Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DivX, Xvid, Matroska i inne (https://forum.cdrinfo.pl/f16/)
-   -   Jakie kodeki najlepiej zainstalować zeby chodziły wszystkie filmy????????? (https://forum.cdrinfo.pl/f16/jakie-kodeki-najlepiej-zainstalowac-zeby-chodzily-wszystkie-filmy-39375/)

saidac 06.09.2004 00:33

Jakie kodeki najlepiej zainstalować zeby chodziły wszystkie filmy?????????

Mam nowego kompa i nie wiem za bardzo co zainstalować, bo na niektórych filmach nie mam dzwięku albo wogóle nic nie mam. pliz help

frog 06.09.2004 01:19

Odinstaluj wszystkie kodeki co masz i zainstaluj K-Lite Mega Codec Pack 1.03 lub druga szkola ffdshow+xvid.... Ja osobiscie mam ten 1 pakiet i nie narzekam

krzpac 06.09.2004 01:23

ffdshow + ac3 mozesz jeszcze zainstalowac xvida, ale ja tego juz nie stosuje...

woitas 06.09.2004 06:33

Cytat:

Napisany przez frog
Odinstaluj wszystkie kodeki co masz i zainstaluj K-Lite Mega Codec Pack 1.03 lub druga szkola ffdshow+xvid.... Ja osobiscie mam ten 1 pakiet i nie narzekam

jesli zdecydujesz się na ten pakiecik, zainstaluj wszystko poza filtrem do wyświetlania napisów.

CIAPEK 06.09.2004 09:10

tak - Kaza Lite Codeck Pack, ja mam klcodec225f, nie wiem skąd koledzy wytrzasneli tą "Mega" wersje.
Druga sprawa to szybko koputer z zegarem ostro koło 1 GHz, Grafą ponad 32 MB.

Pagerus 06.09.2004 09:44

Co do kodeków to również mam pytanie... Czy pojawianie się na ekranie pikselków w róznych miejscach (wygląda momentami to jak rozlewanie się ekranu) może być winą zainstalowanych kodeków? Bo jakoś nie wydaje mi się, aby to plik był uszkodzony... :-/ W sumie bardzo rzadko mi się tak robi - ale może po prostu ludzie którzy szykowali plik używali jakiś dziwnych kodeków albo cholera wie co... :(

woitas 06.09.2004 09:53

to wina kodeka.
zapewne robi ci się tak na filmach kodowanych xvid'em.

Pagerus 06.09.2004 10:02

Cytat:

Napisany przez woitas
to wina kodeka.
zapewne robi ci się tak na filmach kodowanych xvid'em.

No właśnie nie do końca... bo większość rzeczy w xvid'zie chodzi OK - mam problem tylko z taką jedną serią anime... :( Chyba, że oni użyli jakiegoś dziwnego xvid'a przy kodowaniu???

nimal 06.09.2004 11:45

zzdecydowanie ffdshow - poterafi cuda nawet na wolnych kompach, jak ma sie troche szybszy to mozna pogrzebac w usawieniach i naprawde polepszyc jakosc obrazu :)
o tego mozna dorzucic ac3 i xvida w przypadku jakis problemow (albo profilaktycznie)
najpiekniejsze jest to ze nawet film dekodowany przez zewnetrznego xvida tez przelatuje przez ffd i caly postprocessing, blur, noise rediction... :) wbudowane nakladanie subtitles i osd :)...

Pagerus 06.09.2004 11:49

Cytat:

Napisany przez nimal
zzdecydowanie ffdshow - poterafi cuda nawet na wolnych kompach, jak ma sie troche szybszy to mozna pogrzebac w usawieniach i naprawde polepszyc jakosc obrazu :)

A ciężko się grzebie w tych ustawieniach komuś kto wcześniej się w coś takiego nie bawił???

nimal 06.09.2004 12:08

wsio jest logiczna, ale po ang, jesli to jest problem
nie ma problemow, warto wlaczyc ikonke w traju na czas odtwarzania, wtedy poszczegolne filtry mozna wlaczac/wylaczac w czasie filmu bez latania po menu

Pagerus 06.09.2004 12:22

Cytat:

Napisany przez nimal
wsio jest logiczna, ale po ang, jesli to jest problem
nie ma problemow, warto wlaczyc ikonke w traju na czas odtwarzania, wtedy poszczegolne filtry mozna wlaczac/wylaczac w czasie filmu bez latania po menu

Angielski to nie jest problem... :) A masz jakieś namiary na dobrą, działającą wersję tych kodeków??? No i fajnie żeby były albo najnowsze - albo chociaż te które uważasz za najlepsze :D

nimal 06.09.2004 12:35

wal najnowsza wersje :) 20040828 - oznaczenie jest data, jak widac :)
skad? z googla :) nie pamietam linka, zawsze szukam ;)

kodziu 06.09.2004 14:39

Wszystko na DIVX.pl

Zelea 06.09.2004 14:57

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
tak - Kaza Lite Codeck Pack, ja mam klcodec225f, nie wiem skąd koledzy wytrzasneli tą "Mega" wersje. ...

bo widzisz Ciapus (ze tak sie wyraze ;p ) sa 2 wersje: K-Lite Codec Pack i tak samo ale juz Mega Pack... roznia sie czyms w srodku... ale czym to nawet nie sprawdzalem... no i ten Mega Pack zajmuje 2 razy wiecej miejsca... instalki sa tak okolo 16-18 mb sam mialem tego Mega Packa nawet 2 wersje ale niestety nie wszystko na nim hulalo... natomiast wrocilem do jak dla mnie najlepszej wersji K-Lite Codec Pack 2.24f i jak dla mnie jest ok...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:37.