Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Skype - problem (https://forum.cdrinfo.pl/f5/skype-problem-39202/)

ZYGA 03.09.2004 17:25

Cytat:

Napisany przez kodziu
No widzisz:D

Wcale nie widze ! Tylko słysze ^_^ a czasami przydałoby sie widzieć. ;p

kodziu 03.09.2004 16:08

No widzisz:D

ZYGA 03.09.2004 14:37

Dziękuje wszystkim za pomoc, problem rozwiązany!
Pomimo że dźwięk z mikrofonu było słychać w słuchawkach i przez głośniki, to tak naprawde był wyłączony i Skype miał prawo nie działać prawidłowo .

Memphisus 03.09.2004 00:11

Cytat:

Napisany przez ZYGA
Witam ! Mam pytanie do używających komunikatora Skype.
Nie moge ( czytaj nie potrafie ) uaktywnić mikrofonu. Druga strona mnie nie słyszy . Co może być tego przyczyną ? Oczywiście w samej windzie mikrofon mam aktywny. Czy należy specjalnie skonfigurować program albo zmienić domyślny port ? Prosze o pomoc !

TU masz linka do rozwiązania problemu, mam nadzieję, że znasz angielski, a jak nie to wytłumaczę łopatologicznie :D Też miałem taki problem :mruga: Pozdro.

edit: Kliknij na ten link echo123 i po sygnale powiedz cokolwiek do mikrofonu, a po chwili powinieneś to usłyszeć....co oznacza, że masz poprawinie skonfigurowanego Skype'a 8-)

Ormianin 02.09.2004 22:56

jak czesto uaktualniacie nowego skype i czy taki czesty upgrade ma sens?

ZYGA 02.09.2004 22:44

Wygląda że wszystko jest ok ! Chętnie bym porozmawiał z kimś , ale nie znam namiarów. Może "ktoś" sie odważy ? ;p

ZYGA 02.09.2004 22:19

Szybcy jesteście ! No to po kolei .
Mikrofon mam aktywny ( przynajmniej tak misie wydaje ? ) " przedmuch słychać" 8-) W opcjach in- out mam wybraną swojego sound blasterka .
Zaraz wypróbuje nagrywania i zobacze czy działa !

Piterniel 02.09.2004 22:13

Cytat:

Napisany przez gallus
Moze poprostu nie masz w opcjach komunikatora zakładka wyjścia/wejścia wybranego swojego urządzenia audio..., boporty raczej nic nei mają wspólnego z tym problemem :)

Raczej jak ma 1 karte dzwiękową to się automatycznie wybiera <Domyślny sterownik dzwięku> czy jak to się zwie....

Ale jak coś to można ustawić na swoje (w moim przypadku nForce2 bla bla bla) ;)

kodziu 02.09.2004 22:11

Chiba nie. ZObacz czy nie masz wyciszonego mikrofonu w ustawieniach. Program od razu wszystko robi tak aby było ok. Też kiedyś miałem podobny problem tyle ze odwroty- ja nie słyszałem. Pomoglo chyba kupno nowego mikrofonu.

EDIT
Ale mnie wyprzedzili skubańce. A jak właziłem to było pusto :D

gallus 02.09.2004 22:11

Moze poprostu nie masz w opcjach komunikatora zakładka wyjścia/wejścia wybranego swojego urządzenia audio..., boporty raczej nic nei mają wspólnego z tym problemem :)

Piterniel 02.09.2004 22:09

Cytat:

Napisany przez ZYGA
Nie moge ( czytaj nie potrafie ) uaktywnić mikrofonu. Druga strona mnie nie słyszy . Co może być tego przyczyną ? Oczywiście w samej windzie mikrofon mam aktywny. Czy należy specjalnie skonfigurować program albo zmienić domyślny port ? Prosze o pomoc !

Włącz rejestrator dzwięku i spróbuj coś nagrać zobacz czy ten zielony pasek skacze. Jeżeli tak to mikrofon działa.

Teraz jeżeli działa a nadal cię nie słyszą wejdz do Reguacji głośności...przejdz do sekcji nagrywanie i zobaczy czy nie masz mikforonu wyciszonego.

PS. Przy okazji zwiększ sobie Wave na Full ;)

ZYGA 02.09.2004 21:59

Skype - problem

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:34.