Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   "Powrót króla" wersja reżyserska co nowego?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/powrot-krola-wersja-rezyserska-co-nowego-39473/)

Air 07.09.2004 22:28

"Powrót króla" wersja reżyserska co nowego??

Orientuje sie może ktoś, czy będzie tam przynajmniej zakończenie podobne jak w książce?

Wogóle interesuje mnie wszystko na temat tego wydania, no może oprócz ceny bo to lepiej przemilczeć.

czero 07.09.2004 22:34

Ja wiem tylko ze ma sie pojawic w okolicach listopada/grudnia.
Nowe - ksiazkowe zakonczenie jest dosc prawdopodobne ze sie tam znajdzie. Moze dodadza tez sceny z walk/buntu w Shire po powrocie Froda.
Sceny z podrozy armii Rohanu do Gondoru (do Minas Tirith).
Sceny z podrozy Aragorna, Legolasa i Gimliego na poludnie i przejecie okretow w Pelargirze - bo tego w sumie najbardziej mi brakowalo.

Ja juz zbieram pieniazki na wydanie tego 'trojfilmu' w extended edition ;). Ciekawi mnie tylko cena, ale mam nadzieje ze w 350zl sie zmieszcze ;).

Air 07.09.2004 22:51

Cytat:

Napisany przez czero
Moze dodadza tez sceny z walk/buntu w Shire po powrocie Froda.
Sceny z podrozy Aragorna, Legolasa i Gimliego na poludnie i przejecie okretow w Pelargirze - bo tego w sumie najbardziej mi brakowalo.

Pierwszej z wymienionych scen brakowało mi bardzo bo poprostu zmieniała sens prawie całej opowieści.
Druga z wymienionych może być za to efektownie zrobiona.

Jak dla mnie za krótka była również scena przejścia przez dolinę umarłych. W książce trzymało w napięciu a w filmie hop-siup i po dolinie której bali się wszyscy w całym Śródziemiu.

Wiem że w wersji reżyserskiej ma być około 50 minut dodatkowych, niepublikowanych scen więc bardzo dużo.

A z ceną to chyba przesadziłeś. Myślę że to będzie w okolicy 230 zł.

-Edit-
Tutaj są przemyślenia obcokrajowców na ten temat.

woitas 07.09.2004 22:59

no to będziemy ssać i na dvdr :P

czero 07.09.2004 23:05

Cytat:

Napisany przez Air
A z ceną to chyba przesadziłeś. Myślę że to będzie w okolicy 230 zł.

Cene dalem taka bo niedawno w sklepie widzialem trylogie Ojca Chrzestnego po 310zl.
No ale mam nadzieje ze masz racje ;).

ThanatoS 07.09.2004 23:18

Hmm, u kolegi dobre wiecej niz miesiac temu widzialem ta wersje rezyserska akurat w mov'ie sporo sie rozni od wersji "ucietej".

AleX69 07.09.2004 23:41

wersje kolekcjonerskie/rezyserskie ...
druzyna pierscienia - ok. 200 min
dwie wieze - ok. 214min
... ciekawe ile bedzie mial powrot krola ???

Air 08.09.2004 08:15

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
Hmm, u kolegi dobre wiecej niz miesiac temu widzialem ta wersje rezyserska akurat w mov'ie sporo sie rozni od wersji "ucietej".

Napisz co jest nowego bo mnie to bardzo interesuje!! Jest nowe zakończenie??

woitas 08.09.2004 08:23

właśnie - co nowego.
jeżeli zmiany są tak znaczące, jak w drużynie pierścienia - to warto będzie to obejrzeć.

seoman 08.09.2004 08:54

oj leniuszki z was ale co tam:

Niektóre z dodanych scen:

- Sceny z Sarumanem w Orthancu. Niektóre z jego ambitnych tekstów "you are all going to die", " I want no pity or mercy!". Zobaczymy też jak strzela ze swojej różdżki ogniem.

- Frodo i Sam na rozdrożach, oraz maszerujący hobbici wraz z odziałem orków.

- Merry mówiący: "I know there isn't much hope, I know I can't do much. I'm just a hobbit. But I want to help" ("Wiem, że nadziei już prawie nie ma i wiem, że nie mogę zrobić za wiele. Jestem tylko hobbitem. Ale chcę pomóc").

- Usta Saurona, "witające" Aragorna u bram Mordoru. Widzimy zbliżenie na jego "piękne" usta i słyszymy: "I have a token I was bidden to show thee", po czym wysłannik wyjmuje mithrilową kolczugę Froda i rzuca ją na ziemię.

