ASIG).

Polkomtel S.A. wprowadził jednocześnie nową funkcjonalność polegającą na odpłatnym połączeniu z konsultantem Działu Obsługi Klienta oraz Działu Windykacji Należności, która wprowadzona zostanie w życie z dniem 15 października 2004. Klienci Polkomtel S.A. nie są jednak zobligowani do korzystania z tej funkcjonalności, bowiem w dalszym ciągu bezpłatnie korzystać mogą ze zautomatyzowanego procesu uzyskiwania informacji oraz dokonywania zmian na koncie w ramach Automatycznego Systemu Informacji Głosowej (ASIG).

Podobnie w przypadku nowych usług tj. odpłatnej blokady połączeń wychodzących z tytułu przekroczenia terminu płatności rachunku telefonicznego oraz odpłatnego zawieszenia wszelkich usług telekomunikacyjnych z tytułu przekroczonego terminu płatności rachunku telefonicznego, nie ma miejsca okoliczność uzasadniająca możliwość rozwiązania umowy zawartej w ramach promocji bez konieczności uiszczenia przez Klienta kary umownej przewidzianej Regulaminem Promocji. W tym przypadku mamy bowiem do czynienia z nowymi usługami zaliczonymi do kategorii usług dodatkowych, z których nasi Klienci wcale nie są zobligowani korzystać płacąc terminowo rachunki za usługi telekomunikacyjne co jest jednocześnie podstawowym obowiązkiem zapisanym w Regulaminie świadczenia usług telekomunikacyjnych.

I to by było na tyle...

RiT2 06.09.2004 09:40

Ja juz zrezygnowalem z PLUSa. Zajmuje sie biznesem a nie indywidualnym odbiorca. :nie:

Pagerus 06.09.2004 08:40

Wszyscy tylko jadą na tego Plusa i jadą... Ja tam jestem szczęśliwym (jak dotąd przynajmniej ;) ) posiadaczem telefonu w Sim+) i jestem zadowolony :) No ale zobaczymy jak ta współpraca potoczy się dalej... i jak tam będzie z tym sekundowym naliczaniem od początku rozmowy... bo w wakacje to ponoć jakaś promocja była - ciekawe czy się utrzyma... :)

Jabson 06.09.2004 01:10

A ja wlasnie za pare dni stane sie szczesliwym (nie)posiadaczem umowy z Plusem... tez wlasnie mi minely 2 latka i mam ich dosc :) Teraz czas na jakis doby pre-paidzik :)

andrzejj9 05.09.2004 16:12

Cytat:

Napisany przez memorando
zerwali ze mną umowę z mojej winy oczywiście....i bulę im 400+ zerwanie umowy

Wiesz, ja rozumiem, że na sądy trzeba mieć czas i chęci, ale w życiu bym tego nie zapłacił. Niby to stosunkowo niewielkie pieniądze, ale mimo wszystko pozwolić się tak oszukiwać?
No ale dobra, mam ostrzeżenie, żeby na Plusa uważać, zresztą i tak mam uraz, bo gdzie nie pójdę do ich salonu, to mam wrażenie, że jestem nieproszonym gościem. Co innego w IDEI, czy w Erze. Wiem, że to w dużej mierze zależy od konkretnego punktu, ale ja jakoś do Plusa jeszcze szczęścia nie miałem.

memorando 05.09.2004 07:33

plus to dno podpisalem umowę na 400 minutowy pakiet i dalem numer po miesiącu chujki wysylyają pismo że przekroczylem limit patrzę na fakturę 400 minut za grosz równa się 400 zł a nie 400 groszy dzwonię do tych **** a oni....usługa nie została aktywowana..... ja do tych drani że w salonie pani aktywowała to oni że nieprawda więc niezaplacilem rachunku.... zerwali ze mną umowę z mojej winy oczywiście....i bulę im 400+ zerwanie umowy morał???? niekupuj nic w promocji w plusie bo w ***** Ciebie zrobią....pozatym dział windykacji nieumiał się tłumaczyć jak się tłumaczyli to jak zdarta płyta pozatym bok plusa ...to szmatławe gówno jest niewarte nawet słów era rządzi i tyle:) po za tym mieli mi wyslać pismo że mam do 31 zabulić pisma nie mam a dowiedzialem się dzwoniąc do ******ów więc napisalem reklamację że zrobili to celowo i zaplacilem im 31 calą kasę na sąd niemam czasu dzisiaj dość że przyszlego teścia chcę zapuszkować po za tym polska i polski system prawny to wielkie gówno polega na zasadzie kto da więcej kto ma lepszego adwokata owszem adwokata mam możliwość zafundować sobie najlepszego w szczecinie po kosztach ale co mi to da jak plus weźmie zażyczy sobie rozprawę w wawie gdzie mają w kieszeni sędziów i innychszkoda gadać plus to pomyłka i dno wielkie

andrzejj9 05.09.2004 00:23

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
Pewnie, że mam. Już Ci podsyłam. A Ty w remacie o pulpitach miałeś fajny pulpit. To był efekt działania kompozycji pulpitu?? Jeśli masz coś, co dałoby taki efekt u mnie, to mógłbyś mi na maila podesłać?

