Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Zakup pierwszej nagrywarki DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/zakup-pierwszej-nagrywarki-dvd-39201/)

VIZZARD 02.09.2004 23:43

Cytat:

Napisany przez miki22
nie mialem pomyslu na temat :zawstydz:

Nie o to za bardzo chodziło :nie:

Ale nieważne - dajmy już temu pokój :taktak:

miki22 02.09.2004 23:32

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No i oczywiście nie zapomnij przy zakupie drugiej nagrywarki DVD

Założyć temat: "Zakup drugiej nagrywarki DVD" :>

nie mialem pomyslu na temat :zawstydz:

miki22 02.09.2004 23:31

Cytat:

Napisany przez slawekj
Jest zasadnicza różnica. Nagrywarka cd nagrywa płytki cd a nagrywarka dvd nagrywa cd i dvd a 832S dodatkowo dvd dl. :taktak:

mam teaca cdrw x8, wkladam byle jaka plyte (zwykle esperanze) nagrywam i po roku odtwarzam bez problemu. jesli nagrywarka dvd spelni te same wymagania, to bedzie to to samo, tyle ze plyta jakby pojemniejsza :)

VIZZARD 02.09.2004 23:31

No i oczywiście nie zapomnij przy zakupie drugiej nagrywarki DVD

Założyć temat: "Zakup drugiej nagrywarki DVD" :>

Czołgista 02.09.2004 23:25

Cytat:

Napisany przez miki22
mam mozliwosc wziecia napedu do testu, wiec wezme liteona i sprawdze. dzieki za odpowiedzi. nigdy nie mialem stycznosci z nagrywarkami dvd, wiec chcialem zasiegnac jezyka czy nagrywarka dvd to to samo co nagrywarka cd. wyglada na to, ze tak :)

Ok , potestuj, wiedzy praktycznej nigdy dosyć !
Ale i tak namawiam na Pionka :spoko:

slawekj 02.09.2004 23:24

Cytat:

Napisany przez miki22
mam mozliwosc wziecia napedu do testu, wiec wezme liteona i sprawdze. dzieki za odpowiedzi. nigdy nie mialem stycznosci z nagrywarkami dvd, wiec chcialem zasiegnac jezyka czy nagrywarka dvd to to samo co nagrywarka cd. wyglada na to, ze tak :)

Jest zasadnicza różnica. Nagrywarka cd nagrywa płytki cd a nagrywarka dvd nagrywa cd i dvd a 832S dodatkowo dvd dl. :taktak:

miki22 02.09.2004 23:19

Czołgista 02.09.2004 23:14

Tak , tańsze bywa droższe, dlatego daruj sobie litka, ja bym raczej proponował Pioneera 107 lub 108, .
Zprawdz ceny , różnica nie jest duża. A zakup litka to loteria (poczytaj forum).

slawekj 02.09.2004 22:47

Cytat:

Napisany przez miki22
Bedzie to jedyny napęd w kompie, to co nagram, będę na niej potem odczytywal. Planuję uzywać płyt DVD-R ESPERANZA. Czy Lite-On SOHW-832S będzie strzałem w dziesiątkę?

Zakup 832S będzie strzałem w dziesiątkę. Ale nagrywanie na esperanzie to już poza tarczą. Najlepiej nagrywać na + np. Verbatimy czy TDK. Oczywiście tańszych płytek możesz używać ale stara prawda mówi że tańsze zawsze jest droższe. :taktak:

miki22 02.09.2004 22:46

mam sporo seriali do zgrania, mam juz dosyc stosow cd...

Czołgista 02.09.2004 22:32

Cytat:

Napisany przez miki22
Hej, mam zamiar kupić pierwszą moją nagrywarkę DVD. Jej przeznaczenie to nagrywanie i odtwarzanie filmów w avi (tylko divxy, nie będę nagrywał i odtwarzal nigdzie filmow dvd) i obrazów gier (do pozniejszego zgrania na HDD i montowania). Bedzie to jedyny napęd w kompie, to co nagram, będę na niej potem odczytywal. Planuję uzywać płyt DVD-R ESPERANZA. Czy Lite-On SOHW-832S będzie strzałem w dziesiątkę?

Że spytam, po co Ci nagrywarka DVD ? Kup CD ! taniej :jupi:

miki22 02.09.2004 21:49

Zakup pierwszej nagrywarki DVD

Hej, mam zamiar kupić pierwszą moją nagrywarkę DVD. Jej przeznaczenie to nagrywanie i odtwarzanie filmów w avi (tylko divxy, nie będę nagrywał i odtwarzal nigdzie filmow dvd) i obrazów gier (do pozniejszego zgrania na HDD i montowania). Bedzie to jedyny napęd w kompie, to co nagram, będę na niej potem odczytywal. Planuję uzywać płyt DVD-R ESPERANZA. Czy Lite-On SOHW-832S będzie strzałem w dziesiątkę?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:31.