![]() |
Która Nagrywarka NEC czy LiteON
Mam takie zapytanie.
Od pewnego czasu interesuje mnie temat nagrywaki DVD. W szczególności rozchodzi się o dwa nowe modele tj. NEC DVD-RW ND-3500A 16x +/-16x i LiteON DVD-RW 1633S 16x+/-8x. Dokładnie chodzi mi o Dual Layer. Czytałem, że NEC jeżeli chodzi o DL obsługuje 8.5GB, a LiteON 9.4GB. Ile w tym prawdy, bo nie bardzo wiem, a nie chcę żeby za jakiś czas się okazało, że nie nagram sobie jakiegoś filmu, bo nie będzie obsługiwana pojemność płytki. Z góry dzięki za ew. info |
Witam.
zobacz tu |
no nie kto ci takich bzdur poopowiadal o pojemnosci nosnika - jakie pisemko tak pisalo ???
wystarczy wziac funkcje szukaj a znajdziesz pare topickow nizej jest podobny temat. |
Jak się nie mylę to nawet na stronie producenta co do NEC'a było pokazane 8.5GB.
Szukałem też wieści, a raczej rozpoznania na ALLEGRO i tu dopiero zaczynają się schody ^_^ wiem, że jest już temacik o tych nagrywarkach, ale bardziej od strony JAKOŚCI, a mnie w tym wypadku interesowało DL i pojemność. Dzięki Wielkie za wieści :spoko: |
DL to Dl 8,5GB max i to wszystko nie wazne czy to nec czy litek
|
Czyli mam to rozumieć, że z czasem będzie dupa z mojej nagrywarki, bo sobie nie poradzi z innymi *większymi płytkami...
...no chyba, że Bios..., ale to już inna bajka... pytanie czy warto się pchać w to wszystko teraz czy nie poczekać... |
Płytek dvd o pojemności większej niż 8,5 GB nie widziałem. No chyba, że dwustronne, ale to tak jakby dwie płytki. Zresztą kiedyś były płyty SL dwustronne.
|
Cytat:
|
np wszystkie plyty z wypozyczalni sa to DVD-9 czyli maja max 8,5GB.
pchac sie zawsze jest warto chyba ze poczekasz na blue |
...a blue to :idea:
Proszę jaśniej, bo jestem green ^_^ |
blue ray nastepca dvd mozesz zapisac od 25 do 50GB na plycie
|
Cytat:
|
...@VIZZARD coś link nie działa *u mnie bynajmniej...
Za dużo http :taktak: ale już wszystko jasne. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:03. |