![]() |
Jaki edytor .pdf?
Witam
Mam dosyć obszerny katalog techniczny, z dużą ilość rysunków i schematów w j. angielskim w postaci .pdf. Chciałbym wyedytować ten katalog zmieniając tekst z angielskiego na polski, pozostawić całą szatę graficzną zmieniając tylko tekst. Jakiego dobrego programu mogę użyć do edycji tego katalogu? |
Cytat:
Jak już będziesz to miał w Wordzie to tam to obrobisz. Może Ci sie jeszcze przydaćAdobe Acrobat. |
FineReader ma własnie kłopoty z rysunkami i zdjęciami w pdf-ach, proponuję program tej samej firmy ABBYY, nazywa się PDF Transformer.
http://fr7.abbyy.com/pdftransformer/Transformer01TB.exe |
Cytat:
|
... powiększone lub pomniejszone z kolorowych biało-czarne i podobne "kwiatki", widać ABBYY to zauważyła i postanowiła wyprodukować odrębny program.
|
Cytat:
|
... miałeś szczęście, ja bardzo dużo pdf-ów przerabiałem na Worda za pomocą FR i dosłownie z kilkoma były problemy, ale o te kilka za dużo. FR jednak najlepiej się sprawdza się w tekście, dobrze, że chłopaki z ABBYY zrobili transformera :jupi:
|
Adobe Acrobat 6.0 Professional nie ruszy tego
|
Cytat:
|
Re
Szukam programu w ktorym moge otworzyc plik PDF i później sformatować tekst - wyciąć fotki. Mam tekst pdf i chce poprawic literówke a=ą c=ć itd. W jakim programie mogę to zrobić ale bezpośrednio w PDF a nie konwert do worda - poprawki i konwert do PDF. I moze jest jakiś nie kombajn ( Adobe Acrobat Pro)
Może jest jakiś po Polsku. I jeszcze jak to zrobić :D Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:16. |