![]() |
Nagrywarka
Mam nagrywarke TEAC-W540E i przy nagrywaniu zacina mi się pc.wypalałem juz 3 płyty i każdą mi zbąbało bo się zacioł komp.wgrywałem do nagrywarki chyba bios albo sterownik ze strony producenta do mojego modelu. przed tem mi pokazywało że mam wersje 1.0 F a teraz pokazuje 1.0 K. Czy to jest wina komputera(bo coś jest zbąbane) że się tak zacina,czy nagrywarki bo wgrałem to gówno?Jeżeli nagrywarki to czy ma ktoś ten bios 1.0 F jezeli tak to prosze o przesłanie go na krystian99@tlen.pl
|
Witamy na forum!
Sprawdz czy masz właczone DMA nagrywarki. Zainstaluj ForceASPI, sterowniki do plyty glownej [jezeli masz nForce nie isnstaluj steronikow SW] PS dbaj o ortografie zwoich wypowiedzi pozdro ;) |
Mam win xp a tam chyba jest odrazu DMA,a jak nie to powiedz jak włączyć.Płyte główną z nForce 2 więc to też odpada.Chyba że to ForceASPI ale nie wiem skąd to wziąć?
|
Cytat:
Konkretnie TU |
No i znalazłem stary bios ,ale teraz nawet przy kopiowaniu jakiej kolwiek płyty na dysk komp mi się zacina.Tom samą płyte co kopiowałem w przegrywarce skopiowałem w moim DVD no i skopiowało ją więc co jest z tą nagrywarą?
|
płyta na NF2?
usuń sterowniki płyty głównej i instalując je na nowo pomiń instalacje sterownika NVIDIA IDE Driver (in. SW IDE) ForceASPI też niech będzie wgrane |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:32. |