Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   moj komp działa jak zółw (https://forum.cdrinfo.pl/f5/moj-komp-dziala-jak-zolw-39503/)

Stef 08.09.2004 19:18

moj komp działa jak zółw

witam . od kilkunastu dni szlag mnie trafia podczas pracy na kompie.
kazda czynnosc trwa wieki... komp dziala tak wolno ze np. otwieranie winampa trwa 5 minut(doslownie!!!).
dyski pzreskaniowalem juz kilkoma antywirem,adawarem, roznymi programami ktore niszcza trojany,reklamy itp. i nic
dysk mam sfragmentowany.. czyli wszytsko niby jest OK,wiec dlaczego tak wolno działa.
system to win XP na duronie 900, 256 RAM.
predzej działalo duzo lepiej.

druga sprawa jest taka ze podczas kopiowania czegos z sieci tez sie komp strasznie muli(ale to chyba XP tak ma). tylko jak temu zaradzic? bo wystarczy ze ktos z sieci zacznie ode mnie cos sciagac i komp staje dęba.

Berion 08.09.2004 19:36

@Stef
Mam panaceum! format "c" :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Predi 08.09.2004 19:41

sproboj wyczyscic wszystkie tempy i temporary files, wywal programy z autostartu itd jak nie pomoze to format c: ;D

Smartek 08.09.2004 19:42

eee tam, nie masz wyboru : format c: :)
pozdro ;)

CIAPEK 08.09.2004 20:02

nałapałeś pewnie syfu z sieci też.
System ogólnie jest zdegradowany. Polecam Installke na nowo (format C:... install).

Winamp - 5 minut - jeeezu. Ja na znacznie gorszym kompie nie mam takich rekordów.

adixo 08.09.2004 20:56

He he format c: powraca jak bumerang
No chyba że potrafisz ręcznie porobić porządek w rejestrach ^_^

Piterniel 08.09.2004 21:05

www.powerlite.kom.pl

Pozdro

TATOON 08.09.2004 21:24

witam!
mialem podobny choc nie calkiem problem mulenia xp i to na nowej instalce - metoda prob i bledow doszedlem ze winnym jest norton po deinstalacji jak reka odjal - ponowna instalacja i jest dalej ok co sie stalo nie wiem moze jakis blad instalki nie wiem jak u Ciebie moze dokonywales jakiegos upgradu antywira?

Stef 08.09.2004 22:15

upgradu nie,ale regularnie sciagam "paczki" do NAV

TATOON 08.09.2004 22:25

doczytalem ze nowa wersja live update robi jakies klopoty z muleniem wlasnie i ja sobie przypominam ze update jaki robilem po instalece chyba pobralem to nowe live update no i padaczka byla moze Ty tez pobrales to wersja chyba 2 czy cos takiego

CIAPEK 08.09.2004 23:21

Cytat:

Napisany przez Piterniel

przeglądałem tą Twoją www :)
Ciekawe rzeczy tam piszesz :) Jakiegoś automatycznego Tweak'a wymyśliłeś? :)

ja też coś polece:
win 2003

javor 08.09.2004 23:54

Cytat:

Napisany przez TATOON
doczytalem ze nowa wersja live update robi jakies klopoty z muleniem wlasnie i ja sobie przypominam ze update jaki robilem po instalece chyba pobralem to nowe live update no i padaczka byla moze Ty tez pobrales to wersja chyba 2 czy cos takiego

A da radę zainstalować starego Live Update?

ok już zainstalowałem ver.1.90 - pomogło (...jak na razie) :)

CIAPEK 09.09.2004 00:38

Cytat:

Napisany przez TATOON
witam ciapek
1) jaka moja www?
2) o jaki tweak Ci kolego chodzi?
3) co ma win 2003 do mulenia xp w tym konkretnym przypadku?
moglbys ze tak powiem doprecyzowac o co chcialbys sie pokłocic bo jak na razie nic nie wniosles do odpowiedzi poza zwykla sieczka a chyba nie oto chodzi co? a moze sie myle ? w takim razie lepszy chyba bedzie chat jakis hmm? nagadasz sie do woli.... ???

pajacować to ty sobie będziesz jak nauczysz się tego jak działa forum internetowe.
Więcej Ci nic nie napisze, jak nie rozumiesz o co chodzi to Twój problem, ja Ci nię będę tłumaczył.

Tylko to...

Tak wyglądała moja wypowiedź:
-----------------------------------------
Cytat:

Napisany przez Piterniel

przeglądałem tą Twoją www :)
Ciekawe rzeczy tam piszesz :) Jakiegoś automatycznego Tweak'a wymyśliłeś? :)

ja też coś polece:
win 2003
----------------------------------------------
po to jest właśnie opcja "odp. z cytatem"

TATOON 09.09.2004 00:56

[QUOTE=CIAPEK]pajacować to ty sobie będziesz jak nauczysz się tego jak działa forum internetowe.
Więcej Ci nic nie napisze, jak nie rozumiesz o co chodzi to Twój problem, ja Ci nię będę tłumaczył.

jak bys uwaznie czytal to zobaczylbys ze poznalem omylke, przeprosilem i potem skasowalem blednego posta
a na temat pajacowania to niewiem czy chciales mnie obrazic?
nauczyc jak prawidlowo powinno dzialac forum, czy tez do tego forum zachęcić?

CIAPEK 09.09.2004 07:33

Cytat:

Napisany przez TATOON
(...)jak bys uwaznie czytal to zobaczylbys ze poznalem omylke, przeprosilem i potem skasowalem blednego posta
a na temat pajacowania to niewiem czy chciales mnie obrazic?
nauczyc jak prawidlowo powinno dzialac forum, czy tez do tego forum zachęcić?

dlaczego kolego tak mieszasz?
Przeprosiłeś i zedytowałeś posta jak ja już dawno sobie smacznie spałem. To co pojawiło się na początku jest zacytowane (nie będę jeszcze raz wklejał tekstu że robie sobie sieczke i proponujesz mi czata).
Ta wypowiedź dostała dodana do posta którego wy już nie widzicie:
Cytat:

o k.... zle przeczytalem i myslale ze czepia sie ktosik sorry kasuje posta
Moim celem nie jest jakieś obrażanie. Szybciej napisałeś wypowiedź niż pomyślałeś - taka jest prawda. A że udało Ci się troszke po mnie pojechać i tym bardziej przez błąd który popełniłeś pozwoliłem sobie coś napisać oraz zwrócić Ci uwage... z tym czatem to troszku przesadziłeś... ja na prawde wiem do czego służy forum. :)

Pozdrawiam i życze miłych dyskusji.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:27.