![]() |
Bitestting na litku 451s@832s vs0a nie działa??
Próbowałem już wiele biosów do 451s@832s, ale żaden nie pozwolił mi nagrać płytki jako dvd-rom. Wiele biosów miało autobitsetting, inne nie, więc ustawiałem ręcznie, ale mimo to każdy program diagnozujący stan booktype pokazuje dvd+r. (np. po przestawieniu booktypa w dvdinfo v3 na dvdrom i zbadaniu tym samym programem stanu booktyp był dvd+r :| ) Nie wiam o co już biega. Używam takiego softu jak Nero 6.3.1.20 oraz Alcohol120% (najnowszy).
Ps. Prosze o rad i ewentualnie linki do biosów 451s@832s, na których działa Wam poprawnie bitsetting :help: . |
Ostatnio przerobiłem sobie biosik VS0A dodając w omni autobitseting. Po dopaleniu nero (6.3.1.x) włożeniu nosnika dvd+r verbatim i wybierając info o dysku pokazuje mi typ dysku dvd+R i booktype: dvd+r. Czy pomimo tego płytka będzie się nagrywać jako dvd-rom. Jak sprawdzić przed nagraniem płytki jaki będzie miała booktype??
|
sciagnij sobie booktypa ze strony litka odpalisz go przed nagranie , zmienisz na dvd-rom (nie wylanczaj do !!!), odpalisz sobie nero nagrasz plytke i po nagraniu dopiero go wylacz. tak dziala na 100% i zobacz czy plytka jest jako dvd-rom w infopro lub k-probie
|
Cytat:
Mi sie wydaje ze bedzie dzialac. A jezeli chcesz recznie to tak jak pisal Turboni |
Mam ten sam problem od pewnego czasu nie dziala mi :( probowalem roznych biosów do 832 i nic, newet z booktypem nie dziala :(
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:11. |