Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem ze znikajacymi literami w IE & zawijanie wierszy w FireFox (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-ze-znikajacymi-literami-ie-zawijanie-wierszy-firefox-39200/)

Piterniel 05.09.2004 23:20

Cytat:

Napisany przez artoor
niestety usuniecie dodatkow nie zmienilo postaci rzeczy... ja juz sam nie wiem czemu nie dopasowuje FF rozmiaru i nie zawija wierszy... chyba sie poddam (choc nie naleze do tych co robia to tak szybko, niemniej juz trace pomysly...)

Dziekuje za chec i probe pomocy... jesli przyjdzie komus jeszcze jakis pomysl do glowy to bede wdzieczny :)

Nie wiem czy w Foxie jest to bo jest ciemno i późno nie chce mi się lukac. Przwróc ustawienia fabryczne . Zobacz ;) możliwe, że to to wadzi coś w ustawieniach.

Pozdro 8-)

artoor 05.09.2004 12:35

niestety usuniecie dodatkow nie zmienilo postaci rzeczy... ja juz sam nie wiem czemu nie dopasowuje FF rozmiaru i nie zawija wierszy... chyba sie poddam (choc nie naleze do tych co robia to tak szybko, niemniej juz trace pomysly...)

Dziekuje za chec i probe pomocy... jesli przyjdzie komus jeszcze jakis pomysl do glowy to bede wdzieczny :)

Piterniel 05.09.2004 11:16

Cytat:

Napisany przez artoor
Ad-aware nic nie znajduje i kaspersky z codziennie aktualizowanymi bazami tez nie. Natomiast jesli chodzi o wtyczki to mam tu trzy nastepujace:
DOM Inspector 1.0
Down Them All 0.2.2
DownloadWith 0.0.7+
czy to moze byc przez te dodatki?? Tak jak mowie... dziwne mi sie to wydaaje bo po zainstalowaniu wszytsko gralo jak nalezy, a nastepnego dnia juz nie :blee: Moze usune te dodatki i sprawdze jak sie to ma do ewentualnych zmian ;)

Pozdrowionka!

Usuń dodatki :) i daj znać :P

artoor 05.09.2004 11:04

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Weź to przeleć Ad-aware 1.02-1.03 nie wiem jaka jest najnowsza ;)
Jakimś antywirem

Instalujesz jakieś wtyczki ? Do FireFox

Ad-aware nic nie znajduje i kaspersky z codziennie aktualizowanymi bazami tez nie. Natomiast jesli chodzi o wtyczki to mam tu trzy nastepujace:
DOM Inspector 1.0
Down Them All 0.2.2
DownloadWith 0.0.7+
czy to moze byc przez te dodatki?? Tak jak mowie... dziwne mi sie to wydaaje bo po zainstalowaniu wszytsko gralo jak nalezy, a nastepnego dnia juz nie :blee: Moze usune te dodatki i sprawdze jak sie to ma do ewentualnych zmian ;)

Pozdrowionka!

Piterniel 04.09.2004 10:50

Weź to przeleć Ad-aware 1.02-1.03 nie wiem jaka jest najnowsza ;)
Jakimś antywirem

Instalujesz jakieś wtyczki ? Do FireFox

artoor 04.09.2004 07:59

znow to samo sie stalo. Dzis rano wlaczylem komputer i FireFox znow nie zawija wierszy... myslalem ze przeinstalowanie cos na to poradzi... i poradzilo... ale tylko na chwile :| ma ktos jakies propozycje. Czym moze to byc spowodowane?? Hmmm... no nic... jak cos to bede wdzieczny za pomoc :)

Pozdrawiam
artoor

adixo 03.09.2004 11:17

Cytat:

Napisany przez artoor
Niestety ponowne wgranie czcionki nic nie zmienilo :( niemniej serdeczne dzieki za pomysl. Zaraz jeszcze sprobuje przeinstalowac ff na najnowsza ang wersje... moze sie cos zmieni :)

edit:

Po przeinstalowaniu Firefoxa wszystko hula ladnie jak nalezy... szkoda ze po angielsku ;) ale to juz mniejszy problem od poprzedniego...

Lada moment będzie polska nakładka także spoko
:taktak:

artoor 03.09.2004 09:02

Niestety ponowne wgranie czcionki nic nie zmienilo :( niemniej serdeczne dzieki za pomysl. Zaraz jeszcze sprobuje przeinstalowac ff na najnowsza ang wersje... moze sie cos zmieni :)

edit:

Po przeinstalowaniu Firefoxa wszystko hula ladnie jak nalezy... szkoda ze po angielsku ;) ale to juz mniejszy problem od poprzedniego...

Piterniel 02.09.2004 22:03

Ilość załączników: 1
Co do tego to spróbuj ponownie wgrać czcionke Verdana

A co do tego zawijania to musisz jakoś wyskalowac strone. Myśle, że poprostu zmniejsz sobie ją jest taka opcja w FireFox aby nie było 100% tylko na 70 ;).

Pozdro Dodaje czionke do załącznika

--==EDIT==--

I może zmień FireFox na nowszego ;)

artoor 02.09.2004 21:48

Problem ze znikajacymi literami w IE & zawijanie wierszy w FireFox

Ilość załączników: 1
Jesli chodzi o pierwszy czlon tematu problem jest taki. Uzywam IE6 (z nakladka myie) Od jakiegos czasu nie wyswietla mi niektorych polskich znakow (z tego co zauwazylem problem "wspolpracuje" z czcionka Verdana) Nie wiem... moze trzeba cos pozmieniac w opcjach internetowych... tylko co?? Jakies koncepcje?? Przyklad zamieszczam w zalaczniku.

Druga czesc tematu. Zdarza sie dosc czesto ze uzywajac Firefox'a nie nastepuje zawijanie wierszy i czytajac jakis artykul musze recznie przesuwac suwak "kilometrami" w prawo. Jest jakis sposob zeby proces ten wygladal jak w zwyklej IE?? Dziwne bo niektore strony internetowe wyswietlane sa z zawinietymi a niektore z niezawinietymi wierszami... Jakies koncepcje??

Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam
artoor

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:41.