![]() |
Jakie DVD-R i DVD-RW (Data/Video) najlepsze do nagrywania na LiteOn 832S
Witam,
temat pewno padal juz kilka razy ale trudno sie doszukac czegos konkretnego poniewaz na forum jest duzo informacji i jak z tego wygrzebac cos? :) ewentualnie prosze o podawanie linkow do topicow jako odnosniki Jakie plytki DVD-R i DVD-RW beda najlepsze do nagrywania na LiteOn 832S VS08 najlepiej DVD-R z predkosciami x4 lub x8 a RW z x1-x4, na plytkach RW glownie zamierzam nagrywac dane a na DVD-R dane ale tez filmy(DVD) i gry na PS2 btw: gry na PS2 lepiej nagrywac na DVD-R czy DVD+R (bo ja sie na tym nie znam) |
A więc do PS2 mogą być płytki DVD-R Verbatim, Dysan, Memorex lub TDK :taktak:
Można jeszcze DVD+R Verbatim lub TDK z ustawionym bs :taktak: |
barte_k: "Można jeszcze DVD+R Verbatim lub TDK z ustawionym bs"
bs ? wiesz ja od tygodnia mam nagrywarke dvd i tak bardzo sie tym nie interesowalem aby wiedziec co oznacza skrot bs ;] no i thx za odpowiedz o nosniki DVD-R, teraz jeszcze czekam na opinie DVD-RW |
BS to skrót o Bitsetting :taktak:
Funkcja ta robi to, że wkładając płytkę DVD+R po nagraniu jest ona nagrana jako DVD-ROM czyli oryginalna płytka tłoczona :D Można ustawić sobie taka funkcje w Nero lub można ściagnąc program BookType ze strony liteona jak masz taką nagrywarę :taktak: W Nero masz takie coś jak nagrywarka>wybór nagrywarki>opcje>booktype setting>DVD-ROM :taktak: |
Oo dzieki bardzo mi pomogles
|
Tylko gry na PS2 najlepiej nagrywaj przy 2x i najlepiej alkoholem120% z ustawionym profilem PS2 :taktak:
|
ok, ok ale to BS na DVD+R przyda sie np. do nagrywania filmow na DVD :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:30. |