- Nowe sceny z Aragornem i Eowiną w Edoras.

- Eomer opłakujący ciało Eowiny (scena znana ze zwiastunów).

- Aragorn, podnoszący płonący Palantir, coś krzyczy (na pewno jest tam słowo Elendil).

- Gandlaf walczący z Królem Nazguli, którego miecz zaczyna płonąć.

- Nowe sceny z oblężenia Gondoru (między innymi orkowie używający małych taranów).

- Eowina walcząca z Gothmogiem (dowódca orków).

- Faramir opowiadający Pipinowi o swoim dzieciństwie i Boromirze. Pipin, stwierdza, że Faramir ma w sobie "inną siłę" niż Boromir, i że ich ojciec kiedyś to zauważy.

- Eowina i Faramir, w romantycznych scenach w Domu Uzdrowień.

- Aragorn, Legolas i Gimli uciekający spod lawiny czaszek na Ścieżce Umarłych.

info ze stron www.wladca-pierscieni.pl

Air 08.09.2004 09:11

Ilość załączników: 1
Dzięki Seoman za cynk i link. Właśnie to tam znalazłem. Oto jak bedzie wyglądać wydanie kolekcjonerskie. Dodawana będzie makieta Minas Tirith. Już się cieszę!!

Pagerus 08.09.2004 09:22

Cytat:

Napisany przez Air
Dzięki Seoman za cynk i link. Właśnie to tam znalazłem. Oto jak bedzie wyglądać wydanie kolekcjonerskie. Dodawana będzie makieta Minas Tirith. Już się cieszę!!

Hehe - chyba nie liczysz na to, że tak będzie wyglądało polskie wydanie? :P No chyba, że chcesz sprowadzać z zagranicy. Co do ceny - to przytoczona tu cena ok. 350zł wydaje mi się niestety bardziej realistyczna od 230zł - zwłaszcza jeśli rzeczywiście miałyby być tam takie dodatki jak ta makieta Minas Tirith :)
A tak przy okazji - to wydawało mi się, że Saruman'a wycięli całkowicie z trzeciej części - ale jak mają być sceny z nim to extra :) Jeśli jednak go wycięli to na sceny z buntem w Shire chyba nie ma co liczyć - bo jak na to nie patrzeć to odegrał on tam niemałą rolę (sorki za spoiler - dla tych co nie czytali książki :P )

Air 08.09.2004 09:32

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Hehe - chyba nie liczysz na to, że tak będzie wyglądało polskie wydanie? :P No chyba, że chcesz sprowadzać z zagranicy. Co do ceny - to przytoczona tu cena ok. 350zł wydaje mi się niestety bardziej realistyczna od 230zł - zwłaszcza jeśli rzeczywiście miałyby być tam takie dodatki jak ta makieta Minas Tirith :)
A tak przy okazji - to wydawało mi się, że Saruman'a wycięli całkowicie z trzeciej części - ale jak mają być sceny z nim to extra :) Jeśli jednak go wycięli to na sceny z buntem w Shire chyba nie ma co liczyć - bo jak na to nie patrzeć to odegrał on tam niemałą rolę (sorki za spoiler - dla tych co nie czytali książki :P )

Mogę mówić tylko o polskim wydaniu "Dwóch wież" bo takie posiadam. Było one wydane naprawdę super i to jeszcze w przystępnej cenie. Na jedynkę sie nie załapałem. Po zobaczeniu tej edycji, która widnieje na zdjeciu, cena 230 zł wydaje mi się również wielce nieprawdopodobna. Trzeba będzie jednak wysupłać w grudniu więcej cashu.

Pagerus 08.09.2004 09:39

Cytat:

Napisany przez Air
Mogę mówić tylko o polskim wydaniu "Dwóch wież" bo takie posiadam. Było one wydane naprawdę super i to jeszcze w przystępnej cenie. Na jedynkę sie nie załapałem. Po zobaczeniu tej edycji, która widnieje na zdjeciu, cena 230 zł wydaje mi się również wielce nieprawdopodobna. Trzeba będzie jednak wysupłać w grudniu więcej cashu.

Zawsze można spróbować namierzyć wujka w USA aby wpadł z prezentem pod choinkę :D Tam pewnie będzie nieco taniej... Tylko amerykańskie wydanie nie będzie niestety posiadać polskich napisów...

AleX69 08.09.2004 11:16

w wawie 'druzyne' i 'wieze' kupilem po 199,- ... wersje rozszezone - bez figurek

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:10.