--edit--

Wysłałem na adres, który podałeś na swojej stronie internetowej :taktak:

Już dostałem, obrazek rewelacyjny (samochód). Dzięki serdeczne :)

Jeśli chodzi o mój pulpit, to tak:

Na górze ekranu mam pasek, na którym wyświetlają mi się między innymi informacje o obecnym zużyciu procesora, pamięci, tempo pobierania i wysyłania danych z internetu, panel sterowania Winampem i inne. Programik, który to umożliwia, nazywa się Stat Bar i ma dość spore możliwości dodatkowej konfiguracji.

Na samym pulpicie mam tapetkę znalezioną na internecie (jak by co, to oczywiście mogę podesłać), podmienione przeze mnie ikony (bez żadnego programu) oraz kalendarz w prawym górnym rogu. Wyświetla go program Rain Callendar i również można tam sobie indywidualnie ustawić sporo ciekawych rzeczy.

Pasek zadań, widoczny na dole ekranu zmieniłem programem Style XP, temat nazywa się Dragon Style. Można to również zrobić za pomocą innego darmowego programu, którego nazwy w tym momencie nie pamiętam, ale mogę w razie czego sprawdzić.

Tak więc w zależności, co Cię interesuje, możesz któryś z tych elementów użyć u siebie. Polecam zwłaszcza ten programik Stat Bar, bo jest naprawdę praktyczny, oraz, jeśli rzeczywiście chcesz trochę "upięknić" Windowsa, Style XP, bo rzeczywiście ładniej to wszystko po jego użyciu wygląda :)

Mich@ł 04.09.2004 23:35

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Cosik też obiło mi się o uszy

ps:

Przy okazji jakiegoś posta pytałem, czy masz może tapetkę ze swojego avataru (pytam, bo przy okazji tematu o pulpitach mialeś tapetę w podobnej tematyce i wykonaniu). Jeśli masz, mógłbyś mi na maila podesłać?

Pewnie, że mam. Już Ci podsyłam. A Ty w remacie o pulpitach miałeś fajny pulpit. To był efekt działania kompozycji pulpitu?? Jeśli masz coś, co dałoby taki efekt u mnie, to mógłbyś mi na maila podesłać?

--edit--

Wysłałem na adres, który podałeś na swojej stronie internetowej :taktak:

andrzejj9 04.09.2004 23:17

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
hehe. A mi( nie tylko mi bo jeszcze kilku osobom) w Siemensie S55 odpadają przyciski. Czy to normalne w tym modelu??

siemiens rulez

Cosik też obiło mi się o uszy

ps:

Przy okazji jakiegoś posta pytałem, czy masz może tapetkę ze swojego avataru (pytam, bo przy okazji tematu o pulpitach mialeś tapetę w podobnej tematyce i wykonaniu). Jeśli masz, mógłbyś mi na maila podesłać?

nimal 04.09.2004 22:43

tak, to "normalne"
oddaj na gwarancji - wymienia ta czesc ;)

Mich@ł 04.09.2004 22:40

hehe. A mi( nie tylko mi bo jeszcze kilku osobom) w Siemensie S55 odpadają przyciski. Czy to normalne w tym modelu??

siemiens rulez

nimal 04.09.2004 22:34

znacie stronke telefonia.wp.pl? polecam tam test S40 - to oczywiscie siemenas (przerobiony bosch)... :) ja go mialem - ubostwialem go 11 miechow kiedy to sie zwiesil i stracilem wszystkie dane z pamieci - wtedy poszedl pierwszy raz do serwisu (nawet sie nie chcial wlaczyc) i od tego czasu mialem... 13 wizyt w serwisie :) wszytsko jest tam opisane - np cekawa cecha: telefon zalogowany do sieci a osobie dzwoniacej wlacza sie poczta :D najlepsze sa opinie uzytkownikoe - mi szczegolnie podoba sie jedna, pod ktora sam bym sie mogl podpisac - ze siemens powinien do niego dodawac gratis butelke srodkow na uspokojenie - prawdziwe - tym telefonem naprawde sie nie przejmowalem i rzucalem go o sciane - wiedzialem ze oddam i tak do sewisu zaraz i wymienia na kolejny ktory bedzie mial te same wady...
siemiens rulez :| :bicz:

woitas 04.09.2004 19:41

http://pclab.pl/modules/XForum/image...szczerbaty.gif

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:28.