![]() |
Jakie kodeki najlepiej zainstalować zeby chodziły wszystkie filmy?????????
Mam nowego kompa i nie wiem za bardzo co zainstalować, bo na niektórych filmach nie mam dzwięku albo wogóle nic nie mam. pliz help
|
Odinstaluj wszystkie kodeki co masz i zainstaluj K-Lite Mega Codec Pack 1.03 lub druga szkola ffdshow+xvid.... Ja osobiscie mam ten 1 pakiet i nie narzekam
|
ffdshow + ac3 mozesz jeszcze zainstalowac xvida, ale ja tego juz nie stosuje...
|
Cytat:
|
tak - Kaza Lite Codeck Pack, ja mam klcodec225f, nie wiem skąd koledzy wytrzasneli tą "Mega" wersje.
Druga sprawa to szybko koputer z zegarem ostro koło 1 GHz, Grafą ponad 32 MB. |
Co do kodeków to również mam pytanie... Czy pojawianie się na ekranie pikselków w róznych miejscach (wygląda momentami to jak rozlewanie się ekranu) może być winą zainstalowanych kodeków? Bo jakoś nie wydaje mi się, aby to plik był uszkodzony... :-/ W sumie bardzo rzadko mi się tak robi - ale może po prostu ludzie którzy szykowali plik używali jakiś dziwnych kodeków albo cholera wie co... :(
|
to wina kodeka.
zapewne robi ci się tak na filmach kodowanych xvid'em. |
Cytat:
|
zzdecydowanie ffdshow - poterafi cuda nawet na wolnych kompach, jak ma sie troche szybszy to mozna pogrzebac w usawieniach i naprawde polepszyc jakosc obrazu :)
o tego mozna dorzucic ac3 i xvida w przypadku jakis problemow (albo profilaktycznie) najpiekniejsze jest to ze nawet film dekodowany przez zewnetrznego xvida tez przelatuje przez ffd i caly postprocessing, blur, noise rediction... :) wbudowane nakladanie subtitles i osd :)... |
Cytat:
|
wsio jest logiczna, ale po ang, jesli to jest problem
nie ma problemow, warto wlaczyc ikonke w traju na czas odtwarzania, wtedy poszczegolne filtry mozna wlaczac/wylaczac w czasie filmu bez latania po menu |
Cytat:
|
wal najnowsza wersje :) 20040828 - oznaczenie jest data, jak widac :)
skad? z googla :) nie pamietam linka, zawsze szukam ;) |
Wszystko na DIVX.pl
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:37. |