Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nie wykrywa mi RW 24X Memorexa (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nie-wykrywa-mi-rw-24x-memorexa-39478/)

CIAPEK 08.09.2004 08:30

Nie wykrywa mi RW 24X Memorexa

Witam!
Dostałem od znajomego prawieże nowiutką płyte CD-RW Ultra Speed Memorex 16-24X speed (rys nie ma:) ). Dostałem ją w zamian za inną zniszczoną płytkę.
Napęd wykrył mi tą płytę tylko raz - kiedy kasowałem z niej dane. (Użyłem pełnego kasowania Alciem 120%). Teraz kiedy chce coś nagrać wkładająć płytę do napędu RW nie jest wykrywane przez ani jeden program :(.
Tak! Mam nagrywarke RW ultra speed i co ważne ma ona nagrywać także RW 24X.
Bios mam najnowszy (inny niż 1.05 nie wyszedł). nie wiem...
Czy może po prostu te Memorexy są tak do bani.
Pozdrawiam!

nimal 08.09.2004 08:40

Ciapek - bylo ;p zartuje ;)
sprawdz w innej spawarce u jakiegos kumpla, stawiam ze plyka jest do bani - jak na razie tylko verbatim wypuscil plytki US ktore chodza zawsze bez problemow - inne firmy maja problemy :( albo plyta do d... albo po prostu nie bedzie wspoldzialac z Twoja spawara i basta... sprzedaj komus komu to wykryje i zainwestuj w verba US - sa po 6,60 pln, moze znajdziesz taniej, warto

piotrek123 08.09.2004 08:54

Memorex RW, najgorszy badziew z jakim miałem do czynienia. U mnie na litku też nie dało rady tego nagrać.:|

kodziu 08.09.2004 15:53

A ja kupiłem verba x32 za 6zł. Pisało ultraspeed ale nie zauważyłem "+". I nie działa na gce 8481b :D Myślałem ze jak mam ultraspeed to pójdzie :(

smykus_likas 08.09.2004 16:54

Niestety. x32 TYLKO do RW x32. Koszt Verba x32 to 6 zl, x24 5zl. Czy jest sens kupowac inne plytki zeby potem problem gonil problem? Wystarczy nagrac taka plyte 6 razy i koszt jednostkowy wyniesie zlotowke. Po co sie meczyc? :)

Andrexxl 08.09.2004 17:43

Z 4 szt. Memorex RWx24 które kupiłem w MM trzy są do wyrzucenia nie czyta ich żaden napęd nawet ten który je zapisał .Totalny badziew :bicz:

CIAPEK 08.09.2004 18:01

dzięki chłopaki!
Widząc już tego Memorexa przypomniały mi się słowa chyba pawelblu: "płyty zaczynające się na "M" to badziew nie płyty".

Już myślałem że moja LG coś szwankuje, ale ona czyta prawieże wszystko więc pozostała sprawa płyty na dodatek nowiuteńkiej, ale jak kiepskiej!
Szok, niech Memorex się wstydzi, że wydał takie coś na świat.

Pozostaje więc Verba 24X US... zobaczymy...

P.S.
Kodziu jak masz palarke RW 24X trudno aby chulały na niej RW 32X :D ;)

gallus 08.09.2004 18:23

Od firmy Memorex trzymam się z daleka, kupiłem kiedyś trzy CD-RW tej oto firmy, i żadna z nich nie działała, na żadnej nagrywarce [tzn Sprawdzane na trzech różnych LG i jakims Litku] więc teraz kupuje RW firmy TDK :)

tot 08.09.2004 18:39

popieram z calych sil wszelkie bluzgi na temat cdrw memorexa, stay far, far away :), za 1gr (slownie: jeden grosz polski nowy) nie wzialbym dzis juz ani sztuki (chyba ze za jewel case'a wtedy bedzie interes :P). liteon sohr 5238s.

piotrek123 08.09.2004 19:35

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
dzięki chłopaki!
Widząc już tego Memorexa przypomniały mi się słowa chyba pawelblu: "płyty zaczynające się na "M" to badziew nie płyty".

Na "M", hmm... Na "M" są dobre tylko MMORE8-), ahh i jeszcze Maxell

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:33.