Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Creative Inspire P580 + SB Live! 5.1 BOX (https://forum.cdrinfo.pl/f5/creative-inspire-p580-sb-live-5-1-box-39179/)

_Neoo_ 02.09.2004 15:33

Creative Inspire P580 + SB Live! 5.1 BOX

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9673

Nadszedł moment spożytkowania wakacyjnej pracy, jednym słowem wydawanie kasy :D W związku z powyższym zastanawiam się nad kupieniem jakiegoś zestawy głośników do mojego kompa. Jako że na swojej płycie mam zintegrowaną kartę muzyczną (Avance AC'97), która raczej nie jest najlepsza do takich zastosowań, wypadałoby mieć jakąś lepszą kartę. Tak się zastanawiąjąc nad tym trafiłem na strnę Komputronika i znalazłem ww. zestaw. Czytałem komentarze i nawet jestem zdecydowany na ten zakup, ale pomyślałem że dam też Wam szansę na jakieś wypowiedzi ;) Może macie ten zestaw (karta i głośniki) i jakieś komentarze do niego? Może jakieś inn, ciekawe propozycje? Zaznaczam że nie chciałbym wydać więcej niż 400 zł, no może 450 max. Tak szukałem na Allegro, to też można kupić fajne głośniki, ale minusem jest to że obie rzeczy musiałbym kupić oddzielnie, a tu mam dwa w jednym, jedna przesyłka, jedna zapłata.

Teraz czas na kilka pytań:
1. Gdzieś znalazłem informację że kable od satelit mają po 4 m, jeśli ot prawda to czy istnieje mozliwość ich przedłużenia? Czy może wytarczy kupić dłuższe kable, bo można je dowolnie zamieniać?
2. Czy ktoś wie, czy w ww. zestawie satelity można zawieszać na ścianie?

To chyba na razie na wszystko, dziękuje za wszelkie odpowiedzi. :)

PS. Sprzęt ma służyć wyłącznie do gier, filmów, muzy, nic więcej, żadne profesjonalne zastosowania.

Pozdrawiam

frog 02.09.2004 15:42

Mam glosniki P 580 z moja zintegrowana muza na MSI K7N2 Delta-L i jak dla mnie dziewk jest wypas :D W filmach wszystko super dziala AC3, jestem ciekaw co duzo lepiej daje taki live soundblaster bo dla mnie to juz jest wystarczajace w zupelnosci. Satelitki maja gwint na dole tylnej scianki wiec mozesz pokombinowac i mocowac je praktycznie do czego chcesz. Ja mam do poleczek :) Kable sa 3x2m i 2x4m.

Air 02.09.2004 15:44

Ja mam Creative 6700 i kable są na stałe przymocowane do głośników. Czytałem że mozna je wydłużyć (jakieś przejściówki zrobić) ale nie gwarantują że będzie dalej taki czysty dźwięk jak w oryginale.

-Edit-

Teraz do czytalem do końca. Głośniki maja różną długość kabli. Przednie i tylne satelity mają odpowiednio (chyba) 2m i 6 m. Nie pamietam już bo dawno temu kupowałem. Głośniki można bezproblemu podwiesić. Mam SB 5.1 i wszystko śmiga wspaniale.

czero 02.09.2004 15:53

Tez sie zastanawim nad kupnem glosniczkow, o czym pisalem w zamknietym topicu o nabijaniu postow. Wiec z checia takze poslucham wypowiedzi innych ;).

Ja z kolei mam na oku te dwa zestawy:
  1. Creative InspireTM T5400 5.1 retail
  2. Creative InspireTM 6700 6.1 bulk

Mam karte zintegrowana z Asusem A7N8X-E Deluxe, czyli jest to Soundstorm.
Glosniczki tak jak u Neoo do gier, filmow i muzyki.

Prosze o komentarze ;).

kodziu 02.09.2004 15:58

Chce kupić taki zestaw jak neo ale dopiero na gwiazdke:D Tyle ze karta Audigy 1 :D
Ewnetualnie jak bedzie mozna to 6700 (fajny zestawik:D)

epol 02.09.2004 19:12

Ja chce też kupić, ale bez karty. Same 5+1, dopiero po po Nowym Roku :(

kodziu 02.09.2004 20:14

Cytat:

Napisany przez epol
Ja chce też kupić, ale bez karty. Same 5+1, dopiero po po Nowym Roku :(

Jesteśmy w tej samej sytuacji:D

Igloo 02.09.2004 20:25

jak maszkase checi to bierz ten zestawik. osobiscie jestem posiadaczen SB 5.1@KX driver + jakies glosniczki manta za 160 zl z geanta i jak na moje potrzeby to wystarcza calkowicie (film, Q3, mp3...)

