![]() |
Cytat:
nforce SiI3112 :spoko: |
u nie tez nie potrzebowalo na mojej plycie tylko trzeba bylo wlaczyc kontroler s-ata w biosie
|
no coz - ja instalowalem na mobo p4p800-e asusa - nic nie potrzebowal
pewnie to od chipsetu zalezy, hm... |
wejdz na strone producenta i zassaj sobie wszystkie stery :)
|
Cytat:
|
O ile pamiętam to ktoś podawał na forum linka, w którym było opisane [po angielsku] wrzucenie driverów od serialATA do instalacji winXP i wtedy nie trzeba było już wciskać F6. Jak poszukam to mogę tutaj zamieścić ten link. Ciekawe czy takiej opcji nie ma w nLite.
|
a sprawdz jeszcze czy w biosie nie masz wylaczonego s-ata ja tak mialem i pozniej doszedlem do tego.
|
A na plytce od mobo nie masz tych sterownikow??
Ja mialem i wlasnie z niej zgralem na dyskietke ;). Sa to 4 pliki: Si3112r.inf Si3112r.mpd Si3112r.sys SiSUPP.VXD Zrzucasz je na dyskietke i w trakcie instalacji windowsa (na poczatku) wciskasz F6 i wczytuje ci z dyskietki ;). Ps. jezeli jednak ich nie masz to sprawdz zaraz poczte ;). |
No to mam prosbe czy moze mi ktos przslac obraz tej dyskietki bo do dysku nic nie bylo a nie da sie systemu zainstalowac bo pokazuje brak dysku .
|
Ja musiałem wrzucić najpierw stery z dyskietki bo mi dysku proces instalacyjny nie wykrywał. Mam płytę Abita NF7. Po wgraniu sterów z dyskietki wszytsko ruszyło. Oczywiście instalowałem XP.
|
nawet nie - normalnie instalujesz system bez zadnych dodatkowych sterow (sprawdzane na winxp i na win2k), z tym ze zeby dzialal na plnej predkosci musisz miec odpowiednia poprawke do systemu - sp1 do xp lub sp4 do 2k
2k3 chyba standardowo obsluguje te dyski na full predkosci dodatkowe stery sa chyba potrzebne tylko do starszych systemow, o ile wogule ;) |
Cytat:
|
Serial-ATA
Jak to jest z Serial-ATA podobno trzeba jakies dodatkowe sterowniki aby na takim dysku zaczac instalacje systemu (XP) niech mnie ktos oswieci .
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:13. |