![]() |
wielkie dzieki. naprawde dziekas. podzieliłem to programem TMPGEnc i połączyłem to tym samym prog. w plik mpg. Teraz myślę, że już dam rade to czymś edytować, czymś obrobić. Może znacie jakiś dobry program. Jeszcze raz dzieki i Pozdrawiam. KONIU
|
jak rozumiem, masz płytę DVD zapisaną w formacie DVD-VR...
*vro to specyficzny sposób zapisu plików Mpeg2 z niektórych kamer i nagrywarek DVD-RAM i teoretycznie strukturą nie różni się od popularnych plików *vob. jak chcesz je edytować to skopiuj te pliki na HDD (np. VOBtool 0.93) i spróbuj wrzucić do jakiegoś edytora video... albo możesz rozbić to na audio i video za pomocą TMPGEnc (Mpeg Tools->Demultiplex) i wtedy edycja i authoring DVD pójdzie bez problemu... bo oczywiście konwersja takiego materiału nie ma sensu, on już jest w formacie Mpeg2/DVD i nie warto tracić jakości i czasu na niepotrzebne operacje. |
Czym to było zrzucane? Jeśli masz dostęp do kasetki i kamery to proponowałbym zrzucić jeszcze raz przy pomocy Scenalyzera czy WinDV do formatu DV AVI i potem to przerabiać do DVD. Jeśli nie to pozostaje tylko nadzieja, że program, którym to było zrzucane ma możliwość eksportu do zwykłego DV AVI
|
BARDZO prosze o pomoc!!!
Mam wielką prośbę. Macie może jakieś propozycje jak sobie poradzić z materiałem z kamery miniDVD zapisanym w formacie .VRO. Widzi mi to tylko Power DVD 5. Żadne programy ripujące (te, które zdążyłem sprawdzić) nie rozpoznają tego formatu. A to jest materiał z mojego ślubu i musze to jakoś pociąć, połączyć ze zdjęciami, itp (jakoś obrobić). Proszę bardzo o pomoc. Jakich programów użyć? Czy jakoś to zamienić na dvix, i wtedy obrabiać, czy może obrabiać to na tym formacie (DVD). Pomocy bo w tym temacie jestem zielony, a żona namnie liczy:) Pozdrawiam użytkowników forum. KONIU
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:50. |