Turboni 02.09.2004 20:27

ja juz mam glosniczki 5.1 ale manty i nie nazekam a muza to na plycie i super gra ale lepsza by sie przydala :)

B@rtek 02.09.2004 20:28

A ja bym polecił Logitechy :taktak: Np. Z-640 super grają (lepszy bas niż w P580) Tylko, że droższe :taktak:

_Neoo_ 02.09.2004 21:26

Chyba jednak nie będę szukał innych rozwiązań na siłę i sprawię sobie ten zestawik :) Tylko na razie jest mały problem ;) "Chwilowy brak towaru." Nie wiecie ile ten chwilowy może potrwać?

memorando 02.09.2004 21:32

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9673

Nadszedł moment spożytkowania wakacyjnej pracy, jednym słowem wydawanie kasy :D W związku z powyższym zastanawiam się nad kupieniem jakiegoś zestawy głośników do mojego kompa. Jako że na swojej płycie mam zintegrowaną kartę muzyczną (Avance AC'97), która raczej nie jest najlepsza do takich zastosowań, wypadałoby mieć jakąś lepszą kartę. Tak się zastanawiąjąc nad tym trafiłem na strnę Komputronika i znalazłem ww. zestaw. Czytałem komentarze i nawet jestem zdecydowany na ten zakup, ale pomyślałem że dam też Wam szansę na jakieś wypowiedzi ;) Może macie ten zestaw (karta i głośniki) i jakieś komentarze do niego? Może jakieś inn, ciekawe propozycje? Zaznaczam że nie chciałbym wydać więcej niż 400 zł, no może 450 max. Tak szukałem na Allegro, to też można kupić fajne głośniki, ale minusem jest to że obie rzeczy musiałbym kupić oddzielnie, a tu mam dwa w jednym, jedna przesyłka, jedna zapłata.

Teraz czas na kilka pytań:
1. Gdzieś znalazłem informację że kable od satelit mają po 4 m, jeśli ot prawda to czy istnieje mozliwość ich przedłużenia? Czy może wytarczy kupić dłuższe kable, bo można je dowolnie zamieniać?
2. Czy ktoś wie, czy w ww. zestawie satelity można zawieszać na ścianie?

To chyba na razie na wszystko, dziękuje za wszelkie odpowiedzi. :)

PS. Sprzęt ma służyć wyłącznie do gier, filmów, muzy, nic więcej, żadne profesjonalne zastosowania.

Pozdrawiam

Wady:
wysokie chropowate i przesyt basy bardzo bardzo średniackie i nieciekawe kable...parodia jak za tej klasy produkt...wieszanie na ścianie możliwe
p.s mam awersję do creativea jest przereklamoiwany weź lepiej logitecha są dobre i wręcz najbardziej zrównoważone dźwiękowo

B@rtek 02.09.2004 21:35

Cytat:

Napisany przez memorando
Wady:
wysokie chropowate i przesyt basy bardzo bardzo średniackie i nieciekawe kable...parodia jak za tej klasy produkt...wieszanie na ścianie możliwe
p.s mam awersję do creativea jest przereklamoiwany weź lepiej logitecha są dobre i wręcz najbardziej zrównoważone dźwiękowo

Tak jak ja mówiłem to memo tez mówi, ze Logitechy są lepsze :D

memorando 02.09.2004 22:20

Cytat:

Napisany przez barte_k
Tak jak ja mówiłem to memo tez mówi, ze Logitechy są lepsze :D

ale ja od dawna uważam że creative jest zbyt wysoko ceniony i ma za wysoką cenę w stosunku do jakości dźwięku ja niepowielam cudzych opinie przejechalem się na creaturze to mam logitecha ale np mysza logitecha jest za ciężka;(

Memphisus 03.09.2004 00:48

ja mam SB Live! + Creative Desktop Theater 5.1 EAX, Dolby Prologic, AC3. Przedłużylem sobie kable do tylnych satelit (markowe kable specjalnie do zestawów audio) także śmiga wszysto piknie. Muza, filmy...niesamowity efekt.
Pamiętam jak pierwszy raz podłączyłem to :szczena: byłem w szoku, że z takich małych głośniczków można taki efekt uzyskać. Polecam takiego typu zestawy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:40.